Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Kaj si mislite o tomboyih oz. fantovskih dekletih?

Kaj si mislite o tomboyih oz. fantovskih dekletih?

Ženske, ki imajo kratko frizuro, se bolj družijo z fanti kot dekleti, so športne, nosijo kape in se ne ličijo. Fantovska dekleta, ki se obnašajo bolj moško in so “manj ženstvene”.

Kakšno mnenje imate o njih?

Nič. Naj živijo kakor jim paše. 😉

To so pač skulirane samozavestne babe, ki ne rabijo pol dneva da izvlečejo rit iz stanovanja dokler se ne namontirajo. Po tvoji logiki vsa ženska ki se zjutraj zbudi ni ženstvena dokler se ne nalipša. Torej je biti ženska le neka fasada po tvoje in je lahko tudi vsak moški z omenjenimi dodatki ženska.

Ma kaj naj bi pa to vprašanje predstalvjalo? A zase skrbiš pol tolk kot za druge?

Zate je bistvo ženstvenosti v kilah mejkapa, visokih petkah in kokošjem obnašanju?

Ni čudno, da ste samski, fantje.

Odgovor na objavo uporabnika
mnenje o takih, 13.01.2022 ob 10:13

Ženske, ki imajo kratko frizuro, se bolj družijo z fanti kot dekleti, so športne, nosijo kape in se ne ličijo. Fantovska dekleta, ki se obnašajo bolj moško in so “manj ženstvene”.

Kakšno mnenje imate o njih?

so bolj športni tipi ali pa morda morda usmerjeni v naravoslovje. Tako pač običajno res delujejo možgani moških a se zgodijo vmes tudi razlike. Vse ima svoje pluse in minuse. Ideala pač ni, to verjamem, da si v življenju že spoznal/a.

Sama sicer ne razumem zakaj hočejo imeti kratke lase, razen iz naslova praktičnosti. Še vsaka kratkolaska ki sem jo videla še v dolgolasi verziji je bila lepša kot dolgolaska oz so ji dolgi lasje bolj pasali.

Drugače si pa o njih nič ne mislim, meni je pomembno le ali je dobra ali slaba po srcu. Škodoželjnih ljudi pa v svoj zaseben lajf ne sprejemam pa me njihov videz tudi malo gane ne.

Za družbo so super. Manj dramatizirajo, so bolj skulirane. Ponavadi tudi bolj samozavestne. Sploh pa kratki lasje na ženski že dolgo več ne pomenijo, da je ženska fantovska. Imaš ogromno žensk s kratkimi lasmi, ki so bolj ženstvene od marsikatere dolgolase ufuranke.

Niso TOMboyi ampak TOYboyi – “igračke”, mlajši samski moški, ponavadi cougar oz. starejšim od njih, dobro izgledajočim in finančno preskrbljenim ženskam nudijo protiuslugo za dvigovanje njihovega finančnega statusa – enako, kot mlada dekleta starejšim moškim, ki jih pa javnost imenuje  z balkanskim izrazom “sponzoruše”. Soft  in bolj komot oblika prostitucije.

Kaj si mislim? Če mu paše, naj dela kr če- sicer v eni mali Sloveniji, če misli ostat tukaj mora tudi vedet, kako smo majhni -pa koliko bo to vplivalo potem nanj, ta njegov ” sloves statusa” kasneje, ko bo imel morda partnerko in potomce, pa se bo srečeval na cesti z bivšo mušterijo. ki jih bo pozdravljala in ustavljala , pa bo moral partnerici povedat, od kod oz. kako jo pozna 🙂

igračke za protiuslugo, 13.01.2022 ob 13:13

Niso TOMboyi ampak TOYboyi – “igračke”, mlajši samski moški, ponavadi cougar oz. starejšim od njih, dobro izgledajočim in finančno preskrbljenim ženskam nudijo protiuslugo za dvigovanje njihovega finančnega statusa – enako, kot mlada dekleta starejšim moškim, ki jih pa javnost imenuje  z balkanskim izrazom “sponzoruše”. Soft  in bolj komot oblika prostitucije.

