Kaj počnete blokovci, ko ste ali morate biti doma
Ok, najprej me je zmoti izraz blokovci. Ima tak nespoštljiv ton. Predvsem od ljudi, ki morda živijo cel lajf v mamini mansardi.
Ok, dalje. Kaj počnemo? Vse to kar ti v hiši. Edino pac kosimo ne trave pred blokom 🙂
Sama imam poleg stanivanja se k sreci vikendico z veliko zemlje. Tako da dela ( in stroskov) ne zmanjka.
Pa ce lahko še na temo blokovci – hišniki 🙂
-
Mi je najbolj hecno, ko mi kdo reče, dj prite rajš k nam, ko smo v hisi. Koji ku… je razlika, a sedim v tvoji kuhinji al v moji?
resno, 27.01.2022 ob 13:25
Zanima me867, 27.01.2022 ob 13:12
Kaj počnete blokovci, ko ste ali morate biti doma v bloku – 30 ali 60 m2?
Tko me zanima, da vidim, če imate iste misli in ideje ali so vaše čisto različne od mojih.
Aja, mogoče poveste še starost, pa če ste v paru ali z otroki. Ker potem lažje primerjam.
Najprej povej kaj pomeni STE ali morate BITI Doma?
Če govoriš o karanteni: potem nismo doma, ampak se odpeljemo z avto na kakšen hrib ali gozd in gremo tja na sprehod. Doma sigurno nismo. In delamo vse tisto kot bi počeli če smo bolni + izhod na odmaknjene kraje od ljudi.
Ko smo bolni, smo doma, ležimo, počivamo, gledamo filme, igramo namizne igre, beremo knjige. Kuhamo čaj in ožemamo limone itd…
Ko nismo bolni nismo Doma sploh – ne vem zakaj bi bili doma. Doma smo toliko, da opravimo higienske norme, skuhamo, jemo, čiščenje stanovanja. Drugače NISMO doma.
Kje pa ste, po kafičih in trgovskih centrih?
Sneguljčica618, 11.02.2022 ob 08:35
Ok, najprej me je zmoti izraz blokovci. Ima tak nespoštljiv ton. Predvsem od ljudi, ki morda živijo cel lajf v mamini mansardi.
Ok, dalje. Kaj počnemo? Vse to kar ti v hiši. Edino pac kosimo ne trave pred blokom 🙂
Sama imam poleg stanivanja se k sreci vikendico z veliko zemlje. Tako da dela ( in stroskov) ne zmanjka.
Pa ce lahko še na temo blokovci – hišniki 🙂
-
Mi je najbolj hecno, ko mi kdo reče, dj prite rajš k nam, ko smo v hisi. Koji ku… je razlika, a sedim v tvoji kuhinji al v moji?
Odvisno od filozofije. Imaš ljudi, ki so radi gostitelji in imaš ljudi ki so radi pogosteni. Poleg tega imaš ljudi, ki radi potujejo oz. se vozijo in tiste, ki ne. Potem je samo važno, da se najdeš in se znaš uskladiti. Recimo pri moji rodni familiji je stanje takšno, da so vsi na podeželju v hišah in niso najbolj vešči “gostega” prometa in vožnje, so pa vsi radi gostitelji. Njim, da me obiščejo predstavlja stres, zato je vedno pravilo, da jaz obiščem njih.
excell159, 11.02.2022 ob 08:47
Odvisno od filozofije. Imaš ljudi, ki so radi gostitelji in imaš ljudi ki so radi pogosteni. Poleg tega imaš ljudi, ki radi potujejo oz. se vozijo in tiste, ki ne. Potem je samo važno, da se najdeš in se znaš uskladiti. Recimo pri moji rodni familiji je stanje takšno, da so vsi na podeželju v hišah in niso najbolj vešči “gostega” prometa in vožnje, so pa vsi radi gostitelji. Njim, da me obiščejo predstavlja stres, zato je vedno pravilo, da jaz obiščem njih.
-
Ja, ta del imaš prav. Nisem nikoli razmišljala v to smer.
Dom je kraj, kjer si sproščen, kjer se počutiš varno, kjer se spočiješ, regeneriraš, pripravis za nov delovni dan oziroma izlet, športno aktivnost…
Kraj, kjer ješ, moliš, ljubiš, bereš, kartaš, kuhaš, se cartaš, se kregaš, buljiš TV ali vrtaš luknje v zid, nabijaš klasiko ali Motorheade, se učiš, lenariš, sanjariš, ali delaš velike načrte… Lahko pa delaš preprosto…nič.
