Kaj se dogaja z mojo kožo?
Zdravo!
Pišem vam zaradi problematične kože na obrazu, ki mi iz dneva v dan kravžlja živce, in sicer….
Stara se 22 let. Kake pol leta nazaj sem imela, lahko rečem dokaj lepo, gladko kožo po obrazu, brez kakšnih posebnih problemov. Redkokdaj se mi je pojavil kak velik mozolj. Edino, kar je bil problem, sem (in še imam) mešano kožo….okoli nosa mastno, med in nad obrvmi pa suho kožo. Uporabljala sem kozmetiko Neutrogena ali Oriflame, ličila pa večina Maxfactor, kar mi je do nedavnega odgovarjalo.
Kake dva meseca nazaj pa se mi je začela “delati” taka koža, da je obup…. Prvi znaki so se mi začeli pojavljati po tem, ko sem si očistila obraz, in sicer po čelu in okoli lasišča so se mi pojavili rdeči madeži, ki zelo srbijo. Mislila sem, da je krivo čistilo za obraz, ampak je bilo isto, če sem se umila samo z vodo. Potem so se mi po čelu začeli pojavljati majčkeni mezoljčki, ki se počasi širijo po licih in ki zelo srbijo. Na dotik je koža zelo hrapava in občutljiva, takoj postane rdeča in takoj me začne srbeti. Farmacevtka mi je dala Eucerinov tonik za posebaj občutljivo kožo, ampak ne pomaga dosti. Če si obraz očistim s pilingom, je koža še hujša.
Lahko si predstavljate, kakšna sem po tem, ko si umijem lase (uporabljam Vichyjev šampon za suho in srbeče lasišče)…v obraz sem vsa zabuhla in rdeča, traja tudi do pol ure, da se mi koža umiri. Drugače imam pa po telesu čisto normalno kožo, samo po obrazu je problematična.
Zato vas prosim za kakršenkoli nasvet, ki bi mi lahko pomagal omiliti ali pa popolnoma odstraniti ta moj problem, ker me ta srbečica resnično jezi…
Hvala in lep dan še naprej….
Prepričana sem, da je to alergija. Tudi jaz imam včasih takšne reakcije, pride, pri meni lahko traja par mesecev, pa spet izgine. Čez nekaj časa se mi spet pojavi alergija, ampak na kaj drugega, tudi na hrano.
Dosti krem in šamponov ima v osnovi vsaj kakšno skupno sestavino in morda si alergična ravno na to, zato se ti lahko zgodi, da sprobaš “malo morje” kozmetičnih pripomočkov, pa boš vedno imela reakcijo.
Mogoče Claritin tablete proti alergiji. Svetujem ti pa, da vsaj kakšen teden ali dva ali morda več zdršiš brez VSE kozmetike, vključno s šamponi, milom, itd., pa boš videla, če se ti bo koža popravila.
Na vašem mestu bi obiskala dermatologa.
Dr,Mirjam Rogelj na Derčevi
Dr.Dimnik-Dr.Žgavec
Forum je zaprt za komentiranje.