Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj narediti?

Kaj narediti?

Pozdravček!
Včeraj sem našla v zamrzovalniku “pozabljen”zavitek svinjskega mesa, ki je že narezano na kocke. Ni ravno meso za zrezke, za kakšno omako bi pa bilo. Ampak kakšno? Golaža ne bi, smo ga pred kratkim, kisle juhe tudi ne. Kakšna domiselna ideja za današnje kosilo?
Vnaprej hvala za ideje in lep dan kljub dežju!

Pripravi omako z mesom in različno zelenjavo (paradižnik, paprika. melancan, bučke…..), zraven pa postrezi riž ali pire krompir.
Dober tek

Hvala, na to sem povsem pozabila.
LP!

Bograž oz. krompirjev golaž, boranjo…..

Hej!

Ce narezes na se malo manjse kocke, je to imenitna osnova za nekaj kitajskega v voku z vsemi zacimbami, ki spadajo zraven. Mongolsko meso s porom je tudi imenitno. Zraven seveda pa kuhan riz. :)) Lp Babi

Meso narejeno na golaž, notri pa mlad grah.

Lahkompa tudi omako iz mesa za prilogo pa kus kusk
Ali pa kus kus lahko naredimo kakor rižoto !Zelo dobro je če temu dodamo svežo papriko !

Lp

Punce, hvala vsem za domiselne ideje. Trenutno sem bila povsem “brez navdiha”. Bom uporabila za naslednjič. Naredila pa sem takole: meso sem na mladi čebuli zdušila, nato pa dodala zamrznjeno zelenjavo -tudi skrita zaloga :), malo poprašila z moko, nato pa zalila s sladko smetano. Nato pa nihče ni bil lačen :(((, ker je vsak prišel domov ob svoji uri. Bo pa danes,pač pogreto. Še kakšna priloga, pa obilo zelene solate, pa bo.
Hvala vsem in lep, čeprav oblačen in deževen, dan!

Kaj pa boranja?
Na koščke narezano mesto duši do mehkega in dodaj stročji fižol (lahko tudi iz kozarca ali zmrznjenega). Zraven paše pire krompir.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close