Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kaj si ogledati na Ptuju?

Kaj si ogledati na Ptuju?

Čez vikend se bomo vračali iz Prekmurja v Ljubljano pa se bomo ustavili na Ptuju, ker še nikoli nismo bili.
Kaj predlagate, da si ogledamo in kje lahko kaj dobrega pojemo? Poleg gradu mesta ne poznam.
Hvala vsem

Ja na grad lahko greste , pri pes mostu je ena gostilna ribic lahko greste jest tja … za pico pripprocam gostilno pivnica … sprehod po starem delu mesta , mestna hisa , novi puhov most in razgled na ptuj … lahko greste eno urco pes okoli ptujskega jezera, ptujske terme, za kavo je dobra kavarna muzikcafe ali teta frida … je polno stvari…

Minoritstki samostan ( po predhodnji najavi), pa vinska klet Pullus ( po predhodnji najavi), Dominikanski muzej, Pokrajinski muzej, sprehod po starem mestnem jedru ( vzame cca 15 minut).

Če ste ljubitelji dobrega bučnega olja, obiščite kakšno dobro lokalno oljarno… V Zamušanih naprimer (cca 10 minut vožnje od Ptuja:

http://www.oljarna-korosec.si

Hrana: kot picerijo prej priporočam Beli Vitez ( ex. Marcello, na poti proti ptujskim toplicam), dobra domača in poceni hrana Pri Tonetu( gostilna Svenšek)- če je že odprta terana, ker notranji ambient je kot da bi se čas ustavil – hrana je pa dobra.

Cicer za moj okus 10 km iz Ptuja, proti Gruškovju, gostilna Majolika…..

Ribič je drag, razmerje cena-kakovost ni ravno uravnovešeno. Plačaš pač s terase tudi pogled na “morje” pardon Dravo 🙂

Odsvetujem pa Amfora grill

Beli vitez pa ja ni boljsi kot pivnica …. kaj pa je sicer narobe z amforo grill ?? Drugace pa obstaja se ena gostilna ( stara) pri qlandiji in sicer Luznik tudi dobra hrana, parkiranje ni problema ( zraven qlandije) …

Sramotilni steber, ki bi, ce bi bil se v veljavi poskrbel za moralno mocan zivez.

Amfora grill – gospa je kakovost živil in končnih jedi poslabšala, zelo. V 10ih letih je šlo precej navzdol…. Se pozna predvsem, ko se dogovoriš za kako praznovanje. Verjetno cenejše sestavine ker hoče bit s cenami tu negi. Pa vse neki isti žmah….

Daj no: Pivnica – električna peč že 37 let , Beli Vitez – prava krušna peč…..

http://futrovnik.si/?m=201406&paged=2

http://www.belivitez.com/galerija/

Jah ze res da je elektricna pec… samo taksne pice kot so v pivnici ne dobis nikjer drugje 😉 debelo testo + malo rezaana sunka …. v glavnem jaz predlagam to kar sem napisal… grad mestna hisa staro mesto jezero terme pivnica ali luznik … basta

ja res je ne dobiš :). Ker je že 37 let ista :))))))

Viš, meni pa tisto puhasto, kruhasto testo iz pivnice nikoli ni bilo dobro, ne pred 30imi leti, ne danes, ko sem občasno še na totem Ptuju, mi kar obleži v želodcu potem, se zapaca – me napihuje in dela vetrove nenormalno. Po tisti iz klasične peči (hrustljavo, nenapihnjeno testo), Beli Vitez naprimer pa nikoli 🙂

Je pa res, da na Ptuju ni kaj dosti izbire glede dobrih pic….

Eh… ci ne ves oz. Si presvoh :D:D prava pica mora imet 5 centi testa , da se najes .

mi smo predlani imeli srečo, da smo si lahko pogledali v ta Mitrej
http://www.td-mitra-hajdina.si/mitrej/

Splača se pogledat Ptujski grad, odpiralni čas je od 9-18ih. Potem je stari del Ptuja (Prešernova je čudovita), Ranca, na industrijski coni se itak nima nič za doživet, sprehod po bivši panorami mogoče, mitreji (preko drave), Orfejev spomenik, potem turniški grad, ki je cca 3km ven, po puhovem mostu, če vam ni predaleč je 15km vožnje proti Majšperku tudi Ptujska gora, ali pa na drugo stran, proti Zavrču, grad Borl. Če se ne motim bo ta vikend tudi prireditev v Minoritskem samostanu, Dobrote slovenskih kmetij?? Dominikanski samostan, ampak samo po predhodni najavi, Vinska klet, prav tako po predhodni najavi…

Kafe se na Ptuju splača spit v Divinoju, Muzikafeju, Fridi.. Kaj naj rečem, na gradu je čudovit razgled, ampak je vse kar drago, ker valda plačaš ambient 🙂 Imajo pa tudi sladice, prekmurska gibanica npr. (4,5€)..