—
tale zapis mi je zelo všeč. 🙂
Zakaj bi moral človek vedno nekaj delati? Kaj ni prijetno imeti popoln mir, čas zase? Npr. če kdo vpraša kaj imam v planu za vikend – ja človek božji čisto nič, vse je odvisno od trenutnega razpoloženja, aktivnosti so temu primerne. Razdelana agenda je med tednom, vsak delovni dan do potankosti determiniran, za prosti čas pa hvala lepa. Čas ni moj gospodar.
Se mi zdi, da ste ljudje obsedeni s tem, da morate nekaj početi (faktor blok/hiša nima veze). To je postalo prav bolestno. Ljudje se ne znate več umiriti, karnaprej je treba bezljati, če ne po hribih pa po trgovskih centrih. Čista norišnica. Dajte si mir pa magari v šotoru.
zvezdicaa998, 27.01.2022 ob 13:26
stara sem 23 let. živim v bloku že od skos. ko sm doma, gledam filme, poslušam glasbo, berem knjige. vzamem psa in greva na sprehod. pred blokom je tudi igrišče kjer se lahko igra basket, nogomet in tenis itd. vedno se neki najde za počet. živim pa še doma zaenkrat
Pa menda ja nimate psa v bloku?
Blokovci živimo enako kot ostali. Včasih se mi zdi, da še bolje. Pač odvisno kaj rad delaš. Če si človek, ki rad vrtnariš, kosiš in brkljaš okoli hiše, ali imaš rad nočne žurke doma, potem se seveda ne seli v blok. Če si pa tip, ki rad raziskuje druge kraje, si pohodnik, outdoor športnik, je blok idealen. Imaš več časa za to, sploh če si zaposlen.
Galama je pa lahko povsod. V bloku ali v sosedovi hiši.
Stanovanje hitro pospravljeno, čas je za izlete in pohajkovanje, ker med vikendom ni treba trave kosit, vrta oplet, itd.
Edino za velike družine zna bit blok težava. Pri nas večjih stanovanj ni, ali pa so pregrešno draga.
Drugače pa blokovci doma počnemo enake stvari, kot tisti v hišah. Gledamo tv, beremo, kuhamo,…zakaj naj bi bili drugačni??
Prosim no, 11.02.2022 ob 04:48
Bivša, 27.01.2022 ob 14:29
Tema je odprta z namenom vzvišene drže nad ljudmi, ki si ne morejo privoščiti svoje hiše? Morda tudi ne?
Kaj počnem jaz v bloku zdaj, ko sem v izolaciji? Prve dni sem bila fajn bolna, zato sem le ležala, pila čaje in zdravila. Ko sem prišla k sebi, sem pospravila, tudi tisto, za kar nisem prej imela časa. Nato pa sem se posvetila stvarem, ki jih imam rada, a mi zanje vedno manika časa. Igranje kitare, ustvarjanje, učenje grafičnih programov preko tutorialov, pa še kaj. Nič takega, kar ne bi počela tudi v hiši, če bi si jo lahko seveda privoščila. No ja, morda bi v hiši več tega časa posvetila pospravljanju.
Ne morejo privoscit hiše? Saj ne da je ta stanovanje v bloku v Ljubljani vredno več, kot tiste njihove hiše na vaseh. Ce jaz prodam svoj flet v Ljubljani, kupim celo avtorjevo vas z njim vkljucno, da mi spila vaskega posebneza..
O ti uboga družina no, kako žalostno 🙁
za take mi je pa res iz srca hudo:( škoda, vsem privošcim topel prijeten DOM…tudi vam se bo nasmehnila sreča, samo ne obupat❤
mah993, 11.02.2022 ob 08:43
Kje pa ste, po kafičih in trgovskih centrih?
Sori, prej je napačen post citiralo. Ta je bil mišljen.
O ti uboga družina no, kako žalostno
za take mi je pa res iz srca hudo:( škoda, vsem privošcim topel prijeten DOM…tudi vam se bo nasmehnila sreča, samo ne obupat
Forum je zaprt za komentiranje.