Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj narediti iz razkuhanega riza

Kaj narediti iz razkuhanega riza

Riz se mi je namrec razkuhal, sedaj pa me zanima, kaj bi lahko iz tega pripravila.
Ce ima kdo kaksno idejo, naj mi, lepo prosim, kaj napise.

Lep pozdrav

Zalij ga z vodo, lahko dodaš še malo jabolka ali kakšno drugo sadje, pa imaš mlečni riž. Ja pa malo ga posladkaš!

rižev narastek?

Dodaš drobtine, muškatni orešček, stepeno jajce in malo moke. Oblikuješ kroglice v katere daš na sredino košček sira. Ocvreš na vročem olju. zelo dobro je kot samostojna jed z veliiiiko solate. Pa dober tek.

Živi in pusti živeti

A če riž zaliješ z vodo, dobiš mlečni riž? Zanimivo:)

Vprasanje za Gretko: a mora biti toliko olja, da kroglice plavajo? Mi je namrec zanimiva ideja in bi poskusila!
Hvala!

Ne ni potrebno. Jaz dam toliko olja, da ga je na dnu ponve cca. 0,5 cm “na debelo”. Kroglice lahko tudi malo sploščiš, da dobiš polpetke. Ti se lažje ocvrejo.

Živi in pusti živeti

jaz bi ga na sladko naredila kot gres…recimo nto das rozine, kokos, cimet, rum, bla bla….da je masa kompaktna, kot polenta, popeces in njami.

recimo prelijes v model za pito ali torto, okrogel in popeces, da nastane hrustljava skorja. mlacen je zakon, rezes kot toro, lahko da s zraven smetano, lahko pa tudi na vrhu popeces se jabolka in nato cez smetano…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close