kaj namesto masla in mascarponea?
Prvič sem naredila cimetove rolice po Vladkino in so bile super, ampak, madona, koliko maščobe je v njih! Še posebej nor mi je bil tist preliv za povrh, ki je maščoba z maščobo in še malo sladkorja za povrh.
Zato me zanima, ali obstaja kak nekoliko manj masten nadomestek za preliv (sicer bom prihodnjič naredila brez) in ali je katera poskusila nadomestiti maslo v nadevu za kaj drugega – na misel sta mi prišla kisla smetana in vanilijev puding?
Pozdravljena. Ja, tole vse skupaj je res kalorična bomba, se strinjam. Jaz jih velikokrat spečem brez preliva, le da jih takrat pečem kot štrukeljce… zvitek le razrežem in enako preložim v pekač (jih ne obračam). Vedno vsaj za 1/3 zmanjšam količino sladkorja v nadevu, tisto maslo notri bi pa jaz pustila, saj ga ni kaj dosti več kot npr., če kos kruha namažeš z maslom 😉
Sicer kislo smetano uporabljam pri zavitkih, a tukajle ne vem, koliko bi spremenilo okus… kaj pa sladka smetana?
Vladka
Ta preliv je res neverjeten. V prvo sem ga naredila po receptu (po principu se v prvo držim napisanega), potem pa presenečenje – moji ga sploh niso marali, jedli so rolice brez, da je menda tako boljše !!!???
Skoraj ves preliv mi je ostal, pa sem naslednji dan še enkrat naredila krušno testo, ga premazala samo s tem prelivom, zavila in spekla kot ene polžke. Super je bilo.
Kako različne izkušnje…
LP Mimi
VLADKA zako lepo torto si naredila (sem videl na tvoji strani)…ampak zakaj hudiča HAPPY BIRTHDAY…zakaj ne VSE NAJBOLJŠE..
Morda zveni res bolj COOL, ampak naši otroci že brez tega govorijo na pol slovensko.
Zadnjič sem slišal na stopnicah eno mulo (no mogla mimo, ker je mularija sedela po stopnicah) je rekla TO JE PA TU MAČ, ŠE MEM NA MORM..DEJ REMUVN SE MAL !!
Jožee, najprej hvala z pohvalo in razlaga… torta je bila za sošolce in sošolke v šoli (v tujini) in ne, še daleč od tega, da bi to delali zato, da bi bilo “cool”.
Lep pozdrav!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.