kaj se zgodi s kavbojkami z elastanom po prvem pranju
Naj bi jih prala na 30 stopinj, piše na listku….
kaj se pa običajno zgodi s takimi kavbojkami – se skrčijo, raztegnjeo ali ostanejo enake ??
imam občutek, da so mi malenkost široke in bi bila vesela, če se skrčijo, ne pa raztegnejo…
a ja – so od S Oliverja št. 38/36, ko sem probala 36/36 so se mi zdele pa čisto preozke…
thx bb
Ej, kot da bi brala svoje. Tudi jaz od Soliverja kavbojke z elastanom, malce prevelike, glih tolk da mal čudn zgleda, ko jih zapnem s pasom( se malo čudno spredaj nagubajo). zdaj je en mesec od nakupa, bile so pa kar 75 ojrov,, mislim da imam celo isto številko, pa da mi je bila ista št. kot tebi premajhna!
no, čisto nič ti nisem pomagala, a ne. S tabo čakam , če ima kakšna fajn predlog. Bohve, a bi se skrčile. če jih preeš na višji: kateri? temperaturi.
Mogoče pa so tudi različni jeansi in različni sušilci… Komu nper. se v sušilcu kavbojke z elastanom in prav tako tiste bolj bombažne prav nič ne skrčijo. Od drugih kolegic pa slišim, da so se jim samo bombažne zelo skrčile…
Moj predlog: dokler je stvar nova, jo je pametno nekajkrat previdno oprati in posušiti na zraku. Ko je enkrat ne bo več tako škoda oz. bodo vlakna že “utrjena” :), pa z njo pogumno v sušilec. Pa upajmo na najboljše.
lp,
Lenka
No, takole, še ena izkušnja s sušilcem. Pulover iz akrila se ni nič skrčil.
LP,
Lenka
Jaz bi se kar pridružila mnenju Fashionnista.si, navadne kavbojke se skrčijo po pranju, tiste z elastanom pa ni nujno, jaz jih nebi dajala v sušilec, ker se elastan s temperaturo uničuje in raztegne, perite jih na programih za modrčke in jih ne preveč centrifugirat, ker to tudi razrtegne vlakna. Perite s tekočim sredstvom oziroma s tistimi za svilo in občutljive tkanine.
KOža se tudi povesi in raztegne če jo preveč izpostavljate soncu, z elastanom je isto, neženo nežno.
Simone Godina
Antiaging Beauty Coach
Antiaging centri: Ljubljana, Portorož
Facebook / Antiaging center
Forum je zaprt za komentiranje.