Jest se splača pri Ribiču, ampak je kar draga zadeva. Potem pri Tonetu, Beli vitez.. Amforo pa tudi jaz odsvetujem. Ancona npr. (pri trgovskem centru qlandia) ima sicer kar dobro, ampak imajo del kuhinje odprt in se zelo zažre v oblačila. Zadovoljivo je tudi pri Pomaranči, spodaj pri Dravi, čeprav sta Pomaranči na Ptuju dve. Zgornja, na Špindlerjevi, ima le sladice in pijačo, medtem ko na spodnji dobiš tudi nekaj za pojest. Glede Pivnice – je čisto stvar okusa. Dosti jih prisega na Pivnico, jaz pa em tam samo na sadnih kupah, ker teh debelih pic res ne maram. 🙂 Kakšna hitra hrana, za skrajno silo pa.. Pri bolnici, hiphop, Feti ali pa Pri Perotu, preko starega mosta.

Pazite trenutno samo, imate dosti obvozov itd., bomo most porihtali 🙂

Verjetno boste spali v Pluj-tolicah?
Najemite kolesa in se zapeljete samo stran od mesta. Desno! Po ravnicah, mimo enih žitnih polj.
In prideš do vasic, vaških bifejih. Kjer se usedeš, naročiš špricer in se spustiš v debato z domačini.
Živ smeh, ena drugačnost.

Meni to več pomeni, kot eno sprehajanje po mestu, ves čas se delat, kako te zanimajo gradovi, ena umetnost…. pa ‘top’ gostišča :(.

So pa Ptujske toplice zame top. Prijazni, ni da ni. Vse imaš. Res imam samo lepe spomine. Bila sem že ene 5 x tam in še bom šla. Samo bazeni (poleti sploh) so kul. Cel dan komot zabijem.

Pa poslušat reševalce, ko kšna mularija zganja mal preveč. “Pridi sm, čuj! Nea me zabavlat! Vun iz vode, sm ti reko!!”
Sem se skor polulala v bazen! :-)) In to so tipčki 1 A !! Ne moreš, da fališ top počitnce. 🙂

Še moj nasvet. nikarte se v kolesarski opremi in z biciklom ne pojavite v recepciji hotela Primus in poizkušajte najeti prenočitev: od nog do glave premerjujoče receptorke so zelo neprijazne in nikakor nočejo najti sobe, ker so za njih slovenski kolesarji tretjerazredni gostje. Tuji gostej, noben problem, se jim klanjajo in ližejo tla pred nogami, slovenski gost pa je za njih odrinjen na stranski tir. Ker te napačno preceni, kot nekega “klošarja”, ker prideš tja v kolesarki opremi 🙂 Šele ko ji pred nosom pomahaš z zlato kartico, spremeni masko na obrazu. Ker pri taki receptorki se moraš spustiti na njen nivo in ji to narediti, da dojame in ugotovi, da nisi romar in brezdomec s ceste……Sramotna izkušnja za slovenskega gosta, zelo.

Še moj nasvet. nikarte se v kolesarski opremi in z biciklom ne pojavite v recepciji hotela Primus in poizkušajte najeti prenočitev: od nog do glave premerjujoče receptorke so zelo neprijazne in nikakor nočejo najti sobe, ker so za njih slovenski kolesarji tretjerazredni gostje. Tuji gostej, noben problem, se jim klanjajo in ližejo tla pred nogami, slovenski gost pa je za njih odrinjen na stranski tir. Ker te napačno preceni, kot nekega “klošarja”, ker prideš tja v kolesarki opremi 🙂 Šele ko ji pred nosom pomahaš z zlato kartico, spremeni masko na obrazu. Ker pri taki receptorki se moraš spustiti na njen nivo in ji to narediti, da dojame in ugotovi, da nisi romar in brezdomec s ceste……Sramotna izkušnja za slovenskega gosta, zelo.
[/quote]

Pa jasno, pecikl je ostal vuni , pred fhodom, da nebo pomote 🙂

Če rabiš 5 centi testa, je boljše, da si kupiš štruco kruha pa si nardiš sendvič …
Prava pica ima tanko testo pa tak bolj napihnjen rob. Pojdi kdaj v Italijo, kjer so pice doma, v kako domačo kantino, če hočeš videt, kako zgleda tista taprava.

Mislim, da je veliko ze zgoraj omenjenega, vse to se splaca pogledati). Dodala bi samo se predlog za picerijo, in sicer zame imajo najboljse pice v Marakuji (blizu mestnega parka ob Dravi, se vam splaca tudi tja se sprehodit, sploh ce imate se majhne pamze). Pivnica je itak zakon, tradicija, a s tezkim srcem priznam, da niso vec taksne, kot so bile pred kakimi petimi leti, ne vem zakaj. Pustimo sto let staro pec. Testo je nekako bolj mastno se mi res zdi vcasih. Se vedno jo jem tam, se mi zlusta, najes se pa ko prasec.

Uzivajte na Ptuju, verjamem, da boste, ce boste zeleli, tudi sami nasli tiste lepe skrite koticke Ptuja, ki pa naj ostanejo skriti, dokler jih ne odkrijete:)

Mogoce se srecate naso ptujsko lepoto Shreka in njegovo senco.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close