Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj podariti 10 letni deklici za rd?

kaj podariti 10 letni deklici za rd?

Imate kakšno idejo, ona je nima 🙂
Hvala

Ja, mi jo genau poznamo in točno vemo, kaj jo zanima.
Đizs, no, če jo hočeš obdariti, jo poznaš in valjda veš, s čim se rada ukvarja in kaj rada počne.

Laptop….najnovejši gsm…..pa še ene 1.000 eu

– Gsm telefon
– Knjiga
– obstajajo različni albumi (v knjigarnah), kjer lahko gole modele oblačijo in izvajajo stilske vaje
– spominska knjiga / dnevnik

Bolj kot starost (torej, a je stara 9, 10 ali 12 let) je pomembno kakšna je. Saj ne obstajajo klasična darila za 8 letnike, 10 letnice, 20letnice, 50 letnice. ……

Pomisli, kakšen tip dekliča je. Športen. Pleše. Mal zafnan (nakit, laki). Požira knjige kot nora (kater žanr). Ima rada roza barvo. je bolj fantovska. itn itn itn

Tako kot se odrasli razlikujemo, se tudi otroc, ne veš tega?

Moja nečakinja je bila pravo športno bitje, z žogo, v pogonu, prezirala roza barvo, raje gledala filme kot brala knjige, imela kratke lase (torej adijo lepe špangice itn), imela rolko, itn. Moja hči pri isti starosti je delovala kot kakšna barbika…….

Ponavadi če res ne veš kaj kupiti je najboljša rešitev kakšna dobra knjiga. To vedno zapali. Ali pa mogoče kak darilni kupon, čeprav to ni tako izvirno. jaz ko kakšni kolegici kupujem imam največkrat idejo da grem do knjigarne konzorcija mladinske knjige in tam vedno najdem kaj pametnega in uporabnega. če ni to knjiga pa kakšna druga uporabna reč, recimo kakšna družabna igra, te so v zadnjem času zelo polularne 🙂

In kako naj ve kaj deklica prebira oz je že prebrala ali ima doma? Če se ji ne da absolutno niti malo poglobiti vanjo oziroma jo očitno niti ne pozna?
Pa še nekaj. Mogoče ti misliš, kako vis dol padajo od veselja ko dobijo knjige. No, naj ti prijazno povem, da ne. Niti odrasli, niti otroci. Nekateri najstniki recimo (ki berejo) pravijo, da je škoda denarja za nakup knjige, ker jo pa ja dobiš v knjižnici. Z enim sem pred časom malo debatirala na to temo. Sem ga poskusila obrnit na foro, da najboljše, najljubše knjige je pa ja fajn imeti doma. Mulo me je gledal kot da sem obsedena z lastnino in da rabim ta občutek, da je nekaj le in samo moje, mi je kar nerodno postalo.

Odivsno kakšen tip 10 letnice je. Če je bolj fantovska ji podari kakšne didaktične igre, legokocke, kakšno plišasto igračo. Če je bolj punčkasti tip deklice se sigurno igra z barbikami, punčkami ji lahko kupiš barbiko ali kako oblekico za barbiko. Ali pa mogoče kakšne knjige…

Barbika za 10letnico? Dej no!

He he ..barbiko.. ti ga pa res lomiš. Kakšno kozmetiko, lahk za nohte, kozmetično torbico, kaj za oblečt..barbike imajo triletnice, ne pa desetletnice.

Ja zakaj pa ne? Ko sem bil sam mulec se je moja sestra igrala z barbikami tam nekje od 6 do 12 leta. Pri 10 letih je bila s svojimi enako starimi kolegicami čisto v barbie svetu…

Ja, se mi je zdelo, da je ta tvoja izjava na osnovi nekih spominov :-)))
Žal, Bojan, tole je passe.

Ja očitno mi froci ki smo se rodili v 80-tih letih smo različno odraščali. Teli današnji froceljni že tam pri 3 letih dobijo barbiko, pri 7 se začnejo šminkati, pri 10 dobijo svoj prvi mobi pa lap-top pri 12 pa že sexajo….

Vrednostno kartico katere od trgovin, recimo H&M ali podobno. Ali pa darilni bon kakšnega nakupovalnega središča, pa naj sama izbere.

Jaz bo LEGO KOCKE… Nazadnje je necak dobil (11 let) trajekt iz lego kock:-)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close