Kaj si mislim? Če mu paše, naj dela kr če- sicer v eni mali Sloveniji, če misli ostat tukaj mora tudi vedet, kako smo majhni -pa koliko bo to vplivalo potem nanj, ta njegov ” sloves statusa” kasneje, ko bo imel morda partnerko in potomce, pa se bo srečeval na cesti z bivšo mušterijo. ki jih bo pozdravljala in ustavljala , pa bo moral partnerici povedat, od kod oz. kako jo pozna 🙂

o “fantovskih” dekletih si tudi ne mislim nič – me ne motijo, nimam z njimi opravka; ponavadi pa gre za ujetost v nepravem telesu ( torej žensko telo ki si želi biti moško). Psihološko izvira iz časa zgodnje adolescence, ko se spoznavajo s svojim telesom predvsem vizuelno, svojo podobo in ko se takrat tudi nekako izob likuje samopodoba, ko dozorevajo , se spolno usmerjajo.

igračke za protiuslugo, 13.01.2022 ob 13:17

o “fantovskih” dekletih si tudi ne mislim nič – me ne motijo, nimam z njimi opravka; ponavadi pa gre za ujetost v nepravem telesu ( torej žensko telo ki si želi biti moško). Psihološko izvira iz časa zgodnje adolescence, ko se spoznavajo s svojim telesom predvsem vizuelno, svojo podobo in ko se takrat tudi nekako izob likuje samopodoba, ko dozorevajo , se spolno usmerjajo.

Bedarija!

Ko sem bila mlajša, sem imela kratke lase, se skoraj nič ličila (sem se, ampak precej neopazno), vedno v jeansu, raje predebatirala košarkaško tekmo kot pa zadnji del žajfnice po TV (ker itak nisem imela pojma, saj nisem gledala), nisem poslušala popa, vedno je bil moj izbor rock in metal … pa prav nikoli, ampak res nikoli nisem pomislila, da bi bilo z mano kaj narobe, ker sem v ženskem telesu. Sem se počutila ženska in sem bila (in sem še) zadovoljna kot ženska. In ženske kot partnerke v kakršnikoli vezi (razen navadni prijateljski) me nikoli niso zanimale.

joj

BTDT nepr., 13.01.2022 ob 10:31

Nič. Naj živijo kakor jim paše. 😉

BTDT tvojem stavku sem zaznal nestrpnost. V smislu naj živijo, kot jim paše a jaz jih nočem v svojem živlenju. Ali ti sploh veš s kakšnim pritiskom se ne-binarne osebe soočamo v današnji družbi?

Kaj pa mi dekliški fantje? A nas pa ne sprejemaš?

popolna bedarija, 13.01.2022 ob 13:36

Bedarija!

Ko sem bila mlajša, sem imela kratke lase, se skoraj nič ličila (sem se, ampak precej neopazno), vedno v jeansu, raje predebatirala košarkaško tekmo kot pa zadnji del žajfnice po TV (ker itak nisem imela pojma, saj nisem gledala), nisem poslušala popa, vedno je bil moj izbor rock in metal … pa prav nikoli, ampak res nikoli nisem pomislila, da bi bilo z mano kaj narobe, ker sem v ženskem telesu. Sem se počutila ženska in sem bila (in sem še) zadovoljna kot ženska. In ženske kot partnerke v kakršnikoli vezi (razen navadni prijateljski) me nikoli niso zanimale.

ne gre za to, da bi te “ženske zanimale”. Ker veliko moških tudi ima rado take ženske moškega izgleda, “celo androgene”;   intima je pa velikokrat bolj kot ne obvezna tudi rektala, ker so ti moški  tudi temu nagnjeni kot prikriti geji.

igračke za protiuslugo, 13.01.2022 ob 14:03

ne gre za to, da bi te “ženske zanimale”. Ker veliko moških tudi ima rado take ženske moškega izgleda, “celo androgene”;   intima je pa velikokrat bolj kot ne obvezna tudi rektala, ker so ti moški  tudi temu nagnjeni kot prikriti geji.

Še ena bedarija!

Vsi moji fantje/moški iz tistega obdobja so me obravnavali kot dekle/žensko tako pri obnašanju kot tudi v spolnosti. Pa čeprav sem se oblačila in obnašala “neženstveno”, sem bila daleč proč od androgenega videza, niti nisem pomislila, da so prsi kaj odvečnega ali jih skrivala. Le v srajci ali majici, športnih copatih in jeansu sem se počutila bistveno bolje kot pa v štiklih in oblekci. In se še zdaj.

