Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj narediti iz mesa buče-rumene

Kaj narediti iz mesa buče-rumene

Živjoi,

imamo 2 ogromni rumeni buči, ki jih bomo izdolbli in predvidevam, da bo mesa veliko. Ima kdo predlog kaj narediti iz mesa, kaj okusnega:)

LP

Hvala

Sladoled!

juho! vsaj zame je to najboljša juha 🙂

pa polpeteke tudi.

to dvoje bo danes pri nas za večerjo na mizi. Tudi mi bomo dolbli buče:)) Lepo preživite večer!

Imaš kakšen faj recept za juho?

Hvala

jaz jih dam pečt zraven krompirja najprej za pol ure na 180, potem dam čez buče nariban sir in pečem vse skupaj še 20 – 30 min na 220 (odvisno od sorte krompirja in od vrste sira) in na tak način so mi najboljše;

dobra pa mi je tudi juha, v kateri je poleg buč tudi dosti pražene čebule, rdeča leča, malo korenčka, začinjeno le z origanom in soljo

zavitek – kot jabolčni je

meni najljubša je iz enakih delov buče, krompirja in korenja. narežeš na kocke in pokuhaš v slani vodi. Spasiraš s paličnim mešalnikom, dodaš še žlico kisle smetane in pikico bučnega olja in voila!

na čebuli popražiš koščke buč, soliš in popraš in zalivaš z malo mleka, da se zmehčajo in rata taka gosta omaka. nato zaliješ z več mleka/vode za gosto juho (še žlico kisle smetane, mogoče malo petršilja in popečene koščke kruha čez) ali pa z malo mleka/vode in rata omaka za na njoke ali rezance.

meni je tako najboljše, ker z ničemer ne preglasiš bučnega okusa, ki se meni strašno dopade.

Jaz tudi delam predvsem juho iz oranžne buče (hokaido in podobne) ali jih spečemo v pečici!

Nam je zelo dobra juha iz hokaido buč- oranžno meso.
Bučo narežem na kocke, dodam korenje in malo krompirja.Ko je kuhano zmiksam s paličnim mešalnikom dodam malo bazilike, popra , soli. Pustim, da nekaj časa vre, na koncu dodam seseklan peteršilj in dve žlici olivnega olja.Juha je zelo dobra.

Dober tek

http://www.mojirecepti.com/zelenjava/plod/buca.html

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close