Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj pa bi vi naredili iz govedine iz juhe in starega kruha

Kaj pa bi vi naredili iz govedine iz juhe in starega kruha

Vsako nedeljo imamo govejo juho. Govedino jemo skupaj s hrenom. Včasih pojemo, včasih ostane. Največkrat jo narežemo drug dan v juho ali pa jo predelamo v esigflajš pa smo se že malo naveličali in bi poskusili kaj novega.

Kaj pa bi vi naredili iz kuhane govedine?

zmelješ, dodaš čebulo, star kruh, jajce, timijan, majaron, še kako začimbo in oblikuješ v polpete in spečeš

ali pa s to maso polniš raviole

Tudi mi gledamo MS 😉
Zemljem, začinim, dodam malo sveže mletega svinjskega, naredim ikea kroglice in omako – naraje imamo smetanovo z gobami, včasih naredim čufte.
Zraven bi v MS dala kruhove cmoke – mogoče edino v kakšni drugi obliki – kot rolado recimo.
Pa juho povret in uporabit pri pripravi omake pa nekam vtaknit še zelenjavo.

Jaz sem pred časom meso iz juhe natrgala, začinila (sol, poper, malo sladke in malo dimljene mlete paprike, na drobno naseckan česen in čebulo) in popražila, nato pa dala v bombetke.
Pa omako sem tudi že delala iz tega mesa, isto sem meso natrgala in začinila, popražila na poru, dodala svežo papriko, nastrgan korenček, pikico gomoljne zelene, zgostila sem z indijskim trpotcem in postregla z rižem.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Pri nas smo govedino iz juhe velikokrat jedli v solati.

Meso, čebula, fižol, olje, kis, poper sol.

Poskusi. Ni slabo.

Pa saj je napisala, da ga pogosto jedo v solati (“esigflajš”), ampak da bi nekaj novega…

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Kaj je to MS?

Kupim svinjske parklje, kračo in skuham žolico. Govedino narežem in dodam ko delam porcije!

Jaz pa sem zadnjič našla na netu en fajn recept in naši so si prste obliznili.
In sicer:
govedino iz juhe sem narezala na zrezke, medaljone, kolikor se je dalo.
Potem sem jih namazala po eni strani z gorčico ter z zdrobljenim česnom.
Potem sem te kose popekla v ponvi na olju, nato sem narezala na večje kolute čebulo in dala zraven ponev, ter premešala. Potem sem malo pražila in dodalo zajemalo goveje juhe (ali vode), ter peteršilj, redečo papriko v prahu ter malo kisle smetane (lahko tudi za kuhanje) in pokuhala par minut. ZRaven smo jedli pire krompir. Odlično je bilo.
iz starega kruha pa narediš zraven namesto pireja, kruhovo rolado ali kruhove cmoke.

Pa saj je napisala, da ga pogosto jedo v solati (“esigflajš”), ampak da bi nekaj novega…
[/quote]

Se opravičujem. Primorci ne poznamo tega izraza.

Mi damo v esigflajš trdo kuhana jajca in veeeeliiiiko čebule in bučnega olja.
Mnjami.

Se opravičujem. Primorci ne poznamo tega izraza.
[/quote]
Nisem zamerljive sorte… 😉
Pri nas smo mu rekli jesihflajš, se vidi, da smo iz koncev, kjer je večji vpliv nemščine…

Nisem zamerljive sorte… 😉
Pri nas smo mu rekli jesihflajš, se vidi, da smo iz koncev, kjer je večji vpliv nemščine…
[/quote]
Pri nas pa ukisan msu.

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

Veliko dobrih idej, hvala.

MS je Masterchef, zadnjič so imeli ta izziv (za tistega / tisto, ki sprašuje).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close