kaj skuhati, imam polno bučk
Jaz sem ljubiteljica bučk in predlagam naslednje. Zavitek z bučkami (listnato testo nadevaš z bučkami in sirom ali skuto), kremna juha z bučkami (bučke + krompir za zgostitev zmiksaš s paličnim mešalnikom), popečene bučke (narežeš na majhne kocke in popražiš na malo olja, dodaš česen), pečene bučke v pečici (narežeš na kolobarje in pečeš v pečici, super pride z mladim krompirjem). Pa še in še…
Dober tek!
Prerežem bučke na pol, izdolbem sredico, napolnim z mletim mesom (z maso kot za polpete) in pečem ene 20 min v pečici. Malo pred koncem potresem z naribanim sirom. Izdolbeno sredico dam na pladenj in spečem skupaj z nadevanimi bučkami. Krompirja ne pečem poleg, ker bučke spustijo precej vode. Pravzaprav največkrat jemo polnjene bučke s solato in kruhom, če si ga kdo želi.
Jaz prepražim čebulo, dodam mleto meso, malo pokuham, dodam česen in ostale začimbe ter pasiran paradižnik.
V manjši malo višji pladenj dam prepolovljene olupljene buče – tesno eno zraven druge, polijem z omako in naribam sir. Pripravim še polivko iz kisle smetane in jajca. Pečeš cca 20 minut.
Zraven ponudim pečen krompir.
Forum je zaprt za komentiranje.