A nikoli, prav nikoli nisem pomislila, da nisem ženska. Ali obžalovala tega, da sem ženska.

Ti si napisal

ponavadi pa gre za ujetost v nepravem telesu ( torej žensko telo ki si želi biti moško). Psihološko izvira iz časa zgodnje adolescence, ko se spoznavajo s svojim telesom predvsem vizuelno, svojo podobo in ko se takrat tudi nekako izob likuje samopodoba, ko dozorevajo , se spolno usmerjajo.

In jaz pravim, da ne drži.

Meni je všeč če me ženska obdela s strap-onom. In to je kvečjemu zato ker sem hetroseksualec in imam rad tradicionalne vloge. Iz igre se te vloge lahko tudi zamenja.

Ali se ti zajebavaš ali pa si totalen kreten!

igračke za protiuslugo, 13.01.2022. ob 14:03

………………………………………………………….

“popolna bedarija”,

js sem pa kot fant stalno gledal žajfnice(očitno misliš mehiške telenovele, ker te so pred leti predstavljale 97% žajfnic). Gledal pa sem jih rad ker sem ljubitelj grozljivk, a so že v 90ih nehali snemati dobre grozljivke.

Potem ker jih nisi gledala vrjetno nisi vedela, da so zlobnice(in zlobneži) vtelenovelah/žajfnicah hujši od unih iz Hollywoodskih filmov? Akcijski prizori boljši od tistih v ameriških serijah. Maska tudi boljša, ko kakšna zlobnica zgori in se potem opečena vrne nazaj.

In kaj si gledala? Beg iz zapora? Men se je vedno zdelo srčkano da majhni in veliki fantki gledajo take serije kot ta v katerih žrtve niti krvavijo ne ko jih ustrelijo. Srčkano.

Kokoši, 13.01.2022 ob 14:18

igračke za protiuslugo, 13.01.2022. ob 14:03

………………………………………………………….

Upssss, sori za razkrivanje skrivnosti….

Kokoši, 13.01.2022 ob 14:29

“popolna bedarija”,

js sem pa kot fant stalno gledal žajfnice(očitno misliš mehiške telenovele, ker te so pred leti predstavljale 97% žajfnic). Gledal pa sem jih rad ker sem ljubitelj grozljivk, a so že v 90ih nehali snemati dobre grozljivke.

Potem ker jih nisi gledala vrjetno nisi vedela, da so zlobnice(in zlobneži) vtelenovelah/žajfnicah hujši od unih iz Hollywoodskih filmov? Akcijski prizori boljši od tistih v ameriških serijah. Maska tudi boljša, ko kakšna zlobnica zgori in se potem opečena vrne nazaj.

In kaj si gledala? Beg iz zapora? Men se je vedno zdelo srčkano da majhni in veliki fantki gledajo take serije kot ta v katerih žrtve niti krvavijo ne ko jih ustrelijo. Srčkano.

Ne, nisem gledala Bega iz zapora. Sem šla preverjat, začeli so jo vrteti leta 2005, že kar precej let po tistem, ko sem bila jaz najstnica.

V mojem času so bile žajfnice Dallas, Dinastija, Santa Barbara in podobne. Pa limonade kot npr. Pesem ptic trnovk.

So bile tako takrat kot zdaj moja izbira knjige, ne TV.

Dolgi lasje so simbol ženstvenosti, zato v strogih patriarhalnih kulturah, kot je islam, ne smejo kazati las, nič kože, ker imajo radi podrejene ženske. Tako da mislim, da imajo te ženske, če ne gre za lezbijke, težave s samozavestjo (verjetno posledica čustvenih ran) pri občutenju in izražanju lastne feminilnosti.

popolna bedarija, 13.01.2022 ob 14:39

Ne, nisem gledala Bega iz zapora. Sem šla preverjat, začeli so jo vrteti leta 2005, že kar precej let po tistem, ko sem bila jaz najstnica.

V mojem času so bile žajfnice Dallas, Dinastija, Santa Barbara in podobne. Pa limonade kot npr. Pesem ptic trnovk.

