Kaj pripraviti za rojstni dan? Brez idej :(
V soboto praznujem rojstni dan in že par dni razmišljam, kaj naj pripravim za jest (prznovali bomo doma).
Narezkov sem sita, tatarskega bifteka tudi, pečenega mesa tudi, obloženih kruhkov se mi ne da delat, mehiške in kitajske hrane pa od žlahte skoraj noben ne mara.
Torej kaj hudiča pripravit za ene 12 ljudi, da bo dobro, pa da ne bom ravno cel dan v kuhinji visela?
Kakšna ideja? :))
Nazadnje smo naredili en velik lonec dobrih čuftov (ki so sicer mogoče enkrat na leto na jedilniku) v domači paradižnikovi omaki ter goveje zrezke z veliko zelenjave. Govedina se je prej kuhala, tako da je bila poleg zelo dobra juha. Prav nihče ni pogrešal žara, s pripravami pa tudi ni veliko dela, ker lahko čufte narediš dan prej, zelenjava za zrezke pa je tudi hitro narezana.
Meni je ta piščančji žur tudi “kr neki” in vsem s katerimi smo o tem debatirali tudi. Zato ti to reč res odsvetujem. Večkrat sem že napisala, da sem sama pristaš tega, da se hrana za takšne reči pripravi v naprej, ker mi gre najbolj na živce, da potem ravno tisti, ki praznuje najbolj nagaga… Kaj pa lazanja? Pripraviš jo lahko že zjutraj, pokriješ in ko gostje pridejo jo daš pečt. Filana paprika je tudi super ideja, lahko pa tudi kakšne morske jedi – hobotnica v solati (tudi skuhaš že en dan prej), marinirani inčuni, bakalar pašteta?
Jaz sem lani dan prej spekla palačinke in jih polnila s šunko in sirom.
V hladilniku je to v plehu počakalo in sem samo prelila z mešanico rumenjaka, sira in kisle smetane.
Za našo vegico ( in ostale radovedneže) pa sem palačinke premazala z bazilikinim pestom in pogrela v pečici.
Za letos pa razmišljam da bom ker smo vsi ljubitelji žolce le to pripravila v malih modelčkih kak dan prej in zadnjo minuto pretresla na krožnike. Za vegico razmišljam kakšen slan rižev narastek.
Tačas se pa bodo z vročino borila svinjska rebrca v pečici.
Pri nas so peciva obvezna 🙂
Narediš kosilo: goveja juha, lahko meso z juhe, tenstan krompir, naša mami vedno v bližnji gostilni naroči pohanega piščanca. Pa kako zeleno in paradižnikovo solato.
Jaz sem letos kupila v lidlu tiste, že narezane salame in sire, pa kumarice, olive, čebulice… sem imela narezek narejen v 10 minutah
Forum je zaprt za komentiranje.