Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kaj pa Šri Lanka?

Kaj pa Šri Lanka?

Je kdo od vas bil že tam? Kateri meseci so najugodnejši za odhod (z vidika cen letalskih kart in glede vremena)? Je potrebno kakšno cepljenje? Kaj pa Tamilski tigri??? Lepa hvala za odgovore. Blaž

Hoj,
bila sem na Šrilanki in sicer za novoletne praznike 97/98. Takrat so Tamilski tigri naredili nekaj samomorilskih napadov, pa smo šli vseeno. Zame je bilo to najlepše potovanje do sedaj. Poleg ogledov templjev, ki so res zanimivi (predvsem hindujski) in raznoliki, imaš še krasno naravo in živalski svet. Ogledali smo si tudi sirotišnico slonov, valilnico želv, safari, vrt začimb… Edino, kar mi ni bilo všeč, je bil živalski vrt v Colombu. Sem pa nasprotnik živalskih vrtov, tako da je tudi to razlog za to. Šla pa sem z agencijo, ne na lastno pest. Imeli smo odlično vodičko, ki je ogromno vedela, če pa ni, je pa poiskala v svojih zapiskih in našla vse. V izlet pa je vključila tudi stvari, ki niso bile po programu. Smo pa zato lazili naokoli od 8h zjutraj do 9h zvečer (po programu naj bi do 6h, 7h).

Jaz Srilanko vsekakor zelo zelo priporočam!

Helena

Jaz sem bla na šrilanki lani!Najbolša varianta je z agencijo..potovanje 15 dni ..ogledaš si tovarno batika, slonjo sirotišnico, sigiryo, plantaže čaja, rezne četrti:cimetovi vrtovi, tovarno čaja, tovarno lesa, razne budistične in hidujske templje katerih je zeloooo velikoooooo!Bili smo v draguljarni, safariju,……….

Res ne pozabno..za konec pe še kratek počitek na Maldivih..vse skupaj okoli 500 000/oseba (hoteli 4* in 5*, hrana pol penzion,večina vstopnin, taxe…)…Pa ce si iz zapravljive familije se par stotisoč zraven (ok.15000/oseba) + kaksna kartica (nikoli se ne ve) ;))) Vecinoma je vse kr poceni..

Splača SE!

Aja pa seveda cepljenje in razne tablete proti malariji…Cepljenje je ce se prav spomnim okoli 20000!Pa tam ne smeš pit vode..tut zobe si umivaš z vodo iz steklenice!

ojla!
tud jaz imam same super spomine na šri lanko. glede izletov po otoku je pa tako. če si želiš stvari ogledat malo bolj sam in ne v veliki gruči turistov, je najboljćša varianta da si izbereš enega od beach boyev, ki “stražijo” na plažah pred hotelom. midva z fantom sva se odločila za enega izmed njih in moram povedat da je bilo enkratno. kot prvič zelo dobro spoznaš domačine, njihove navade, mišlenje in pelje te tudi v kakšne templje v katere drugače ne bi smel iti.
Midva sva bila tam lani konec avgusta in ta čas naj bi bilo monunsko obdobje, ampak je se je v 14 dneh ene 4krat ulilo in še to za približnp 5 minut. tko da ni nobene panike tud monskunsko obdobje.

definitivno ti ta prečudoviti otok priporočam.

jaz sem tud bila na šri lanki 3 leta nazaj, in to maja pa nismo imeli nekih problemov z vremenom.Se mi pa zdi da je najboljša varianta za potovanje po Šri lanki to, da si v sloveniji pri turistični agenciji zrihtaš voznika s kombijem, ki te potem tam pričaka na letališču s tablo na kateri piše tvoj priimek in potem te on vozi okoli, seveda pa moraš agenciji tično povedat načrt potovanja, zato da voznik ve kam vse se bo šlo. Je pa to super, ker ti on marsikaj svetuje in zrihta vse stvari, z vsemi se zmen za nižje vstopnine in podobno. Naš voznik je bil ful uredu in nam je celo predstavil svojo družino in povebu na svoj dom, pa še zdej nam včasih napiše kakšno razglednico.Kar se tiče tamilskih tigrov nismo imeli nobenih težav, ker tud nismo šli čisto na sever države. Drugače se pa strinjam da je živalski vrt v colombu živa žalost, seveda so živali zanimive, ampak tako je smrdelo in bilo umazano, da smo komaj zdržali, nam je tud voznik odsvetoval obisk, pa nam je bilo potem žal da ga nismo poslušali in vnaprej smo se tega držali.Smo pa tud mi po dveh tednih Šrilanke še 4 dni počivali na Maldivih.Kot zanimivost: otroci na Šrilanki karnaprej hočejo od tebe ne denar ali sladkarije, ampak kulije, še posebej so veseli če na kuliju piše ime katerega Evropskega ali ameriškega mesta.Seveda so veseli tudi sladkarij.Stvari, ki jih pomoje na Šrilanki ne smete izpustiti so sirotišnica slonov, valilnica želv, plantaže čaja (kjer zna biti hladneje, ker so tam že kar hribi), številni templji, kjer pa priporočam, da v nahrbtniku ali v torbicah nimate kakšne preveč dragocene stvari, ker so meni tiste ženske, ki te pri vhodu v tempelj temeljito pregledajo, kar vzele eno labelo in kremo, ne vem pa kaj bi bilo, če bi imela kaj bolj dragocenega. Splača se it tud pogledat rudnike, kjer pa ne gre zaupati tistim, ki kopljejo in ti ponujajo ogromne “rubine” po odlični ceni. Če hočete kupiti kakšen drag kamen ga dajte raje v trgovini, kjer so res poceni in so pravi. Ne snmete zamuditi tudi oglega izdelave batika in tradicionalnih plesov, hoje po žerjavici…Šrilanka skratka ponuja veliko možnosti, treba se je le pripraviti na to, da je tudi veliko revščine in tudi pohabljenih ljudi, pa tudi čistoča predvsem v Colombu ni njihova vrlina.So pa razmere nedvomno boljše kot so v Indiji.Če imaš še kakšna vprašanja pa lahko pošlješ na mail: katja.m@pinkponk.com

aja pa pozabla sem povedat da se jaz nisem nič cepila, pa ni bilo nič narobe, vode pa res nisem pila, sem pa imela slabo izkušnjo z njihovim čajem, ki je drugače dober, samo zelo močen in potem so se pojavile določene prebavne motnje

Punce, najlepša hvala za odgovore. Šri Lanko ste mi naredile še bolj zanimivo. Morda bom imel kaj več vprašanj tik pred odhotom, t.j. konec avgusta. LP Blaž

Živjo,
sva bla na Lanki spomladi konec marca. Bila sva 14 dni v hotelu in za začetek sva šla na 3 dni izlet z agencijo. Res te peljejo na vse turistične kraje, pa tudi kar zaračunajo.
Po tem sva hodila na krajše izlete z vlakom in avtobusom, kar je bilo zelo zanimivo; na postaji te vedno usmerijo do načelnika ki te kar preda na avtobus kamor greš- je pa zelo poceni. Šla sva tudi sama na eno sveto goro 2300m Adams peak kar je bilo tudi posebno doživetje ob vzhodu.
Nameravava iti še, ker še nisva bila v narodnih parkih in na severu in vzhodu. Cepljenja ne potrebuješ, vodo samo ustekleničeno, ugoden je tudi najem voznika z avtom, le previdno pri kakšni agenciji. Čaj odličen, le preveč ga ne sme biti.
LP Jan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close