Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj se zgodi, če dvakrat zamrzneš kakšno živilo?

kaj se zgodi, če dvakrat zamrzneš kakšno živilo?

Kaj povzroči 2x zamrznjeno živilo – zastrupitev ali kaj drugega?

Nič se ne zgodi. Preverjeno.

Zagotova smrt. Poskusi na tašči.

Zgodi se ne, vem kaj. Mi na kraj pameti ne pride da bi kaj 2 x zamrzovala. Tudi vsi proizvajalci na teh rečeh lepo odsvetujejo ponovno zamrzovanje. Za kaj pa so potem manjše vrečke,za manjše porcije. Če pa ne moreš kosa prepoloviti, pa manjšega kupiš. Saj umrl najbrž nebi, ampak glede na to kako ste zavedne glede zdravega življenja, me pa to čudi. Raje vržem stran, kot da na lastni koži preizkusim, kaj bi se zgodilo. Lahko nič, lahko kaj.Preizkusi, pa javi. Čeprav nimaš mojega želodca. Morda za katero, ki pravi, preverjeno nič. Da tebi. Kaj pa drugemu?!

Zelenjavo in sadje lahko komot dvakrat zamrzneš, nikakor pa ne mesa, sladoleda in česarkoli kar vsebuje jajca! huda driska, umreš pa najbrž ne. Nočem pa probat.

smo dvakrat zamrzovali tudi že meso, pa ni bilo nikomur nič!!!!!!

sem meso večkrat dvakrat zamrznil in pojedel, pa je bilo vse normalno…

No, za sladoled bi tudi jaz rekla, da si ne znam predstavlkjati, da še enkrat zmrzneš. :-/

Sicer sem pa tudi jaz že kako stvar drugič v skrinjo vrgla, preverjeno nič!
Je pa res to, da če recimo zamrzujem faširan, pol iz tega lih tatarsti biftek ne bi delala, a ne?

Izgubi pa sigurno na okusu.

Kje so pa zdaj zagovornice zdrave, bio prehrane, pa faširan meso zamrzujete, pa take. Ko bo pa tema o zdravem prehranjevanju pa bo : oh mi nikoli ne jemo pogrete stvari, zamrznjene. Matr ste licemerke. Naši otroc sam zdravo jedo, malo več plačamo – ampak pa dvakrat zamrznemo, a ne. Da se ne meče stran, ker je zdravo – bio tudi drago. Okus je pa neprimerno boljši od kmeta, ja ja, sploh če stvar dvakrat zmrznem.

Zmrzovalnik je bil po nesreči odprt, pa je bilo zjutraj potrebno vse pregledati. Kar je bilo odmrznjeno sem vrgla proč, pa se bojim, da nisem kaj v naglici prezrla. Spodnji predali so bili še čisto zamrznjeni, zgornja dva pa fuč.

kdo vam pa garantira, da je meso, ki ga prodajajo kot sveže res sveže in ni bilo še nikoli zamrznjeno? ve (pa ja z tudi) to veselo kupimo, doma zamrznemo in kasneje pojemo.

grem stavit, da je večina “svežega” mesa vsaj 1x videla skrinjo z notranje stvari, če ne že večkrat.

V Spar sem recimo šla po lignje. in sem ijh vzela nekaj več, pa mi je rekel, če mi lahko kar celo vrečo prinese, kaj drugega, kot zamrznjene. Pol jih odmrzne, pa da nam na oči, na led.

Lignji in hobe in taka roba je edina reč, ki se lahko večkrat zmrzne. Preverjeno pri gostincih. To pa zato, ker nima krvi, so mi razložili. Sem tudi že preverila pri lignjih in je bilo vse o.k.. Bolje kot da jih dan predolgo valjaš po hladilniku. Tisto pa je nagravžno. Ostalih stvari ne zmrzujem ponovno. Če že moram kaj, potem toplotno obdelam in dam gotovo jed v skrinjo.

Mirjam, no, lignji ali pa meso ,sta pa dve jako različni stvari. Sej frišne dobiš samo na morju, vse ostalo je zmrznjeno, tisti ki so tam kao sveži, so pa tolk sveži kot jaz zdajle, ko se kuham od sopare.

Se še spominjate ogromne količine zmrznjenega mesa v Sloveniji pred kratkim, za katerega so se z banko, ki je bila upnica pogajali? No, potem so ga končno razdelili med delavce ali ne vem koga.Takrat mi je postalo jasno, da pride v mesnice že 1x zamrznjeno meso, mi ga pa veselo (svežega!!??) doma spet zamrznemo.

Eh, ste pa res tepke. Pri zamrzovanju se spremenijo organoletptične lastnosti živila, zaradi nastajanja kristalov vode. Živilo ni nič strupeno, samo izgleda ne najbolje, spremeni se lahko tudi npr. okus, barva,.. mogoče je bolj vodeno, pri mesu razpadejo vlakna,.. Ja v klavnicah pa se meso da vedno v hladilnice in kot sveže se prodaja tisto iz hladilnic, zamrznjeno pa se nikoli ne more prodati kot sveže… Ker odtajano meso pa res lahko na uč vidiš, da je drugačno – videti je prežvečeno, ne bi pa nikogar poklical Sv. Peter k sebi, če bi meso ponovno zamrznili…

Odgovor na objavo uporabnika
me123, 10.08.2009 ob 10:55

sem meso večkrat dvakrat zamrznil in pojedel, pa je bilo vse normalno…

+++++

Ojej ..ko bi vedeli kaj vse se prodaja pod frišno je pa že ohoho krat zamrznjeno in odtaljeno..

Tako da sklepam, da nič hudega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close