Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kaj pogledati na Dunaju

Kaj pogledati na Dunaju

Lep pozdrav!

Z možem in sinom bi se radi en vikend odpravili na Dunaj. Šli bi v petek dopoldan, vračali pa bi se v nedeljo popoldan, tako da bi imeli pol petka, pol nedelje in celo soboto za vandranje.
Nikoli še nismo bili tam, zato prosim za nasvet, kaj si ogledati.

Ne zanima nas mesto kot celota, ker je premaaaalo časa, radi bi izbrali le nekaj točk.

Definitivno bomo šli v Schoenbrunn (petek), akvarij in enega od art-muzejev – ali je bolje izbrati MUMOK ali Leopold museum (sobota).
Kaj nam še svetujete, da bi bilo zanimivo tako za naju kot za sina? Všeč mi je bila na netu tudi Hiša glasbe, kako je tam? Morda še Hundertwasserjeva vas?
Potem bo pa itak časa zmanjkalo.

Hvala za nasvete.

Prater, Schoenbrunn + zivalski vrt?

Če imate namen poleg dvorca iti tudi v živalski vrt, potem je sobota že polna. Za morsko hišo prav tako potrebujete vsaj tri ure. Ne vem koliko je sin star, znal bi mu biti zanimiv tehnični muzej, zelo dober je tudi vojaški muzej. Pa ne sme manjkati sprehod od Schwedenplatza, mimo Štefanove katedrale, do parlamenta in mestne hiše.
Nikar ne hodite pozimi, počakajte vsaj do konca aprila in ne pozabite na Tichy eis.

Hvala za odgovore.

V živalski vrt ne bi šli, bolj nas zanima akvarij.

Kako se imenuje tehnični muzej? Ali je to kaj podobnega kot v Münchnu?

Tehnični muzej je krasen tudi za otroke od cca 7,8 let naprej, imajo razne poskuse in finte razstavljene, da jih sam izvajaš:

Pa akvarij-vodna hiša v obrambnem stolpu:

Naravoslovni muzej je tudi prima za otroke in odrasle. Naturhistorisches Museum

Pa sprehod mimo parlamenta, do Stephansdoma.

Pojdite aprila ali maja. Je lepše, ker so cvetoči parki, pa še zime so gor zelo zelo mrzle.

Zelo zanimiv je muzej starih ur ..je pa v bližini štefanove cerkve,

Grobnica Habsburžanov zna biti za otroka turobna.

Je pa krasen muzej kočij, ki je pri vhpdu v obzidje Schonbruna, takoj na desno. Lani je bila noter tudi zbirka poštnih kočij družine Thurn undTaxis…za letos ne vem!

Lep izlet!

Joj, koliko predlogov. Hvala. Bomo skrbno izbrali, kaj ima prednost, kajti vsega v 3 dni ne moremo stiščat.
Gremo pa v začetku ali sredi marca.

Če boste v Schönbrunnu in to z otrokom, je živalski vrt skoraj “must see”.

Pa Prater prav tako.

Sicer je pa na Dunaju ogromno za videt, sama sem bila že vsaj enih 5x po par dni in komaj čakam letošnjega junija, ko grem spet … 🙂

Meni je Leopold Museum bolj všeč (secesija) kot MUMOK (moderna umetnost- abstrakcija), saj imajo večinoma stalno razstavo, MUMOK nima stalnih razstav – odvisno pa, koliko je vaš sin star.

Predlagam Schoebrunn – ampak je med vikendom huda gužva, tako da si ga pejte ogledat kar v soboto, saj boste potrebovali cel dan. Petek, ko pridete, pojdite v center do Stephansdoma in potem kar v Museum kvart do Leopolda, zvečer do Praterja, je bolj luštno. Nedelja je čas za pohajkovanje – Hudertwaser je predaleč, mogoče bi si lahko šli pogledat v Kunsthistorische pogledat samo kraljevo zakladnico – fino!

Tako nekako :-))

Kje boste prenočili na Dunaju oz. kje se bolj splača? Mi (smo 4-članska družina) tudi načrtujemo ogled Dunaja za prvomajske praznike.

Mi nameravamo tudi med prvomajskimi na Dunaj in nasveti o bivanju in cenah so več kot dobrodošli. Pa še nekaj, ali je kdo šel z ladjo do Bratislave in ali se splača. Hvala. Lp.

Jaz že nekaj časa razmišljam o izletu z ladjo od Dunaja do Budimpešte – je seveda dlje, ampak sem prepričana, da je v Budimpešti več za videt kot v Bratislavi. Ampak seveda rabiš vsaj 2 dni za to.

Sicer je pa možnosti izletov s kakšno ladjico na Dunaju veliko:

Če se (karkoli od navedenega) splača?
Ja, to so pa individualne odločitve. Kar se mene tiče, se splača vse, kar novega vidim, doživim …

Če vam čas dopušča (in seveda finance), je po moje več za videt v Budimpešti kot v Bratislavi. Sama imam to že nekaj let v načrtu, no, enkrat bo …

Je pa na Dunaju veliko možnosti izletov z ladjo:

Če se splača?
To mora pa vsak sam vedet. Kar se mene tiče, se splača vse, kar novega vidim in doživim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close