Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj narediti s češnjami?

kaj narediti s češnjami?

V dar sem dobila en zabojček češenj. Kaj ponavadi naredite z njimi vi? Iskalnik, ki bi mi pomagal ne dela.

Hej!

Nekaj jih boste pojedli kar tako:)

Dober zavitek ( vleceno testo) ali pito iz krhkega testa. Da bos imela manj dela, lahko testo kupis ( Pecjak, Tante Fany…)

Ce jih se kaj ostane – vlozis (kompot) ali naredis marmelado.

…In zabojcek bo prazen:))) Lep pozdrav Babi

hoj punčka*,tudi jaz sem imela v petek to dilemo,kaj narediti s češnjami.Naročila sem jih 5kg v upanju,da mi jih bodo nečaki in nečakinje pomagali “uničiti”,pa sem se uštela,ker so odšli na počitnice.
No potem sem pa pljunila v roke in jih razkoščičila.Potem sem jih po vrečkah spravila v skrinjo za “štrudelj”,naredila marmelado,jih vložila v kozarce,no nekaj sem jih pustila za zobat zame,vrečko sem jih odnesla pa k staršem-no na koncu bi jih bilo lahko še več.
LP DoJa

Babi, hvala lepa. Pravkar se že peče zavitek, kasneje pa pride na vrsto še en biskvit z njimi in res bo zabojček skoraj prazen.

tudi jaz sem imela lep namen peči štrudelj, nekaj za kompot, nekaj za pozobat, ker sem naročila 5 kg češenj iz Brd. Pa razen zadnjega ni bilo nič. Še strojček za izkoščičevanje sem si sposodila, pa mi ni nič koristil.

Zdravo!

No, s češnjami iz Brd to še nekako gre. Meni pa so nabrali “divje češnje”, ki so zelo sladke, a hkrati zelo zelo drobne. Sama koščica jih je. Sin je izkoščičeval višnje, sama pa sem se mučila kar nekaj ur s češnjami. A kolač je super.. Ko slišiš mlaskanje, se ti kar samo nasmeji.. Danes bo pa verjetno štrudelj..

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close