Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj na tleh pred bano ali tušem?

Kaj na tleh pred bano ali tušem?

Kaj imate na tleh pred bano ali tušem, kam stopite po končanem umivanju?
Vržete brisačo na tla? Imate kopalniško preprogo iz blaga ali plastične rebraste podlage?

Najraje brez in se zbrišem v kadi. Če pa je kdaj treba – gre brisača na tla.

Pralni tepihek.  ko se znuca od pranja, pa novega v podobnih barvah.

Brisačo za roke.

Kak dan ali več se uporablja za brisanje rok in obraza, potem gre na radiatorsko lestev kot podloga po tuširanju.

Ko se vzame nova brisača za roke, se prejšnja da na lestev za podlogo, stara pa v koš za perilo.

Brisače se perejo na 95.

“Brisače” ,  ne vem, kako se reče v slovenščini, tu so “Badvorleger” , so posebej namenjene pred kadi ali tuše, ko se ti zdi, da je čas,  lahko po vsakm tuširanju ali pa jih posušiš pri radiatorju ipd  ,jih lahko opereš na 90 in so vedno higienični.

Vse ostalo je zbiranje bakterij .

Imam nekaj starih brisač, ki jih imam samo zato, da stopim gor po končanem tuširanju. Te mokre brisače posušim in jih imam za par dni, nato jih operem.

Mi je pa škoda, da bi mokre brisače, ki jih uporabljam za se brisat, po tuširanju dala na tla.

Brisačo Zanatla™ – najprej je sveža pred tuš kabino, potem se jo uporabi pa za na hitro tla v kopalnici pobrisat.

Brisača Zanatla™ tudi super popivna kapljice in luže vode okoli pasje posode, ko imam psa na obisku ali v varstvu.

Jst mam brisaco.

Ko se stusiram porabim 2 brisaci… To zadnjo obesim za vrata (una od 20k?) in jo potem uporabim za pod noge ob naslednjem tusiranju.

Jaz imam lep, črtast, pisan kopalniški tepih, ki ga redno perem.

Imam kopalniski tepih nikoli nisem metala brisac po tleh, ker mi jih je skoda. Za tla so tepihi ne pa brisace.

Ok sam tej tepihi a jih perete vsak dan? Jih sušite pa dajete nazaj na tla?

Ker če moker tepih pustiš na tleh in začne smrdet loh se clo plesen nabira… Pa tepihi sploh če so lepi in pisani se ne perejo na visoki temperaturi ker vrjetno ratajo grdi..

Pri nas se vrže na tla brisača in opere na 95 itak so tla čista ker kopalnico pomivamo tudi po tleh  je pa mokra  in gre direkt za prat. Peremo pa tko več al manj na 2 dni maks. 3  dni.

Imam take brisace, prav namenjene za tla v kopalnici, menjam cca 2-3x tedensko, za rezervo imam pa se eno tisto rebrasto plasticno podlogo za tla.

Odtok

Odgovor na objavo uporabnika
Pred bano, 02.11.2021 ob 10:43

Kaj imate na tleh pred bano ali tušem, kam stopite po končanem umivanju?
Vržete brisačo na tla? Imate kopalniško preprogo iz blaga ali plastične rebraste podlage?

Odtok.

Brisačo – ponavadi kakšno 50×100 cm, ki je bolj kot ne že za odpis, pa je še vedno uporabna – ker jih je simpl oprati na tedenski ravni v stroju – če je kak  tekstilni tepih, je to pretežko in preglomazno, plastičnih unih zadev  ala tekačev na metre za pred bano nedrseče pa ne maram ( bakterije in plesen) in tudi ne moreš ravno oprat v stroju na 60+ stopinj.

https://www.ikea.com/si/sl/p/naersen-kopalna-brisaca-bela-90447355/

333311, 02.11.2021 ob 12:03

Ok sam tej tepihi a jih perete vsak dan? Jih sušite pa dajete nazaj na tla?

Ker če moker tepih pustiš na tleh in začne smrdet loh se clo plesen nabira… Pa tepihi sploh če so lepi in pisani se ne perejo na visoki temperaturi ker vrjetno ratajo grdi..

Pri nas se vrže na tla brisača in opere na 95 itak so tla čista ker kopalnico pomivamo tudi po tleh  je pa mokra  in gre direkt za prat. Peremo pa tko več al manj na 2 dni maks. 3  dni.

Ja, kaj pa z brisaco naredis?

Jo pustis na tleh, da se susi?

Meni je nagravzno stopit na ze mokro brisaco na tleh. Pa se mrzla je.

