Kaj podariti 70 letniku za rojstni dan?
Z možem sma ne pričakovano povabljena na praznovanje moževega prijatelja še iz same mladosti. Leta so minila, stiki so komaj da bili tako, da ga mož kaj dosti ne pozna da bi vedel kaj mu kupiti. Želela bi predloge za neka nevtralna darila.
Sama sem razmišljala o kakem drevesu kot je limonovec, ali o kakšnih medenih izdelkih pa možu to ni kaj preveč po godu.
Denar pa nikakor nena pride v poštev.
HVALA!
Prijatelja iz mladosti praviš, kaj sta pa kaj v mladosti počela? Sta kdaj rabutala jabolka – če sta jih, mu lahko odneseta manjšo košaro jabolk kot štos na spomin iz mladosti;) mogoče s hudomušnim pripisom: “da ti ne bo treba več po drevesih plezati”:)
Če sta rada kartala, zavitek novih kart;) Če je od nekoga mama zanju kak sendvič pripravila, naredita taka sendviča…:)
Če sta bila sošolca, in sta kako lumparijo ušpičila v razredu in ju je tovarišica zapisala v dnevnik: gre mož do te šole in prosi za kopijo tega zapisa: brez imen (žal zaradi GDPRja) znajo šole pomagat;) In potem ta zapis prilepita na neko lepo podlago in s kako škatlo kred ali takega (odvisno od pripomočka v lumapriji) v štosu data slavljencu.
Meni so tvoji predlogi všeč in bi dala kaj takega za zraven. Glede dnevnika, šole so jih dale v arhiv in zdaj tam najdeš…
Za darilo bi pa vseeno nekaj kupila, vprašanje pa je, koliko denarja sta povabljenca pripravljena odštet. 50€? 100€? 70€?
[/quote]
Odvisno od darila, včasih ni vse v sami € vrednosti darila;) Če se avtorica javi, pa lahko še kaj več pove in ji še kdo kak predlog da:)
Ni prijetno, če človeka ne poznaš dobro. Niti ne veš kako živi, niti kako funkcionira. Taka darila je full težko kupit. Punce so ti že mal predlagale kaj je fino, jaz ti bom pa predlagal – česa se izogibaj.
Izogibaj se karkoli glede hrane, ker ne veš mogoč je na dietah, mogoče je bolezensko kaj predpisano.
Izogibaj se kakšnim darilom kot so kakšna slike za na steno ali kakšni postavki za prah nabirat, ker ne veš v kakšnem stilu je stanovanje, niti ne veš kam bi pasale določene stvari, niti ne veš kakšne občutke bo imel. Mogoče je tebi kaka slika full všeč, njemu bo pa obupna. Sliko mora človek kupit sam in dobit neke občutke ob njej.
Izogibaj se kakšnim zlatim in srebrnim spominkom, ker to je samo sa v predal.
Ne kupuj stvari za spalnico, torej kakšnih toplih odej itd.
Ne kupuj oblačil ali kakšnih fenci volnelnih štumfok ali ne vem kaj v tem smislu.
Mogoče lahko kupiš kakšno košaro, ki pride prav tudi za kakšno drugo stvar. Dobiš jo pri ribnčanih… V njo pa naložiš stvari za piknik v naravi. Dva lesena podkrožnika (valjda še za ženo) lep prtiček, dva močna kozarca, in knjigo turistični vodnik, ali pa kakšno etnološko knjigo.
Tudi jaz imam podobno vprašanje kot avtorica, samo s to razliko, da pa midva z možem tega najinega prijatelja bodočega 70 letnika kar dolgo poznava, oziroma mož še dlje kot jaz. Kaki spomini iz šole pa ne pridejo v poštev, saj nista bila sošolca. Sta pa v preteklosti preživela veliko časa skupaj, dotični slavljenec je imel in vodil gostilno, ki jo zdaj vodi njegova hči. Moj mož mu je velikokrat pomagal, skupaj sta hodila nabavljat vino, skupaj z njegovo ženo in drugo takratno družbo iz okolice so vsako leto hodili na Triglav, ko je slavljenec delal hišo in vikend, mu je moj mož veliko tudi pomagal….ampak kljub vsemu skupaj nimava prave ideje, razen nabiralce prahu ali denar, ki pa tudi za naju ni dobra opcija.
Ampak tako malo za foro pa lahko še povem, da je od vseh politikov najbolj alergičen na Lojzeta Petrerleta.
Mogoče pride komu kaj uporabnega na misel…
Lego kocke po naročilu: na Lego pošljita fotko Aljaževega stolpa na Triglavu (mere imata na spletu) in naj vama pomagajo izbrati lego kocke v merilu 1:ne vem …se odločita
Pa bo spomin tako na Triglav kot na gradnjo;)
Lego kocke po naročilu: na Lego pošljita fotko Aljaževega stolpa na Triglavu (mere imata na spletu) in naj vama pomagajo izbrati lego kocke v merilu 1:ne vem …se odločita
Pa bo spomin tako na Triglav kot na gradnjo;)
https://shop.lego.com/en-SI/pab
[/quote]
To je na žalost nemogoče ker je praznovanje že dvajsetega oktobra. Je pa ideja vredna premisleka v zvezi s kako foro aljaževega stolpa…
Nekaj predlogov za izlete, npr. Martinovanje ipd., preveri še druge ponudnike
Ptičjo hiško, elitno žgano pijačo/vino, nek starinski (tak kot so bili v starih časih) kuhinjski pripomoček ali orodje, plakat (če točno veš kakšen motiv glede na spomine) (ne za v hišo, ampak bolj kakšno “delavnico”), nekaj za avto, nekaj za v hribe (če je hodil v hribe), etnološko knjigo v zvezi s krajem, kjer je živel kot otrok, samokolnico, skiro, wc papir, neko svetilko na sončne celice kajvemkaj …. če je za fore, je lahko fora ….. tabure za noge, lesena klop/stol, pohodne palice (čeprav če jih rabi, jih najbrž ima, enako termosko), trampolin, vrtni palček, model za potico, deska za rezanje, klobuk, cigaretnica …
Taksno kosaro z dobrotami sem enkrat podarila za rojsti dan prijateljema in prav videlo se je, da nista bila zadovoljna. Mi je bilo zelo cudno, ker je bilo to ravno v obdobju, ko so se taksne kosare z dobrotami na veliko podarjale za rojstne dneve.
[/quote]
Zakaj čudno? Eni si dobrote rajši kupimo sami, po svojem okusu.
Forum je zaprt za komentiranje.