Kaj sem včeraj jedla!
Moja mama obožuje ocvrte cvetove akacije. Tudi meni so všeč, se pa jih izogibam kot vsega ocvrtega. Lani sem prvič poskusila bezgove in so mi bili zelo všeč, ker so imeli rahlo kisel okus (kot bi dodal limono).
Prvič pa slišim, da so uporabni tudi cvetovi bučk. Na tem forumu sem resnično že izvedela toliko zanimih stvari in sem že kar odvisna od njega.
Bezeg pa meni ni všeč. Za bučne cvetove sem že slišala, a jih nisem nikoli provala, saj ponavadi pozabim, ali pa imam samo dva-tri cvetke in se mi to ne da cvret.
Ja, Babi. Tudi mene je to naučila moja nona, oz. soseda, ki je imela več časa.
Danes pa bo za večerjo divja šparga z jajci in čebulo. Ko sem šla sinoči nabirat akacijine cvetove, sem kar mimogrede nabrala še šopek šparge.
Tudi jaz akacijinih cvetov še nisem jedla, si pa tako pripravim bezgove… sama zase, ker drugih odjemalcev ni.
Tudi sirup sem lansko leto naredila, tega pijejo vsi. In, ker je trenutno v Slo. še precej hladno (sem v tujini), upam, da me bo bezeg na Gorenjskem počakal do junija, kot me je lani 🙂 Sicer pa je tašča že obljubila, da bo naredila sirup, če bi bil bezeg vendarle prej.
Lep večer vsem!
Vladka
Kaj pa vem, Babi, lansko leto je res v naši “luknji” – Kropi 🙂 cvetel še nekje do konca junija. Vsekakor računam tudi na taščo, saj se je ponudila sama 🙂
Prijeten preostanek večera!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.