Pred tuširanjem/kopanjem dam na tla kopalniško preprogo. Po uporabi jo obesim na kad, da se posuši, in da ne hodimo po njej in jo mažemo.

Kaj pa z brisaco, 02.11.2021 ob 15:27

Ja, kaj pa z brisaco naredis?

Jo pustis na tleh, da se susi?

Meni je nagravzno stopit na ze mokro brisaco na tleh. Pa se mrzla je.

Ja pišuka no – če cela družina stopi na njo po tuširanju/kopanju, je v mesecih, ko je zunaj ne moreš posušit na soncu  za v pranje. Ker če je ne moreš posušit v enem dnevu, je leglo bakterij, virusov,  in plesni v mokrem kopalniškem mediju. Zato tudi nisem ljubitelj tistih plastičnih penastih predpražnikov za v kopalnico.

Pol se pa čudite, da ste hitro bolni pa da imate glivice, če se vam to en teden pojca v kopalnici mokro in vlažno.

Imam preprogo iz bambusa. Se pa obrišem preden stopim iz banje/tuša. tako da ravno mokro ni. Tiste plastične zadeve so mi ogabne.

pri meni, ležeči policaj.

Manjšo brisačo, ki je malo debelejšega tkanja in prav temu namenjena – za tla pred banjo/tušem.

Po tuširanju se obesi in posuši. Če jo je uporabljal zgolj eden samo 1 x, je pogojno lahko še za uporabo, odvisno od stanja (packona 🙂 ). Če je bila uporabljena 2-3x, se prav tako posuši, a gre nato v pranje. Pralne so pa te brisače vse na 60 ali 90 stopinj.

če uporablja več gre v pranje, 02.11.2021 ob 17:11

Ja pišuka no – če cela družina stopi na njo po tuširanju/kopanju, je v mesecih, ko je zunaj ne moreš posušit na soncu  za v pranje. Ker če je ne moreš posušit v enem dnevu, je leglo bakterij, virusov,  in plesni v mokrem kopalniškem mediju. Zato tudi nisem ljubitelj tistih plastičnih penastih predpražnikov za v kopalnico.

Pol se pa čudite, da ste hitro bolni pa da imate glivice, če se vam to en teden pojca v kopalnici mokro in vlažno.

Na tleh imamo ze skoraj 30 let tiste brisace, ki so prav namenjene za na tla.

Obrisemo se v banji, tako da, ko stopis na brisaco, nic vec ne kaplja in curlja s telesa in je brisaca minimalno vlazna. Obesimo jo cez rob banje ali na radiator, odvisno od letnega casa. Zamenjamo jo vsakih par dni.

Imam tudi tisto penasto rebrasto podlogo za tla, pa ti lahko povem, da ta je pa takoj suha, se ko jo operem v stroju, pride ven skoraj cisto suha.

Glivice je pri nas imel moz, preden sva se porocila, od takrat pa nihce v druzini, pa nas je 5, tudi taki, ki so precej na bazenu.

..se dobijo v ikei ze  leta.  Tudi  beli  ,da se perejo na 90 ce je potrebno.   Jih imam  vsaj 20 kom. Ubistvu je malo debelejsa brisaca  …poceni zadeva tam 3-4 eur za kom ? .

Stare brisace imam pa za psa kopat  in pa desc jih ima v delavnici  za roke brisat, da mi talepih ne zasvinja. ?

Imamo preprogo. Brisac ne mecemo po tleh, prav tako mi je grdo imet ene stare brisace. Imamo talno gretje in se preproga hitro posuši, pa tudi ni veliko mokra, ker ne stopamo direkt mokri nanjo.

preproga, 02.11.2021 ob 20:25

Imamo preprogo. Brisac ne mecemo po tleh, prav tako mi je grdo imet ene stare brisace. Imamo talno gretje in se preproga hitro posuši, pa tudi ni veliko mokra, ker ne stopamo direkt mokri nanjo.

Pri nas enako. Se pa tudi barvasta brez problema pere na 90 stopinj, čeprav jih jaz največkrat perem na 60.

Jih menjam. Ko je v pranju, je druga v uporabi.

Ne vem zakaj tako kompliciranje, na ta tepih stopiš ko si že obrisan, tako da se zmočijo minimalno.

Pa kakšna plesen in glivice! Pa kaj imate vsi kopalnice brez oken?

Na tla dam že rabljeno brisačo, tisto, ki smo jo recimo že dva dni imeli za roke. Pustim jo na tleh, se hitro posuši, ker imamo talno. Kakršni koli tepihi mi gredo na bruhanje, so leglo bakterij in pršic.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close