kaj naj??
Kot prvo sploh ne vem če ta tema paše sem gor, sam vseen, mogoče mi boste pa vi starejši lahko povedali kaj naj!!!
Mislim, da moj ati vara mami…če ne vsaj dobesedno, pa preko vročih pogovorov z drugimi dekleti.
Prva stvar, ki mi je bila čudna, je bilo to, da je vedno imel ene “sumljive” telefonske pogovore. Kar odšel je iz sobe, ali pa če sva skupaj kaj delala na vrtu, je kar izginil proč, ko mu je zazvonil telefon. (naj povem, prej ni nikoli nikamor šel, ko je imel telefon, še če smo bili v družbi in je slabo slišal ne!)
No da grem naprej…še nekaj se tiče telefona. včasih ga je vedno pustil zvečer na omari v kuhinji prižganega, pa je šel spat. zdej ga vedno čisto izklopi, ko gre spat in tudi ko mu rečem če mi ga posodi koga za poklicat, skoraj vedno bedi zraven mene, koga bom poklicala, da vidi če kaj drugega ne počnem….včasih ni bil noben problem, če sem poslala kakšen sms, pa mal prebrala kakšenga njegovega, zdaj pa nič…
gremo naprej…
ves čas je na računalniku. ima ga v službi, doma, in prav doma sem ugotovila, da je vedno samo na straneh kot so ona.on, in podobno, kjer se ljudje družijo oz. iščejo ljudi za pogovore, druženje, tudi sex,…. kako sem izvedela??pač tam gor je gumb zgodovina, kjer lahko pogledaš na katerih straneh je bil človek pred tabo in pač ker sem jaz nekaj iskala, sem opazila na katerih straneh je bil on!ko ga kdaj presenetim in vstopim v sobo, kjer je računalnik, vedno hiti zapirati strani (pa sem mu 10000 rekla, da mi je vseeno če gleda nage babe, sej sem jest dost stara, da pač vem kako to gre:))ampak, sedaj vem da niso samo nage babe:) pa enkrat se je ob računalniku pogovarjal po telefonu in ko sem prišla v sobo, je na hitro odložil. potem sem odšla iz sobe in zaprla vrata, samo sem ostala v predsobi in poslušala. rekel je: “oprosti, moral sem prekiniti, ker je prišla hčerka, poklicala me je za kosilo,….tako me razvajajo ja, tako se jim pustim razvajati, kaj pa ti, se kaj pustiš razvajati?” HALOOO!
No že to je bil velik šok zame, ampak sem bila “svinja” in hotela še bolj prepričljive dokaze! Vpisala sem se na enega od forumov oz. od strani na katerih se on zadržuje (še prej sem ugotovila njegov nick name oz. ime pod katerim se skriva) in ga kliknila oz. mu pisala…pod imenom, pod katerim me seveda ni prepoznal!od začetka čisto nedolžen pogovor, potem pa me je po kakšnem tednu začel vabiti na pijačo, pa da bo on prišel pač do Ljubljane (k sem rekla, da v Ljubljani študiram), da bi se dobila, pa BOLJE SPOZNALA!!!halooo…jest sem ga vprašala, če nima družine pa to, če je samski, pa je rekel da ima hčerko in sina, in da je poročen 25 let. da ženo ljubi, samo da mu je dolgčas…da je preveč vsakdanje v njunem zakonu…
Ko mi je napisal vse to, mi je še nekaj dni pošiljal sporočila da bi se dobila, da mi ne bi bilo žal, samo jaz nisem mogla več. BOLELO je, ker sem vedela, da je to moj oče!!!
Mislm, kaj mislite vi o vsem tem. Mene zelo boli in vedno me stisne v srcu, ko reče da gre kam…Res da hodi na službene sestanke in seminarje in podobno, samo…..
Ne vem kaj naj??? Mamici samo tko kdaj omenim, če ga kaj vpraša kaj dela na računalniku, pa ji on samo odgovori, da pregleduje elektronsko pošto!!! Ko ji povem tudi, da vem da si ogleduje “nage babe” je rekla, da pač ve, daje on tak, da rad pogleda kakšno revijo in pač tudi strani na internetu in da je to ne moti! Zadnje čase ji celo trdi, da ne gleda več teh strani, ker so ene in iste slike!!!že s tem se ji laže, ker jest vem da gleda!!!
Kot kaže si že sama odkrila v katermu grmu tiči zajec.
Na žalost je v interentni dobi res tako, da je ogromno takšnih in drugačnih stikov, ki jih v običajnem življenju nebi bilo. No vsaj ne toliko.
Tvoj oče se očitno dobiva z različnimi ženskami,ki jih spoznava preko
različnih zasebnih stikov,; za kar si že sama našla dokaz.
Ali so ti stiki samo prijateljski in si želi le nekoga da ga posluža ali kaj
več, tukaj pa je že težko ugotoviti kaj pravzaprav išče in pogreša.
Vsak moški rad gleda gole ženske in še kaj več, to ni nič napačnega.
Če pa išče drugačne avanture in kot kaže jih, je pa stvar že bolj resna.
