Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj pomeni šlager?

Kaj pomeni šlager?

Kaj pomeni šlager?

Je to enako kot zimzelene popevke, evergreeni?

Nemški šlagerji so mi fajn. Zdi se mi, da so ta pač starejše popevke, ki so zelo priljbuljene še danes. Vedno zelene.

Imam prav?

Hit.

Odgovor na objavo uporabnika
šlagerji, 28.05.2023 ob 22:43

Kaj pomeni šlager?

Je to enako kot zimzelene popevke, evergreeni?

Nemški šlagerji so mi fajn. Zdi se mi, da so ta pač starejše popevke, ki so zelo priljbuljene še danes. Vedno zelene.

Imam prav?

Nekako tako ja v tem kontekstu, plesna pesem za stiskat, posebna zvrst.

Zvrst?

Se pravi, da recimo Avsenikove niso šlagerji?

Da gre samo za bolj zabavno glasbo? Popevke?

Desi, hiti so lahko tudi kaki v stilu Metalice, razbijanja… ampak, če gledaš kdaj šlagerji, ni razbijanja. So popevke.

So tudi slovenski srbski šlagerji, 28.05.2023 ob 22:48

Nekako tako ja v tem kontekstu, plesna pesem za stiskat, posebna zvrst.

Avseniki spadajo pod narodno zabavno glasbo.

Stric Google in wiki pravita takole:

Schlager glasba je slog evropske popularne glasbe, ki je na splošno privlačna instrumentalna spremljava vokalnih skladb pop glasbe s preprostimi, veselimi in pogosto sentimentalnimi besedili. Tipične šlager skladbe so sladke, sentimentalne balade s preprosto, privlačno melodijo ali lahkotne pop melodije.

Jaz bi rekla…kot razumem šlager, kot šlag oz. Smetana po naše.

Neki pocukranega…

Neke vrste šlager pevca je Oto Pestner, potem pa je začel peti duhovne (New Swing Quartet).

schlagen = udariti

Saj smetano tudi udarjas, stepas. Boben tudi.

Šlagerji so se pojavili v nemčiji v 70ih ko so začeli pet v nemščini na južni, ponavado grški melos. Populacija ki posluša te komade so pa stari od 50 do 70 let. Pri nas bi to bili kakšen Verner pa Zlatko dobrič itd. Na hrvaškem maš pa tega še večji kup. Pač drek muska.

Aha, potem je to zvrst. Jaz sem smatrala to kot, da je sopomenka za zimzelene popevke :).

Se pravi, da so itaijanske popveke v stilu: Sono Italiano, Marina, .. tudi šlagerji.

Italijanski in nemški šlagerji so mi hudi :).

Verner, dalmatinske na sintisajzer, 29.05.2023 ob 04:54

Šlagerji so se pojavili v nemčiji v 70ih ko so začeli pet v nemščini na južni, ponavado grški melos. Populacija ki posluša te komade so pa stari od 50 do 70 let. Pri nas bi to bili kakšen Verner pa Zlatko dobrič itd. Na hrvaškem maš pa tega še večji kup. Pač drek muska.

Kdo si ti, da boš govorilo, da je šlager DREK, kar pa ti poslušaš je pa SUPER fajn

šlagerji so nemške popularne popevke . besedilo je obvezno v nemščini, čas pa ni omejen na eno ali dve desetletji

https://de.wikipedia.org/wiki/Schlager

italijanske pesmi niso šlagerji.

šlagerji, 28.05.2023 ob 22:55

Zvrst?

Se pravi, da recimo Avsenikove niso šlagerji?

Da gre samo za bolj zabavno glasbo? Popevke?

Desi, hiti so lahko tudi kaki v stilu Metalice, razbijanja… ampak, če gledaš kdaj šlagerji, ni razbijanja. So popevke.

avseniki so volksmusik, konkretno Alpenländische Volksmusik

in ne šlagerji.

https://de.wikipedia.org/wiki/Alpenl%C3%A4ndische_Volksmusik

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close