Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj naj naredim iz listnatega testa?

kaj naj naredim iz listnatega testa?

Delala bom kremšnite, pa ne nameravam delat strehice na njih, zato mi pol testa ostaja. Ker ga moram odtajat, ga moram tudi porabit. Kaj naj naredim z njim? Imate kak recept za kaj slanega? In preprostega? Hvala…

Toncka

Narediš lahko slane palčke in potresi jih s parmezanom.

ja, ali pa s sezamovi semeni…

A pol testo samo razvaljam in posipam ter spečem? na koliko stopinj?

Toncka

jaz sem enkrat imela listnato testo (tisto okroglo, ki je že razvaljano) in sem naredila navadno pico. Bila je prav tak dobra

Pri nas neredimo burek…

ker pa ga jaz ne jem, oziroma ga jem redko, je za to zadolžen moj dragi… tako, da ti recepta ne morem posredovati… Narejeno pa je res hitro in praktično grez truda… sicer pa, če se odločiš morda za burek, sem prepričana, da ti bodo recept posredovali ostali.

lp

SLANE PALČKE

Testo:
1 kg. moke
3 dcl. belega olja
½ l mleka
kvas
sol

Premaz:
1 jajce

Posip:
sol

NAČIN IZDELAVE

Testo:
Sestavine zmešamo skupaj v testo, ki ga ročno povaljamo v 15 cm dolge za svinčnik debele palčke. Preden damo palčke v pečico jih premažemo z razžvrkljanim jajcem in posujemo s soljo. Pečemo pri temperaturi 180˚ C. Ponudimo jih lahko skupaj s pivom.

SIROV BUREK

1 zavitek tankega vlečenega testa
500 dag mastne skute ali srbskega sira
15 dag masti ali olja
1 dl radenske
malo soli

Pekač namastimo, vanj vložimo plast testa, ga premažemo z maščobo, damo naslednjo plast testa in zopet premažemo. Na tretjo premazano plast damo sir zmešan s soljo in premažemo po testu. Nato damo naslednjo plast testa, malo pomastimo in poškropimo z Radensko. Nato zopet sir in testo in Radenska, vse dokler imamo sestavine. Na vrhu morata biti vsaj dve plasti premazanega
testa. Burek pustimo malo počivati, da se testo prepoji , nato ga spečemo v pečici. Še vročega poškropimo s slano mlačno vodo in pokrijemo za 10 minut s krpo. Nato še vročega narežemo.

dober tek!

lp,

ewy

lp, ewy

zmešaj skuto rumenjake sol + beljakov sneg, oblikuj testo po želji – žepki, palčke … nadevaj testo in peči 20 minut pokrito s folijo – njamsi 🙂

ali pa skuta + sladkor + rozine v testo in speči.

Štrudl, sirov, jabolčni…. kakršenkoli.

V testo lahko zaviješ polovičke hrenovk ali pa košček šunke in sira.

Živi in pusti živeti

A je treba testo za palčke še kaj pustiti vzhajat ali lahko takoj valjam?

Jaz izrežem kvadrate, v sredino dam ali marmelado ali čežano ali sladko skuto, prepognem, da nastane trikotnik (robove prej rahlo navlažim) in te žepke spečem.

lp

sem kar z marmelado nafilala in je že po njih. Itak je bilo bolj malo testa. Štrudelj pa raje delam iz vlečnega testa, ki ga naredim sama. Hvala vsem za namige.

Toncka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close