Sprašuješ ša kaj naj bi storila ti?
Tukaj pa ti svetujem, da mu daš vedeti kaj počne in se z njim pogovoriš
kaj mu manjka doma, da si išče drugje??
Probaj ga prepričati, da je družina več vredna kot plehke avanture…
in naj se odvadi tega.
Malce vem kako je s tem, ker sem nekoc tudi sama padla v to past in
vem kako te zasvoji. Na srečo sem še pravi čas spoznala,
da za poročene niso te strani,ker prinesejo le zmedo in razočaranje.
Naj se zave kako težko bi bilo če bi izgubil Vse zaradi svoje
trenutne neumnosti.
Pa srečno!
Predvsem karkoli boš rekla ali storila, v to ne vpletaj mame. Ne imej je za neumno, dobro ve, s kakšnim moškim je poročena. Samo hudo ji bo, da ti veš, kakšen je, če boš kaj namigovala.
Kaj boš pa storila z njim je stvar tvojega značaja. Lahko si ga privoščiš, če si na hece, ampak zdaj si očitno še v šoku. Jaz bi si vzela nekaj dni za pomiritev, potem pa bi mu poslala kakšno vabilo na randi, haha, in ga šokirala. Mogoče bi spoznal kakšen osel je in bi ga odvrnila od nadaljnega kratkočasenja. Jaz bi šla celo na pijačo z njim, lepo v nek lokal, in se malo pogovorila.
Potem pa poskusi misliti raje nase in ne na njiju. To je pa svojevrstna šola zate. Poskusi se iz tega čimveč naučiti.
Rozca, jaz pa bi ti odgovorila malo drugače. Moj tast je tudi letal za drugimi krili. Tašča je 20 let to prenašala – ona je vedela, nato pa si tudi sama poiskala tipa. Oba otroka sta bila grozno proti temu in sta bila jezna. No, tudi moja mama je nekoč imela razmerje, pa sem ji zamerila. Ampak, ko zdaj razmišljam, je bila to napaka. Vsak ima pač pravico do življenja kakršnega si sam izbere. Če je v zakonu varanje, nekaj ni OK. Tvoj oče je že rekel, da je enolično. Torej potrebuje, da se mu nekaj dogaja. Jaz pravim, da za varanje ni nikoli kriv le eden – ker, če bi bilo doma vse OK, ne bi užitkov iskal v tujih posteljah.
Je pa res, da ni fer, da mama ne ve. Lahko bi kaj spremenila in rešila zakon. ali pa se v končni fazi ločila in bi oba zaživela bolj sproščeno in polno življenje. Na silo ostajati skupaj je navadno sran… Vem, ker sem dolgo to gledala in doma in pri moževih starših. Življenje teče eden mimo drugega. Nevzdržno – vsaj zame bi bilo. Tako, da – nihče se pravzaprav nima pravice vtikati v njun zakon, pa četudi verjamem, da je to težko. Starše imamo pač radi in si želimo da ostanejo skupaj.
Jaz bom na vse to rekla tkole: Nikoli ni pametno spijonirat, kajti vse to si lahko razlagamo cist po svoje.Ti si oceta takoj v svojih mislih obotozila da kao vara svojo zeno.Jaz v vsem tem ne vidim se nobenega varanja,le tisto kar si slisala da mu je dolgcas v svojem zakonu.Da je nekomu dolgcas sta kriva oba, ampak ne bi o tem, ker sploh ne vem koliko si stara.
Skuliraj se, namesto da delas zgago doma, raje se se ti malo potrudi in unesi v vas dom nekaj novega, zdruzi starsa, ja rajs v tem pomagaj, kot da bos zdaj sla do mame in ji povedala vse to, sam tega ne, ker pol bo pa res hudo.Pomisli mal, kaj ce je res vse skupaj nedolzno, le kava, klepet za lepsi vsak dan, tega ti nikoli ne bos izvedela, zato ne unicuj nekaj brez veze.Dovoli biti svoji mami,mama-zena, ocetu pa oce-moz, ti pa ostani le hci in ne utikaj svoje glave tja kamor ne pase, ce ne mores pomagati, tudi skoduj ne, pa ceprav je tvoj oce, spomni se le besed, kaj ce se motim in je res vse skupaj nedolzno igranje…
Sprintaj nekaj njegovih sporočil, ki jih je poslal tebi, misleč, da si neka druga in mu jih daj kot dokaz, da veš, kaj počenja in ga skušaj prepričati, naj se z mamo pogovori in ji pove, kaj pogreša, da bosta lahko rešila zakon. Kot si rekla, tudi na internetu trdi, da ženo ljubi, torej ni še nič zamujeno!
Gsm-ji in internet so poleg pozitivnih stvari v naša življenja prinesli tudi mnogo gorja. Tvoja zgodba je le ena od mnogih podobnih. Danes imammo pač z virtualnim svetom več možnosti razbijati dolgočasje vsakdanjika. V starih časih so moški svojo apatijo skušali preganjati za šankom gostilne ob šlatanju ali gledanju kelnarce. Danes jim net omogoča točno to, kar počne tvoj oče. Takih Slovencev (in tudi Slovenk) je na stotine in vsak dan več jih bo.
