Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj skuhati, imam polno bučk

kaj skuhati, imam polno bučk

včeraj smo jedli bučkino omako, mogoče danes kakšno kombinacijo z mesom, kakšno lazanjo, kaj podobnega, prosim za ideje.

Rižoto z bučkam, al pa lazanjo al pa popečene bučke al pa pohane bučke….

Lahko narediš polpete iz bučk. Natančni recept boš sicer morala poiskati na netu, gre pa veliko bučk. Naribaš, odcediš, zmešaš z jajcem … Pri nas jejo to še tisti, ki sicer bučk ne marajo.

Jaz sem ljubiteljica bučk in predlagam naslednje. Zavitek z bučkami (listnato testo nadevaš z bučkami in sirom ali skuto), kremna juha z bučkami (bučke + krompir za zgostitev zmiksaš s paličnim mešalnikom), popečene bučke (narežeš na majhne kocke in popražiš na malo olja, dodaš česen), pečene bučke v pečici (narežeš na kolobarje in pečeš v pečici, super pride z mladim krompirjem). Pa še in še…
Dober tek!

Prerežem bučke na pol, izdolbem sredico, napolnim z mletim mesom (z maso kot za polpete) in pečem ene 20 min v pečici. Malo pred koncem potresem z naribanim sirom. Izdolbeno sredico dam na pladenj in spečem skupaj z nadevanimi bučkami. Krompirja ne pečem poleg, ker bučke spustijo precej vode. Pravzaprav največkrat jemo polnjene bučke s solato in kruhom, če si ga kdo želi.

Če jih imaš preveč, jih enostavno naribaš in zamrzneš, tudi pozimi so hudo dobre in okusne…

Lahko spečeš štrudl ali skuhaš kompot za ozimnico. Dobri so tudi ocvrtki, ki jih narediš tako, da bučke zribaš, posoliš in odcediš. Narediš maso kot za palačinke, le malo bolj gosto. Dodaš bučke, malo naribanega sira in ocvreš.

Živi in pusti živeti

bučkin biskvit:
4 jajca,20 dag moke, pol pecilnega,malo soli- stepi v biskvit,povrhu na debelo naribene bučke in v pečico za 20 min. To bo danes pri nas za kosilo zraven pečenke, komaj čakam.

Jaz prepražim čebulo, dodam mleto meso, malo pokuham, dodam česen in ostale začimbe ter pasiran paradižnik.
V manjši malo višji pladenj dam prepolovljene olupljene buče – tesno eno zraven druge, polijem z omako in naribam sir. Pripravim še polivko iz kisle smetane in jajca. Pečeš cca 20 minut.
Zraven ponudim pečen krompir.

Šmorn.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Bučkuriš?

napolni jih z kislo smetano + kokos + začimbe, po vrhu sir in v pečico za 40 min

http://www.mojirecepti.com/zelenjava/plod/bucke.html

babika,če jih imaš veliko jih popeci na žaru in začni dajat v zmrzovalnik. Tako sem naredila lani. Popečene potem narediš v solati z ol. oljem, peteršiljem.

Sveže iz zmrzovalnika pa so meni zanič.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close