Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kaj početi uro, dve v sevnici

kaj početi uro, dve v sevnici

Otroke bi peljala na mini izlet z vlakom v Sewvnico.
Je v bližini železniške postaje kaj zanimivega?
Je kakšna trgovina (za kupit malico) ali morda kakšen lokal s kosili?
Še kaj zanimivega?
Hvala

a ni v Sevnici en grad

http://www.obcina-sevnica.si/zanimivosti/nekaj-zgodovine

Moder je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve.

a ni v Sevnici en grad

http://www.obcina-sevnica.si/zanimivosti/nekaj-zgodovine%5B/quote%5D
Ampak a ni predaleč od železniške, če greš peš?
Imam majhne otroke.

Zanima me, če je vsaj kakšna trgovina v bližini.

Je v bližini sevničanka in Mercator, grad je precej daleč javnega prevoza pa ni. v hotelu Ajdovec so mel včasih slaščičarno z dobrimi torticami.

Hvala

slaščičarna je še.

hvala, ampak s slaščičarno si ne moremo veliko pomagat

super bi bilo, ko bi šli lahko kam na kosilo

šment. sicer nisem iz sevnice ampak sceno okoli žel. postaje približno poznam in se res ne morem spomnit, kaj bi človek lahko tam počel, videl v eni ali dveh urah. tudi za jest kaj konkretnega mislim da ni nič, odkar so picerijo pri gasilskem domu zaprli : ( razen trgovin in kafičev se mi zdi da ni tam nič. aja, knjižnica je.

Hvala.
Saj gledam tudi druge postaje na tej žel. progi, ampak nikjer nič pametnega. Bomo pa samo presedli in šli nazaj s prvim vlakom.

kaj pa dobova? blizu žel. postaje so odprli bazen

Je tam ena restavracija, kjer imajo kosila, samo se ne spomnim imena. In ne boš verjela, tja nas je napotila zaposlena na šalterju železniške postaje, ker se dve uri nismo imeli kam dat. In bilo je kar okusno.

Aja, je pa tudi meni hecno, da ste si izbrali ravno Sevnico. Mi smo otroke na izlet z vlakom peljali v Celje ali pa v Ljubljano. Da vsaj imajo kaj od tega.

Lahko greste obiskat starše od najbogatejše Slovenke po poroki, Melanije Knavs Trump:)) Mogoče bodo pa veseli.

Otroke bi peljala na izlet in sprašuješ, kje je trgovina?! Restavracija?! Halo?!
Na izletu boste uro ali dve, ne pa cel dan, zakaj potem rabijo hrano?
Otroke pelješ na izlet, da kaj vidijo. Hrano jim lahko skuhaš doma. Predlagam izlet v kuhinjo in ne v Sevnico.

Zakaj Sevnica?
Gledam tudi postaje na tej relaciji, a sem že napisala, da nič pametnega. Ce, Lj sta za mini izlet predaleč.
Zidani Most, Loka, Radeče? Je to bolje?

Zakaj hrana?
ker bi bilo praktično, da tam pojemo kosilo. Ker bodo ravno lačni, ko se vrnemo, takrat pa kosilo še ne bo kuhano, ne?

Jaz bi potem na tvojem mestu raje šla v Radeče. Kolikor se spomnim, imajo lep trg, zagotovo bo tam kaj pametnega za pojest, Sava je ful blizu, lahko greste malo posedet ob reko. Ne vem, več je za počet v Radečah kot Sevnici.

ženska ima majhne otroke, ne more jih vlečt po tej vročini km ali dva daleč. žel. postaja radeče je namreč precej oddaljena od mesta.

Zakaj Sevnica?
Gledam tudi postaje na tej relaciji, a sem že napisala, da nič pametnega. Ce, Lj sta za mini izlet predaleč.
Zidani Most, Loka, Radeče? Je to bolje?

Zakaj hrana?
ker bi bilo praktično, da tam pojemo kosilo. Ker bodo ravno lačni, ko se vrnemo, takrat pa kosilo še ne bo kuhano, ne?[/quote]

Radeče so fajn. Takoj čez cesto od postaje imaš Eurospin in Spar ter lepo sprehajališče ob Savi. Tudi do centra je blizu, tam pa imaš pizzerijo (in najbrž še kaj, ma že dolgo nisem bila v centru). Priporočam.

Ja, lej, če gre za vožnjo z vlakom, je pa res čisto vseeno, če se peljete še malo dlje. Saj otroci med vožnjo uživajo. A ni nesmiselno hodit tako kratko relacijo? Ker v Sevnici res ne boste videli ničesar, razen kakšnega pijančka in staro, grdo železniško postajo. Kamorkoli boste šli, je pa cesta in boš morala otroke (če so res mali) fino čuvat. V Celju malo hodiš, pa še že v peš coni. Bo še avantura za otroke.

Pa kaki vročini? A če so otroci, pa ne morejo hodit? Sicer ni napisala, koliko so stari, ampak če se odloči, da gre na izlet, to pomeni, da bodo zmogli naredit peš par sto metrov.
Če ne morejo hodit, bodo pa za Savo. Boljše kot v tistem skladišču pri železniški v Sevnici.

Aja, mislim celo, da je tam na križišču, takoj pri postaji, tudi nek bistro ali nekaj takega, kjer se da tudi kaj pojesti in potem se sprehoditi ob Savi (če res ne gre prehodit tistih nekaj 100 metrov do centra – je pa center luštkan in priporočam sprehodič po njem, čeprav nimaš za videt nič posebnega).

Torej: v Sevnici, levo od železniške postaje imaš po poti sladoledarja, nek lokal, kjer lahko spiješ kavo, sok, v pizeriji rondo imaš pizzein mehiško hrano,če se še malo sprehodiš mimo kopitarne, lahko odideš do bazena in mimo blokov do hotela Ajdovec, kjer imajo odlična kosila in malice, v bližini prodajajo tudi kebab, lahko odidete na bowling, trgovin v Sevnici v bližini postaje je pa tako ali tako preveč. skratka za uro ali dve se že lahko zamotiš. če pa so otroci sposobni malo daljšega sprehoda pa priporočam grad, kjer je tudi kavarna.radeče???meni se zdijo kot mesto duhov …in dve uri si ne predstavljam preživeti tam 😉

Jao tečnobe, da gre za male otroke, si pa spregledala? Kaj bodo delali na bowlingu in bazenu, kjer je treba plačat karto za vstop?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close