So bile tako takrat kot zdaj moja izbira knjige, ne TV.

popolna bedarija,

aja tiste misliš. Sem jih gledal, do te mere, da vem o čem je govora. Ja tiste so bile bolj stereotipno babje romantične serije. Pa še una je bila “Vrnitev v pararadiž”, v kateri je mož glavno junakinjo krokodilom vrgu.

Latinsko ameriške, Mehiške pa so bile pač čudne, kot je čuden ta del sveta iz katerega prihajajo. Imajo sicer vedno neko romantično zgodbo o bogem dekletu, ki se zaljubi in na koncu je poroka. Pol pa je velik ljudi mislilo da so pač nek jok in stok za gospodinje. In sem se zatotako odzval v odgovoru, ker ponavadi ko ljudje pluvajo čez žajfnice pluvajo čez mehiške. Fora je pa v tem, da so zlobneži iz teh žajfnic(latino, mehiških) še parklat bolj krvoločni od unih, ki jih morda v trilerjih in akcijskih serijah, gledajo te, ki kritizirajo te telenovele.

matias, 13.01.2022 ob 14:56

Dolgi lasje so simbol ženstvenosti, zato v strogih patriarhalnih kulturah, kot je islam, ne smejo kazati las, nič kože, ker imajo radi podrejene ženske. Tako da mislim, da imajo te ženske, če ne gre za lezbijke, težave s samozavestjo (verjetno posledica čustvenih ran) pri občutenju in izražanju lastne feminilnosti.

“MATIAS”,

no to pa je odgovor GENIJA.

Ja res je BRAVO GENIJ!!! Ja žensko ne naredi njen BIOLOŠKI SPOL(sex) ampak jo naredi njen DRUŽBENI SPOL(gender). Torej DOLGI LASJE, dolgi nohti, našminkane ustnica, salonarji, najlonke, čipkasto perilo itd.

NE NI RES!!! To je ženska, KI STE JO USTVARILI MOŠKI ZASE. Da vam ugaja kot podrejen objekt!

No sej pol pa ni nič, prav nič čudnega če so te stvari tak fetiš za moške, da pride do preobrat. Nebom ti psihologije razlagal ker si ker je pretežka tema zate, ampak samo to povem, da fetišistu dostikrat sam fetiš pomeni več, kot tisti, ki ga izvaja (ženska v tem prrimeru) in potem hoče fetiš zudi na sebi preizkusiti.

NO ZATO PA MAMO ZDAJ 50 NOVIH SPOLOV. Sej ste vi sprevrženci nenaravni abnormalni heteroseksualistični začeli s svojo HETERONORMATIVNOSTJO in DRUŽBENIM SPOLOM. Zato pa mamo zdaj LGBTQ+++ ideologijo se 50 novimi spoli. Ne zato ker bi levičarji bili zato odgovorni ampak, ker to izhaja iz vaše tradicionalistične konzervativne družbe!!! Da ne govorim, da ste se poleg dolgih las uzmislili še obnašanja, okuse in razmišlanja primerna za ženske in druga za moške. Tako, da zdaj v najbolj zaostalih državah sveta kot sta naprimer ZDA in Iran, vsak moški ali ženska, ki bolj pripada razmišlanju in vedenju nasprotnega spola misli, da se je rodil v napačnem telesu in da mora zamenjati spol.

Zate je morda normalno, da se šminkaš in šemiš v žensko za svojo seksualno zadovoljitev, jaz pa ti povem, da je to odklonska posledica vaše heteroseksualistične družbe.

Zdaj popolnoma razumem, zakaj boš ti zanikal vse kar so znanstveniki od Freuda naprej odkrili o biseksualnosti in boš raje vrjel v družbene konstrukte in pravljice kot je družbeni spol.

No sej zato me pa ljudje, ki pripadajo LGBTQ+++ ideologiji sovražijo in ti govoriš točno tako kot oni!!! Ker prav gotovo tudi sam pripadaš temu LGBTQ+++ sranju saj razmišljaš in govoriš identično kot oni in ti zato grem na živce.

A res moram imeti mnenje? Zaenkrat ga nimam, ne da se mi zapravljati časa za ustvarjanje nepomembnih mnenj. Naj živijo, kakor jim ustreza.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close