kaj početi uro, dve v sevnici
a ni v Sevnici en grad
a ni v Sevnici en grad
http://www.obcina-sevnica.si/zanimivosti/nekaj-zgodovine%5B/quote%5D
Ampak a ni predaleč od železniške, če greš peš?
Imam majhne otroke.
Zanima me, če je vsaj kakšna trgovina v bližini.
šment. sicer nisem iz sevnice ampak sceno okoli žel. postaje približno poznam in se res ne morem spomnit, kaj bi človek lahko tam počel, videl v eni ali dveh urah. tudi za jest kaj konkretnega mislim da ni nič, odkar so picerijo pri gasilskem domu zaprli : ( razen trgovin in kafičev se mi zdi da ni tam nič. aja, knjižnica je.
Zakaj Sevnica?
Gledam tudi postaje na tej relaciji, a sem že napisala, da nič pametnega. Ce, Lj sta za mini izlet predaleč.
Zidani Most, Loka, Radeče? Je to bolje?
Zakaj hrana?
ker bi bilo praktično, da tam pojemo kosilo. Ker bodo ravno lačni, ko se vrnemo, takrat pa kosilo še ne bo kuhano, ne?[/quote]
Radeče so fajn. Takoj čez cesto od postaje imaš Eurospin in Spar ter lepo sprehajališče ob Savi. Tudi do centra je blizu, tam pa imaš pizzerijo (in najbrž še kaj, ma že dolgo nisem bila v centru). Priporočam.
Ja, lej, če gre za vožnjo z vlakom, je pa res čisto vseeno, če se peljete še malo dlje. Saj otroci med vožnjo uživajo. A ni nesmiselno hodit tako kratko relacijo? Ker v Sevnici res ne boste videli ničesar, razen kakšnega pijančka in staro, grdo železniško postajo. Kamorkoli boste šli, je pa cesta in boš morala otroke (če so res mali) fino čuvat. V Celju malo hodiš, pa še že v peš coni. Bo še avantura za otroke.
Aja, mislim celo, da je tam na križišču, takoj pri postaji, tudi nek bistro ali nekaj takega, kjer se da tudi kaj pojesti in potem se sprehoditi ob Savi (če res ne gre prehodit tistih nekaj 100 metrov do centra – je pa center luštkan in priporočam sprehodič po njem, čeprav nimaš za videt nič posebnega).
Torej: v Sevnici, levo od železniške postaje imaš po poti sladoledarja, nek lokal, kjer lahko spiješ kavo, sok, v pizeriji rondo imaš pizzein mehiško hrano,če se še malo sprehodiš mimo kopitarne, lahko odideš do bazena in mimo blokov do hotela Ajdovec, kjer imajo odlična kosila in malice, v bližini prodajajo tudi kebab, lahko odidete na bowling, trgovin v Sevnici v bližini postaje je pa tako ali tako preveč. skratka za uro ali dve se že lahko zamotiš. če pa so otroci sposobni malo daljšega sprehoda pa priporočam grad, kjer je tudi kavarna.radeče???meni se zdijo kot mesto duhov …in dve uri si ne predstavljam preživeti tam 😉
Forum je zaprt za komentiranje.