Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj s turom?

kaj s turom?

Kaj s turom, če ihionolno mazilo ne pomaga?
Česen tudi ne pomaga.
Boli ko vrag…

kot rečeno…

K zdravniku po antibiotike!

koliko časa pa daješ ihtiolno mazilo na tur in kako ga daješ? Kje ga imaš, koliko je velik?
S turi imam kar nekaj izkušenj, bila prevečkrat operirana, bila takorekoč “stalna stranka na kirurgiji”. HB sem se jih rešila oz. sem pa tja se mi naredi kakšen minimalen.

V lekarni kupiš brizgo za inekcije (5ml). Napolniš do (1/10) jo z vsaj 40vol{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} alkoholom, ali raztopino prekuhane vode in hipermangana, ali ..

Tur dooobro očistiš, umiješ roke.

Iz brizge iztisneš zrak, jo prisloniš na tur in vleečeš – da iz tura posesaš gnoj.

Prelepiš z sterilnim obližem, lahko je prepojen npr. z jodom

Enkrat samkrat sem ga imela, ko sem bila še v osnovni šoli. Poleti se mi je naredil tak mazoljček pod pazduho, je zdravnica rekla, da je to od vročine. Potem je to zraslo za oreh veliko. Potem ni bila vročina, ampak tur, iz katerega je fajn odtekalo, šla sem na operacijo, kjer so mi po pomoti še eno žilo prerezali in ko sem tulila, da boli in da teče kri, so najprej rekli, da bo že nehalo bolet, krvaveti pa tudi. Potem ko je bila že fajn luža od krvavanja, so se spomnili, da bi bilo fajn mal precvikano žilo zašit, ampak to kar tako na živo. Ker sem še bolj vriskala, je dohtar tarkat rekel, da naj kar malo potrpim, da pa že ne more toliko bolet in se naj umirim, da bo on to lahko zašil.
Ampak sedaj skoraj verjamem, da tovrstne operacije potekajo tako, da gre človek domov z veseljem, čeprav ga pač boli od operacije. Zato pojdi vseeno malo do zdravnika, če domače rcnije ne pomagajo.

Bom probala, hvala.

Imela sem ga v sluhovodu. Grozno, obupno me je bolelo! Dobila sem antibiotik in tur so mi na koncu prerezali. Do takrat sem si kao zdravila s šnopčkom. Kr neki. Nikoli več ne bi tako trpela.

Tudi sama sem imela ogromno težav (posledično izkušenj) s turi (abscesi) – podobno kot ena pišoča pred menoj. In sem bila tudi velikokrat abonirana na polikliniki, da so mi rezali.
Če imaš že zelo vneto, ti samo od sebe ne bo šlo nazaj, tako da ti predlagam obisk os.zdravnika zaradi napotnice in ni druge, kot da ti zrežejo. Ni nič posebnega, vendar čaaakkkaaaš v nedogled. 🙁 Pa še to: čimdalj se ti bo tur “packal”, tem bolj bo vse vneto in ti tudi lokalna anastezija ne bo ravno popolnoma prijela. Tisto pa je boleče, če ti na pol na živo režejo…. 🙁

Gor si naveži speštan čist zeljni list. par ur bo cukalo k pr norcih, pol boš pa z lahkoto stisnila. Sprobala parkrat na sebi oziroma pri svojih v družini. Nikoli antibiotika.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close