Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj namesto kravjega mleka za shake

Kaj namesto kravjega mleka za shake

Ugotavljam, da mi kravje mleko skodi in preizkušam druge proizvode v obliki mleka.
Zaenkrat črtam sojino in kozje mleko, mandeljevo in ovseno mleko, ter riževo ker je presladko.
Kaj lahko še uporabim (razen vode) za shake?

Lahko probaš kokosovo, ali kakšnega nesladkanega ali ne sladkaš dodatno, … Ovčje je še.

Pa a lahko vprašam zakaj rabiš milkshake brez mleka? S tem, da gre običajno not sladoled, ki je s kravjim mlekom (če se prav spomnim). To je tako kot veganski hamburger: zakaj ga rabiš samo zase?

Naredi raje smoothie. Je lažje in ceneje.

Zakaj ti kravje mleko škodi?  Če ne prenašaš laktoze, kupi tistega brez.

Ali pa pač ne delaj milkshake-a.  Tudi rižote ne moreš jesti brez riža, je tako?

Sojino presladko? V Lidlu imajo sojinega z manj kot 2 gramoma sladkorja na 100 g (navadno kravje mleko ima 4 g sladkorja – laktoze), je skoraj brez okusa, beljakovin ima enako kot kravje mleko.

ptičje mleko.

Jaz te zastopim, moje telo tudi ne prenaša kravjega mleka in ne razumem zapise da pij kravje mleko brez laktoze. Zakaj za vraga?

Tako kot so kravja mleka različna, so tudi rastlinska različna. Je treba prebrat dekleracije.

Kar se presladkosti tiče, kupiš takega, ki ima manj sladkorja, poglej kakšne bio.

Drugače so šejki čisto dobri brez mleka, še posebaj če jih delaš tudi s sadjem. Jaz nimam problema z njimi. Glede na tvoj zapis, da ti je marsikaj presladko, tudi ti verjetno ne boš imela problema.

ledene kocke ali pa zdrobljen led v mikserju naredi gosto – ne rabiš mleka…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close