kaj naj z bučkami?
Pozdravljene,
tule velikokrat najdem kak pameten nasvet, pa upam, da boste tokrat pomagale tudi meni.
Prijateljica mi je prinesla nekaj bučk, tistih večjih (temno zelene, premer od 6-10 cm, dolge pribl.30 cm).
Ker bučke po novem jem le jaz, jih enostavno ne morem pojesti vseh naenkrat. Da bi jih kar pustila, da propadejo, pa mi je vendarle malo škoda.
Imate kak predlog, kako jih vložiti oz. pripraviti za uporabo na daljši rok?
Doma smo poznali le na kocne narezane iz skrinje, za omleto z bučkami.
Hvala in lep pozdrav,
bucke lahko olupis,jih narezes na snite in jih spohas-spaniras.Lahko jih stenstas,sesekljas cebulo,poprazis na olju,solis,dodas na kocke narezane bucke,pomesas,lahko narezes kak paradiznik in das med bucke,pol to vse skupaj zalijes in stenstas.Na koncu dodas malo zacimb kot so;zlicka vegete,malo cilija in majna zlicka paradiznikovega koncetrata.Idealna priloga k pire krompirju.
Gotovo se da najti link do Backovih bučnih polpetov, ampak jaz prej najdem skopirano, torej kopiram. Nič hudega, če je še enkrat napisano. Zraven so tudi komentarji forumk, ki so jih preizkusile. Z mano vred :-))
Iz zamrznjenih bučk narediš čisto enako kot iz svežih. Pustiš, da se naribane bučke odtalijo, nato jih zmešaš z vsem skupaj.
LP Mimi
——————-
Backovi bučni polpeti
1 kg bučk
cca 30 dag ovsenih kosmičev
4 jajca
3 čebule
peteršilj
sol, vegeta, poper
2 pesti belega zdroba
Bučke olupiš in naribaš, posoliš in pustiš stati, da spustijo vodo. Jaz jih ponavadi kar ožamem z roko. Čebulo popražiš, da porumeni. Dodaš jo bučkam, dodaš kosmiče in jajca. Vse skupaj zmešaš, dodaš začimbe, peteršilj, zdrob. Zdrob ni nujno, vendar so potem bolj rahli. Pomembno je, da masa nekaj časa stoji, kako uro, lahko tudi čez noč. Če se ti masa zdi preredka, dodaj kosmiče, vendar tudi ne sme biti preveč suha.
Segreješ teflonsko ponev in s pomočjo žlice oblikuješ polpete. Ti so lahko večji, manjši, debelejši, tanjši. Polpeti so pečeni zelo hitro, odvisno od debeline, dobri so topli in hladni.
Izkušnje moje: So super, tudi hladni ali odmrznjeni za malico v službi. Pride okoli 18 srednjih polpetov. Če jih pečeš čisto brez olja, se precej posušijo, vendar je še vedno užitno.
Variante:
– namesto bučk sem uporabila jajčevce
– del kosmičev sem zmlela, del je bilo celih
– dodali smo tudi že mleto meso in manj kosmičev
– Polpete pečeš v pečici. V ta namen oblikuješ malce debelejše polpete in jih pečeš malce dalj časa, 15-20 minut.
Ko jih kdaj kasneje pogreješ v pecici, na vrh daš zlicko paradiznikove omake in malo sira, ostanejo bolj socni.
Hladni so mi še boljši kot topli. Veliko svežega peteršilja je dalo super okus.
Pri obračanju mi niso več ostali skupaj in nekaj jih je potem razpadlo. Če buče ne spustijo veliko vode, je dobro dodati malo moke.
Varianta s koruzno moko: Dodala sem 2-3 žlice koruzne moke, lepo so se sprijeli. Vsak polpetek sem popekla na kapljici ali dveh olivnega olja. Sem kar z žlico vrgla maso na ponev, malo potapkala in okoli po robu malo poravnala.
Varianta zamrzovanje: Lahko surove, lahko pečene.
Forum je zaprt za komentiranje.