Kaj si nosite za malico v sluzbo?
Mi ne smemo jesti v pisarni. Morali bi hoditi vn, a je za to premalo časa. Smo sicer zavrnili predlog prekinitve delovnega časa za 30 min, ker nihče noče dlje ostajat na šihtu.
Jem pa zdaj kot sem prej v pisarni, le da bolj “na skrivaj”. Npr
– kocke sira, kruha, grozdje, sadje
– sendvič iz toasta narezan na 9kock
– tortilia sendvič (tortilia rolls vpiši v Google)
– olupana prepeličja jajčka
– kocke polente in mariniranega tofuja
– šelj iz npr. ajdove kaše, mlečni riž, oatmeal smoothie, sitostno juho dam v kovinsko flašo in spijem.
– mini cmoke iz hruha, skute,…
– na kocke narezana pica
Itd.
No prej sem za malico pogosto jedla kar smo imeli doma za večerjo prejšnji dan. Pač ko sem kuhala sem dala zraven še eno porcijo. Po kuhanju pa direkno v posodo, da “ni koga zaneslo” in bi mi pojedel.
nedopustno s strani delodajalca,da ne dovoli prehranjevanja delavcem. Spoštljiv delodajalec ali uredi čajno kuhinjo, kjer lahko pomalica vsak v pol ure, ali pa ne postavlja takih omejitev,da se v pisarni ne sme jesti. Spoštljiv delodajalec ve,da tako ravnanje ogroža zdravje delavcev, pa tudi prazna vreča ne stoji po konci.
nedopustno s strani delodajalca,da ne dovoli prehranjevanja delavcem. Spoštljiv delodajalec ali uredi čajno kuhinjo, kjer lahko pomalica vsak v pol ure, ali pa ne postavlja takih omejitev,da se v pisarni ne sme jesti. Spoštljiv delodajalec ve,da tako ravnanje ogroža zdravje delavcev, pa tudi prazna vreča ne stoji po konci.
[/quote]
Eh glej, delovnik jim hoče podaljšat. Pač 30min malice + 30min prekinitve je 60min prosto. Mogli bodo to skoristiti med npr 10h in 14h, a bo vedno nekdo iz ekipe, oddelka mogel bit v pisarni. Tako bo odpiralni čas uro daljši, oni bodo uro pozneje hodili domov. Ker se s tem niso strinjali je zategnil pogoje malicanja in jih bo zategoval vse dokler sami ne pristanejo na delodajalčevo idejo.
Samo, kaj ko je danes večini delavcev interes prej domov, da imajo še kaj od dneva. Pa mnogi imajo doma kuhano kosilo od mame, tašče itd. Kdo ti bo toplo malico jedel ob npr 13.30h plačaš itak cca 5eur, če ga doma čaka kuhano kosilo, ki je z juho, solato, in glavno jedjo, pa za tak denar jedo cca trije.
Kakšna služba je to, da nimaš izhoda za nakup malice, nimaš menze v bližini, ne smeš jesti v pisarni?! Kapitalistično izkoriščanje delavca?
Na wc smete jesti? Najbrž ne, a tudi smrdi ;). Pa najbrž vam merijo wc. 3x na dan po 2-3 min.
No, hec na stran . Sploh ni hec.
Sadje si prinesi, tako ki ga lahko poješ po koščkih, kroglicah…. Zjutraj imej malo bolj močan zajtrk .
Eh glej, delovnik jim hoče podaljšat. Pač 30min malice + 30min prekinitve je 60min prosto. Mogli bodo to skoristiti med npr 10h in 14h, a bo vedno nekdo iz ekipe, oddelka mogel bit v pisarni. Tako bo odpiralni čas uro daljši, oni bodo uro pozneje hodili domov. Ker se s tem niso strinjali je zategnil pogoje malicanja in jih bo zategoval vse dokler sami ne pristanejo na delodajalčevo idejo.
Samo, kaj ko je danes večini delavcev interes prej domov, da imajo še kaj od dneva. Pa mnogi imajo doma kuhano kosilo od mame, tašče itd. Kdo ti bo toplo malico jedel ob npr 13.30h plačaš itak cca 5eur, če ga doma čaka kuhano kosilo, ki je z juho, solato, in glavno jedjo, pa za tak denar jedo cca trije.
[/quote]
Samo to je deljeni delovni čas, kar je +15{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pri plači.
Forum je zaprt za komentiranje.