Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj pomenijo podolgovate črte na nohtih

Kaj pomenijo podolgovate črte na nohtih

Zadnje leto so se mi pojavile podolgovate črte na nohtih na roki. Nohti niso več ravno gladki. Kdo ve kaj pomenijo črte na nohtih? Niso obarvane, samo take male brazde so.

E sad si ga najebalo ?

Pomeni, da mogoče požri kdaj še kaj drugega kot pa mcdonalds in kebab

Neuravnotežena prehrana.

Če to sedaj normaliziraš, bo rezultat viden šele čez 10 mesecev.

Isto velja za razcepljene nohte.

Sem tudi imela včasih in to v obdobjih večjega stresa. Je potrdil tudi zdravnik, da je povezava. Prehranjevala sem se pa precej zdravo.

Navpične črte na nohtih

“Črte, ki potekajo od dna nohta proti vrhu, so najpogostejša oblika nohtnih črt in se pojavijo pri približno 20 odstotkih odraslih. V večini primerov gre le za znak staranja,” je pojasnila ameriška dermatologinja Ivy Lee.

Googlaj!

Če se noht začne kriviti, to lahko pomeni raka pljuč. Ampak takega krivenja nohtov se ne da spregledati, ker se tako spremeni.

Potem, ena ČRNA črta, ki poteka od začetka do konca nohta – tudi googlaj – pomeni melanom.

Če so belkasti, običajno kaže, da človeku nečesa manjka.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 2189, 28.08.2024 ob 11:26

Googlaj!

Če se noht začne kriviti, to lahko pomeni raka pljuč. Ampak takega krivenja nohtov se ne da spregledati, ker se tako spremeni.

Potem, ena ČRNA črta, ki poteka od začetka do konca nohta – tudi googlaj – pomeni melanom.

Če so belkasti, običajno kaže, da človeku nečesa manjka.

Nič od naštetega

A veš to so pa letnice…

nohti801, 28.08.2024 ob 09:34

Zadnje leto so se mi pojavile podolgovate črte na nohtih na roki. Nohti niso več ravno gladki. Kdo ve kaj pomenijo črte na nohtih? Niso obarvane, samo take male brazde so.

Jest mam to samo na palcih rok. Nohta nista vec gladka, pac pa vzdolzno razbrazdana. Meni to deluje bolj kot trajna poskodba nohtne zasnove. Katera snov pa naj bi manjkala?

Tudi jaz imam to, a ne na vsakem nohtu. Ponekod bolj brazdasto, ponekod manj ali nič.

Brazde na nohtih sem dobila po prvih umetnih nohtih.

Dolgoročno UV lučke povzročajo raka.

Sem imela tudi stresno obdobje in so se mi nohti tako razbrazdali. Ko so se zadeve umirile, so se čez nekaj časa popravili tudi nohti.

Anonimno 10651, 28.08.2024 ob 14:00

Jest mam to samo na palcih rok. Nohta nista vec gladka, pac pa vzdolzno razbrazdana. Meni to deluje bolj kot trajna poskodba nohtne zasnove. Katera snov pa naj bi manjkala?

Seks?

če si nad 50 so to leta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close