Kaj sem naredila narobe?
Prvič sem kupila lignje in si tako naredila plan, da jih pripravim kar tako spečene v ponvi, saj jih moj mož obožuje. Vedno, ko greva v kakšno restavracijo, si on naroči lignje na žaru.
tako sem jih očistila, narezala na kolobarje, solila, dodala malo Vegete, popra, česen in olivno olje. Potem sem jih pekla v ponvi (Teflon). Pokrite. Spustili so vodo in ko je le-ta povrela, so se zapekli, ampak še zdaleč ne tako, kot bi se morali. Vse skupaj sem pražila dobre pol ure.
Aja, zalila sem jih še z rdečim vinom, kar je bila napaka, saj so spremenili barvo in so zgledali res bolj “neapetitlih”.
Ko jih je moj videl, me je otožno pogledal, ko jih je poskusil, pa je pljunil ven in ni mogel več jesti naprej. Saj nisem bila jezna, ker sem očitno naredila marsikaj narobe. Jaz sem jih pojedla. Bili so res malo bolj trdi, kot zvečilna, okusni pa so bili. Drugi dans em imela drisko!
Odločila sem se, da jih nikoli več ne kupim (pa še dragi so)!
Ampak me vseeno zanima, kaj sem naredila narobe??????????
Prosim vas za nasvet!
Hej!
Ne vem, kako velike lignje si imela in ne vem, ce si jih zelela z omako ali res samo kot na zaru.
Absolutno je bil cas pecenja, oziroma dusenja predolg.
Za na zar nacin, jih nikoli ne narezem, zato kupim manjse. Narejeni morajo biti v desetih, petnajstih minutah; kar je dlje, je na racun tega, da postanejo gumijasti.
Nacin buzara ( z omakco) je podobno, samo da dodam se malo vina.
Ce vpises v iskanje za tri leta nazaj – lignji ali kalamari, bos dobila nekaj mojih nasvetov in od drugih tudi.
Lep pozdrav Babi
Lignji:
max. čas pečenja 7-10 minut,
pomembno:
lignje vržeš jih na zelo vročo ponev, brez kakršnihkoli dodatkov( česen vegeta itd ),, v kateri je malce olja, ali nič, in ko spustijo prvo vodo, le to ODLIJEŠ!!!! potem daš nazaj na ogenj, in počakaš, da ponovno spustijo vodo ( te je še vedno zelo veliko ), in pokriješ s pokrovko na polovico, tako,da na drugi polovici lahko para izpareva, in potem počakaš da začne zvrčeti, peči. Daš ogenj na ful in pokriješ s pokrovko ( saj začnejo skakati iz posode ), in potem odkriješ, pomešaš, tako da se enakomerno na vseh straneh zapečejo, in ko so pečeni, daš malce vode, …dobi okus po pečenem, in so res njami, in potem v za dobljeni zosek daš začimbe, popečeš še kako minutko in so gotovi. NJAMI…..še v nobeni gostilni jih nismo jedli boljše kot po tem receptu! Ne pri nas doma, in ne tisti, ki so jih jedli pri nama doma. POIZKUSI.
A ne pozabi: ne peči več kot 7-10 min. 10 min je max. čas celotne priprave. Drugače je za lignje pravi čas pečenja samo 7 min. Ostale tri minute so za razne dodatke, ki jih dodaš nazadnje.
Pa dpber tek!
Milena Lara
Forum je zaprt za komentiranje.