Pravega odgovora ti ne morem dati. Niti tvoj oče povsem dobro ne ve, zakaj to počne in kakšen cilj ima. Moški nagon lovca morda včasih malo useka na plan. Tisti, ki mislite, da se le želi pogovarjati z ženskami se malo motite. Povsem prepričana sem, da bi ob primerni kemiji sogovornice hitro skočil med rjuhe. Če se ne bi izvedelo, bi se pač nekoč naveličal ali pa bi se te želje mirno izpele. Dokler se ne ve, ne boli.
Tako pa si ti odkrila njegov secret life. To pa je že problem. To je šola za mlado dekle, ki postopoma takole izgublja svojo naivnost in vero v lep nedolžen svet ter odkrite, poštene odnose med ljudmi. Saj nekje to obstaja, drugje pa ne. Žal si morala to trpko resnico spoznati prav pri najbližjih in vem, da to boli. Ljudje nismo idealni, tudi tvoji starši ne. Prav imajo predhodnice, ki trdijo, da sta za neskladje v zakonu potrebna dva.Meni osebno je dolgočasje malo slab izgovor za iskanje priboljškov drugje, vendar je to zelo pogost izgovor moških. Ti kot hči ne moreš reševati zakona staršev, ideja pike* je zgrešena. To je njuna stvar! Jaz na tvojem mestu mami ne bi odprla oči. Govorim iz osebne izkušnje!Tudi tebe bo manj bolelo, če ne boš več brskala za očetom. Daj mu pa vedeti, da veš. Pa ne tako, da mu nastaviš past z zmenkom. Ohrani tvoje in njegovo dostojanstvo in ga povabi en dan nekam, kamor gresta rada in se pogovori – vse mu odkrito povej. Bolj ga bo streznilo, kot vse igre mačke z mišjo, pomembno bo tudi za vajine nadaljne odnose.
Tvoj oče ni pokvarjena moška svinja, potrebna maščevanje, je le povprečen človek z napakami in težavami, ki ga je zasvojil virtualni svet. Skušaj v svoji prizadetosti tudi tako gledati na te stvari.
Srečno!
se podpišem pod post “brez nicka”. Vsekakor ne igraj podlih iger, ker boš dodala zamero na zamero. pogovori se z očetom, z mamo pa naj vozita zakon po svoje.
Nekoč pred leti je bilo med mladimi pač moderno prižigati cigarete in jaz (neumnica) nisem bila izjema. Mama je to kaj kmalu izvohala in kar naprej dvigala glas, brskala po moji torbi(skrivališča zavojčkov pa doooooolgo ni našla), dobila sem tudi kakšno klofuto. Sem nehala s tem na njeno pobudo??? NE!!! Potem je nekoč rekla očetu:”Tukaj je, saj je tvoja hčera,pa se zmeni z njo!” in vehementno odkorakala iz dnevne. Oče me je samo pogledal in rekel: “Boš nehala, ne?”
In povem ti, da še danes vidim tisti pogled, še danes me boli, še danes mi je hudo, še danes…
če izluščiš kaj iz zgodbe…mislim pa, glede na povedano, da si brihtna punca in boš znala z diskretnostjo to očetu povedati, brez vika in krika, samo s tisto kratko mislijo- ej, to ni prav! Daj se skuliraj. To bolj zaleže kot teatralno snemanje sveta s tečajev.
In še nekaj: Karkoli se bo že zgodilo, kakorkoli bo oče ravnal po tem, ko ga boš seznanila s tem, da veš, kakorkoli se bo obrnil zakon tvojih staršev – TI NIKAKOR NISI KRIVA, NITI KOMPETENTNA NJUNO VEZO JEMATI V SVOJE ROKE.
vsem skupaj hvala za odgovore….
sej jest tud mislim da je najbolje vse skupaj pustit pri miru. to je njun zakon, bosta že uredila.
aja, drugače se pa trudim, da sta mami in ati več skupaj….:)da gresta kam na izlet, da imata večerjo v dvoje, da uživata skupaj….zato me vse skupaj še bolj nervira.
sej tudi sama se prepričujem, da mogoče sploh ni nič!
bomo vidl!
hvala še enkrat
Mogoče še en nasvet: še nekaj časa si z njim dopisuj, poskusi iz njega izvleči še kakšen oseben podatek, potem pa mu na osnovi tega daj vedeti, da ga poznaš. Npr.: A, tvoji hčerki (ali ženi) je pa ime X…., voziš tak in tak avto, zaposlen si tam in tam, … ali kaj podobnega. Verjemi, da ga bo vse minilo, ko bo videl, da si dopisuje z znano osebo, pa pojma nima, kdo je to. Mogoče kakšna sorodnica, prijateljica, soseda, hčerina sošolka, sodelavka,… ali pa celo žena! Samo ne izdaj se, da si to ti!
Forum je zaprt za komentiranje.