Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj naj nabivm zaradi driske?!

Kaj naj nabivm zaradi driske?!

Nekaj je v obliki oglja in nekaj v mlecnih kulturah. Torej kaj od tega je smiselno imeti za na poletni odih?!

Odvisno kam greš. Za pri nas ali hrv bo zadoščal linex plus, za kam dlje pa seveda oglje. Ga prodajajo tudi v lekarni v kapulah. Moj je v Turčiji fasal drisko, pojedel dve kapsuli oglja in je bilo ok.

Prenosni WC

Probiotike začni jemati že dan pred odhodom. Trikrat dnevno. In potem ves čas potovanja. Ne umivaj si zob s hotelsko vodo v kopalnici in ne delaj si čaja ali kave iz termovk v jedilnici hotelov.

Riž, čokolada in banane. Pri zastrupitvi pa oglje.

Nasa mama je vedno rekla, ce imas drisko, je ne zaustavljaj, ampak mora iti ves strup/ kar ti skodi,  cimprej ven. In pij veliko vode, da se rehidriras. To prakticiramo se danes.

Odgovor na objavo uporabnika
polkjhgff, 04.09.2025 ob 16:00

Nasa mama je vedno rekla, ce imas drisko, je ne zaustavljaj, ampak mora iti ves strup/ kar ti skodi,  cimprej ven. In pij veliko vode, da se rehidriras. To prakticiramo se danes.

To je že res, razen če si na potovanju, po možnosti z busom ali letalom ?

ja , saj…če si doma lahko hodiš srat , v domači wc , …da se prepucaš ,…a na potovanju je pa zoprno …avtor , v lekarni vpraš , ti svetujejo …pa lep in miren dopust .

Meni je zdravnica proti akutni driski svetovala Hidrasec kapsule. Res pa je šlo tu za bolezen, ne za zastrupitev s hrano, vodo.

Če greš res bogu za hrbtom izven civilizacije rabiš kej sabo, drugač pa niti ne. Ogromno potujem, pa še nikol nisem imela težav. Ob osnovnih higijenskih pravilih, si okej. Pa vedno jem ulično hrano in si, če nisem ravno v kakšni zakotni gorski vasici pri domačinih brez vodovoda, zobe perem z vodo iz pipe. Enkrat sem dobila recept za tablete hidrasec, ko sem zdravniku omenila kam grem, pa jih nisem rabila. Drugač pa v vsaki civilizaciji v njihovih lekarnah dobiš tisto, kar tam najbolj deluje.

Res, treba je dat ven. Ogromno piti. Ko se spucas vsaj 2 dni pa zivalsko oglje, suhe borovnice, banana, naribano jabolko ki ga pustiš da oksidira

podjetnik687, 04.09.2025 ob 12:02

Nekaj je v obliki oglja in nekaj v mlecnih kulturah. Torej kaj od tega je smiselno imeti za na poletni odih?!

Zarini si dildota v rit, garantiran ustav drisko

Evo, moj lasten patent kot narejeno samo zate avtor. Če naročiš v 5 urah. dobiš izdelek za samo 55,55 eur.☝️

FB IMG 1756510284050

Pelinkovec

Anonimno 1347, 04.09.2025 ob 17:18

Če greš res bogu za hrbtom izven civilizacije rabiš kej sabo, drugač pa niti ne. Ogromno potujem, pa še nikol nisem imela težav. Ob osnovnih higijenskih pravilih, si okej. Pa vedno jem ulično hrano in si, če nisem ravno v kakšni zakotni gorski vasici pri domačinih brez vodovoda, zobe perem z vodo iz pipe. Enkrat sem dobila recept za tablete hidrasec, ko sem zdravniku omenila kam grem, pa jih nisem rabila. Drugač pa v vsaki civilizaciji v njihovih lekarnah dobiš tisto, kar tam najbolj deluje.

V gorskih vasicah pa se ja ne rabiš bati vode, tam so glih čisti ozviri.

modrivrag, 04.09.2025 ob 18:25

Evo, moj lasten patent kot narejeno samo zate avtor. Če naročiš v 5 urah. dobiš izdelek za samo 55,55 eur.☝️

FB IMG 1756510284050

HAhahahaha

Sicer pa koprivin čaj in cca 10 ur brez hrane, če gre kar cel dan. Lahko pa poješ kakšno juhico, toplo in brezmesno. Pa ne bo ne driske več ne težav. V dveh dneh postenja bi moral boti že skoraj prerojen.

Oglje pa tudi ne škodi, če gre za zastrupitev. Jaz bsake toliko maredim kuro z ogljem, saj je ‘naravno zdravilo’, čistilo, brez posledic. Sem proti sintetičnim zdravilom, ker nikakor ne verjamem vanje. In ker imam brez njih dobre izkušnje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close