Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj pojest za energijo, ko ni možnosti kave?

Kaj pojest za energijo, ko ni možnosti kave?

Če delam v dopoldanski izmeni, ne rabim kave. Popoldan me pa okoli 4ih napade utrujenost in rabim nekaj, da me zbudi. Možnosti kuhanja kave nimamo, imamo le avtomat, kjer pa je meni kava ogabna. Kaj predlagate, kake energijske bonbone ali kaj drugega? Rada bi pa nekaj čim bolj naravnega. Idealno bi bilo zeleni čaj, ampak ga nimam možnosti skuhat.

daje energijo. Energijo daje hrana ne pa kava. A ste eni prešpricali psihologijo v sš mogoče. Kava je živčni strup, stimulans, ki iz človeka pobere tako imenovano rezervno energijo, ki jo organizem potrebuje za izredne razmere za odziv na izjemne dogodke

Ima avtomat kakav? Od doma prinesi banano in jo takrat pojej. Pomaga tudi sprehod po stopnicah par nadstropji gor/dol – to meni še najbolj prime.

https://www.youtube.com/watch?v=5sVwLdNKXew

V resnici najbolj pomaga nekaj minut hitre hoje po stopnicah navzgor, ker se pri tem predihajo pljuča in možgani dobijo več kisika. V eni raziskavi so ugotovili da 5 minut takega razgibavanja “zbudi” bolj kot kava, izboljša koncentracijo ter pomaga pri mentalnem delu.

gvarana. malo poguglaj

Kaj pa če si čaj ali kavo skuhaš doma in prineseš v termovki s seboj?

https://www.bioforma.si/guarana-energija?gclid=EAIaIQobChMIorPzw-__2QIVp7ztCh3PSAZMEAAYASAAEgK1y_D_BwE

evo jest čist vem kaj si mislna.. pust ti ta folk z hrano… vem da nisi lačna sam zbudit se ne morem..

evo guarana lahko jo kupiš tudi v Mulerju DM Tuš itd… noro pomaga…res

Če hočeš nekaj energijskega pojest, kar je nadomestek kave, potem:

1. čokolada s kolo ali žvečilke s kofeinom ( oboje imajo v Mullerju)

2. energijska pijača s poživili ( če ti to paše in če to tudi drugače konzumiraš)

3. Medex guarana tablete ali fiole s tekočino

4. mini napitek ali prašek z guarano, kofeinom, recovery gel za kolesarje s kofeinom guarano ….. ( imajo v trgovinah s športno prehrano).

to!

Pa niti ni treba v termovki, zelen čaj je dober tudi mrzel

to!

Pa niti ni treba v termovki, zelen čaj je dober tudi mrzel
[/quote]

Zeleni čaj, če predolgo stoji ali če je mrzel, dobi tak trpek okus, lahko tudi pogreni. Ni dober….. Žal.

Zeleni čaj, če predolgo stoji ali če je mrzel, dobi tak trpek okus, lahko tudi pogreni. Ni dober….. Žal.
[/quote]
Trpek okus dobi, če stoji namočen v tekočino. Če segreješ vodo, čaj namakaš minuto, dve, tri, in ga daš ven/precediš, meni ostane dober še par dni.

Sosedu ga potegni, da te zalije s tisto belo tekočino, polno vitaminov.

Če je kavi dodan sladkor, potem tudi takšna kava daje energijo.
Res pa je to vse skupaj strup.

Bolje pojesti kakšno sadje.

Trpek okus dobi, če stoji namočen v tekočino. Če segreješ vodo, čaj namakaš minuto, dve, tri, in ga daš ven/precediš, meni ostane dober še par dni.
[/quote]

Stoječ čaj izgubi v uri po maceraciji ( namakanju cca 1-3 minute do 70 stopinj) cca. 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} antioksidativnih učinkovin….

Zelenega čaja tudi nikoli ne prelivamo z vrelo vodo…..

Jst delam v podjetju brez možnosti kofeta, nimamo ne avtomata ne štedilnička…tudi meni se včasih zgodi podobna utrujenost, tako da imam ponavadi kako frutabelo, müsli bar, ali kako sadje s seboj. Ali pa kak tekoč jogurt občasno.

Prekajen meso dl cajt gvera;)

[/quote]

Od kdaj se pa zeleni čaj pije še par dni???

Bolje da zaprejo trgovine! Kupujte enostavne stvari, če želite naravno umreti…

Od kdaj se pa zeleni čaj pije še par dni???

Bolje da zaprejo trgovine! Kupujte enostavne stvari, če želite naravno umreti…
[/quote]
Skuhaš zvečer, daš v hladilnik, in maš za naslednji dan mrzlega. Potem pa pozabiš spit, pa maš še en dan kasneje

Delam podnevi in ponoči, petek in svetek, min. 12 ur na delovnik.

Monster / red bull takoj, ko začneš z izmeno, ker ne prime takoj, ampak načeloma drži kar večino izmene.
Kofeinske tablete, če drugega ni pri roki.
Fat burner / guarana – da energijo, da težko ostaneš na mestu.

Meni pa predvsem pomagajo sprehodi zunaj, ko se mi začne kinkati. Obhodi. Hladen zrak deluje bolje od vseh zgoraj naštetih poživil, pa še zdrav je. Učinek je sicer kratkotrajen, ampak grem večkrat, tudi po 10 km na noč prehodim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close