Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kaj naj si kot turist ogledam v Ljubljani?

Kaj naj si kot turist ogledam v Ljubljani?

Nasplošno me mesta ne privlačijo, pa vseeno sem po nekem naključju čez vikend bil v Ljubljani. In me je zelo razočarala. Bil sem tu en dan kot turist. Prvo smo se “zaleteli” v center, videl tiste štiri stare mestne hiše ter grad, zmajski most in tromostovje. Gneča, promet, smrad, slabo vreme,.. pa kaj naj hudiča delam tu več kot 1 dan? Kaj naj si ogledujem? Kaj je tu tako posebnega? Vse to si lahko ogledam v 2 urah, kaj naj potem počnem?

Šli smo potem v bližnji turistični center, kjer mi neka nevedna študentka ni znala povedati, kaj naj si še lahko ogledam. Predlaga mi Stožice, Cankarjev dom, muzeje,.. hvala lepa sem rekel, tega ne bom gledal, ker me to ne zanima.

Ker smo bolj ljudje narave, smo se odločili še za koseški bajer. Obup, poraz, rjava mlaka, kaj je to sploh?

Iz kere vukojebine pa si drugače, da ti Ljubljana ni zanimiva? Nevem poglej si…Ikeo ki pride v Ljubljano leta 2020. Takrat se vrni in pojdi v Ikeo na mesne kroglice al pa kej.

Eh, greš raje kam v naravo pa je, ne pa v LJ.
Ok, v kakem Salzburgu, Gradcu imaš kaj videt, ne pa v LJ.
Naša narava je zelo lepa, naša mesta pa so žalost.
Mogoče kak prirodoslovni muzej v LJ? Boljše ideje žal nimam.

Ja fak kaj mas pa u Gracu za videt? Ljubljana ob lepem soncnem vremenu je top destinacija z vsemi trgi arhitekturno zanimiva, gostinska ponudba je odlicna…. muzeji, galerije in raztave na vsakem koraku, zivalski vrt, tivoli, roznik ……

Ne vem , v LJ nimaš kaj videt. Tako, da avtor, naslednjič pojdi raje na Gorensjko, Posočje, Logarsko dolino… V LJ je točno tako kot si opisal. Cene gostinske ponudbe pa so slabše kot drugje oz. za enako kakovst kot drugje po Sloveniji moraš dosti več plačat.

če te nič ne zanima je sploh brezveze, da kam hodite

koseški bajer pa bi bil veliko bolj zanimiv če ne bi bilo pasjelubcev, ki imajo odvezane pse in serjejo naokoli
da ne govorim, da so vse okoli pozidali

Eh, greš raje kam v naravo pa je, ne pa v LJ.
Ok, v kakem Salzburgu, Gradcu imaš kaj videt, ne pa v LJ.
Naša narava je zelo lepa, naša mesta pa so žalost.
Mogoče kak prirodoslovni muzej v LJ? Boljše ideje žal nimam.
[/quote]

dejansko imaš v Ljubljani isto za vidt kot v Salzburgu in Gradcu
vsa mesta temeljijo na avstroogrski arhitekturi tko da ni Ljubljana nič manj zanimiva kot Solnograd in Gradec
le zanimati te mora in uporabljati moraš oči
pa predsodki čez Ljubljano in Slovenijo ti tudi nič ne pomagajo

je tko, da ni važno kje si
vsak kraj ima vsaj eno zanimivo stvar
seveda pa se iz avta to ne vidi
moraš iti peš in opazovati

To je pa od tebe odvisno, kaj te zanima…
Če mene vprašaš… je mesto, kot vsako drugo mesto, ki vleče korenine iz Avstro-Ogrske.
Kar je prijetno v mestu je vzdušje, tipično ljubljansko je pač ob Ljubljanici – sedeš nekam in vpijaš vzdušje, gledaš ljudi, ipd. V Lj lahko gledaš turiste cel dan, pa vidiš cel svet.

Ljudje narave se pa odpravijo kam v okolico – Šmarna je prenapolnjena, a mogoče vseeno zanimiva če si prvič tu, Rašica, (Polhograjska) Grmada, sprehodi ob reki in bajerjih ob sotočju Ljubljanice in Save, ob Savi v Tacnu / Mednu, itd.
Tudi Žale in pot ob žici so prijetne za sprehod. Ali pa pot ob žici čez Golovec.

dejansko imaš v Ljubljani isto za vidt kot v Salzburgu in Gradcu
vsa mesta temeljijo na avstroogrski arhitekturi tko da ni Ljubljana nič manj zanimiva kot Solnograd in Gradec
le zanimati te mora in uporabljati moraš oči
pa predsodki čez Ljubljano in Slovenijo ti tudi nič ne pomagajo

je tko, da ni važno kje si
vsak kraj ima vsaj eno zanimivo stvar
seveda pa se iz avta to ne vidi
moraš iti peš in opazovati
[/quote]

Recimo v Salzburgu imaš odličen naravoslovni muzej. Ga ni takega v LJ.
Recimo v Gradcu imaš izjemno lepo urejeno prometno infrastrukturo. Da lahko na račun pridemo tudi tisti, ki nismo pleharji. V LJ, če si s kolesom, je totalna katastrofa. Kaos do kraja. V Gradcu pa odlično urejene kolesarske steze, na njih ni pešcev, ni avtov, ni stekla, lepo speljane, pregledno vse označeno, nihče te ne izsiljuje. V LJ pa kaos: pešci, avti, kolesarji – vse živčno, vse povprek.

pri ogledu mest in krajev je dobrodošlo, da vsaj nekaj malega veš o zgodovini kraja

tako veliko bolj uživaš v ogledu

če pa nič ne veš je pa to tako kot bi šel v eno trgovino in gledal izdelke o katerih nimaš pojma

Mogoče tu najdeš kaj zanimivega:)

https://www.visitljubljana.com/sl/obiskovalci/aktivnosti/

Najlepša je tabla za Maribor 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close