Kaj proti bolečinam v kolenu
Prej, ko nisem potrebovala, sem vsepovsod videvala oglase za sredstva in pripomočke proti bolečinam v kolenu. Zdaj jih pa nikjer več ne vidim.
Odstranili so mi meniskus, koleno je še švoh, postopoma naj bi se ojačalo, a nikoli ne bo več tako, kot je bilo.
Delam na ojačanju mišic, zanimajo me pa kašni pripomočki proti bolečinam, otekanju, nabiranju vode v kolenu, proti obrabi hrustanca in podobno.
Upam, da vam še ni potrebno uporabljati teh stvari, mogoče pa vseeno kaj poznate.
Lep dan!
Sem tri tedne po operaciji. Vem, da bo čez kak mesec stanje boljše, mi je pa danes zdravnik rekel, naj se kar sprijaznim, da enako kot pred poškodbo ne bo nikoli.
E, malo morgen se bom sprijaznila! Bom že našla poti, da me koleno ne bo oviralo pri normalnem življenju!
Konkretno še ne morem delati na ojačitvi mišic, delam pa kar precej na gibljivosti in tudi na mišicah kolikor zaenkrat pač lahko.
Vprašaj v lekarni, če je za tvoje stanje kolena primerno protibolečinsko mazilo Ketonal ali Voltaren, tega je malo morje samo odkriti moraš kaj ti bo pomagalo. Mogoče tiste blazinice za obkladke, lahko je leden ali topel obkl. Potem razne masažne zeliščne kreme, moja teta uporablja neko na osnovi kozjega masla in ji to zelo pomaga za koleno.
obvezno pri taki operaciji uporabljat glukozamin sulfat tablete plus kremo. Na rgu imaš veliko teh izdelkov vendar bodi pozorna učinkovit je samo glukozamin sufat ki ga najdeš v dveh preparatih in sicer od firme pharmanord Glukozamin ali pa fidiflex. Dnevna priporočena doza je 1500mg jemati ga je potrebno ves čas nič presledkov delat tko kot svetujejo v lekarnah. S kremo pa si samo še dodatno pomagaš.
Forum je zaprt za komentiranje.