Kaj s skuto, ki je že malo kisla?
Pozdravček s sončne Gorenjske!
Danes sem dobila kg domače skute in sladke smetane. 🙂 Sedaj sem končno uspela poskusiti in ugotovila, da je skuta že malce kisla. Najbrž jo je zdelal prevoz v službo.
Saj ni ne vem, kako zelo kisla, samo zdaj odpadejo variante, ki sem jih imela (palačinke, štruklji). Ko jo poskusiš (skuto) ima na začetku tak rezek okus, če razumete kaj hočem povedat.
Zdaj me pa zanima, kaj lahko naredim iz take skute? Ali se okuz kaj popravi oz. nevtralizira, če bi jo mešala s sladko smetano, al se vseeno čuti ta okus?
Za vsako pomoč bom hvaležna.
Lp, Petra
Bacek, hej!
V pitulicah bo v redu, kot je povedala Vladka.
Ce bi pa prav rada vseeno naredila skutine palacinke ali struklje, mislim, da bi dodatek sladkorja to nevtraliziral. Veckrat dodam malo limoninega soka, da dobi skuta nekoliko kiselkasti okus. Lahko malce skute zmesas v skodelici s sladkorjem in sladko smetano; potem vidis oziroma okusis, ce ti je vsec.
Lep pozdrav Babi
Hvala za predloge!
Saj za večerjo sem jedla skuto pa smetano skupaj. In je blo prav OK. Problem je, ker me malo skrbi, da se bo fant zmrdoval.
Mi je v nedeljo prijavil, da naj zelenjavo pečem v eni ponvi, meso pa v drugi. Sem dala namreč piščanca, korenje pa čebulo skupaj pečt. Pa se je piščanec navzel okusa. Ampak mene to ne moti.
Tko da kar ne upam preveč eksperimentirat. Bom spet kako direktivo dobla. 😉
Bom pa vseeno poskusila s palačinkami, če jih ne bo jedel, ima pa še vedno kruh pa marmelado. 😉 Ga ne smem preveč razvadit, pol bom pa mela težave.
Sva pa midva prav lepo usklajena, on meso pa kropir, jaz pa zelenjavo, pa kdaj meso. No, saj včasih mi gre na živce to, ko se brani zelenjave (ne vse), po drugi strani sem mu pa “fovš” ker se mu ni treba obremejevati kaj bo pojedel, medtem ko moram sama precej paziti. Ampak bo že. Sem malce zašla s teme.
Še enkrat hvala za nasvet in lep vikend želim
Petra
Forum je zaprt za komentiranje.