kaj na mizo za popoldanske obiske, vem, da bodo brez kosila
Prosim za kako idejo in recept za kako jed:
– obiski pridejo popoldne, direkt iz službe in bodo brez kosila (odpade kava + piškoti)
– jed mora biti enostavna, ker imam preveč otrok in dojenčka, časa za ustvarjanje pa zelo malo
– jed mora biti po možnosti taka, da se jo vzame v roko, ker velika družina v majhnem stanovanju nima jedilnice in težko postreže s pogrinjkom
hvala.
Sem že prepozna, vem, ker sem ves dan gostila obiske … 🙂
Lahko bi dala panirane piščančje ali ribje krokete, zamrznjene, ki jih samo ocvreš, in skledo krompirjeve solate. Daš na mizo obe jedi, zraven pa krožnike, servietke in pribor, da si vzamejo in jejo magari stoje, če ni dovolj stolov. Vrag je samo to, da niso vsak dan trgovine odprte,kot recimo danes … Upam, da si rešila zadevo.
Če ti je dobro uspelo, napiši, kako si se znašla.
tortilje po moje:narežeš v skledo za solato 3 paprike, 3 paradižnike, eno kumaro, 1 feta sir (tist kvader ta moder), v drugo skledo odpreš pločevinko rdečega fižola, na kvadratke narežeš piščančje fileje, jih začiniš in popečeš, zraven streseš še malo zmrznjene koruze. Vse spečeno pustiš v eni taki posodi, kjer odtane dalj časa toplo. Kupiš v sparu “palačinke” za tortilje, ki jih lahko pogreješ na ognju, ali pa uporabite kar mrzle. Vse naštimaš na mizo, tako samopostrežno. Pri nas vsak poje max 4 tortilje. No, jaz pojem navadno 2. Se mi zdi zelo nasitno.
Preverjeno dobro za take priložnosti:
– pitulice – recept je na kulinariki.net, bistvo je to, da lahko vse pripraviš že zvečer pred tem in daš potem samo v pečico – narediš tri različne nadeve, gosti so zelo zadovoljni, primejo jih v roke, nasitijo se in te hvalijo.
– na enak način: različni zavitki iz listnatega ali vlečenega testa: špinačni s skuto ali kaj podobnega
– če nimaš časa, kupiš zamzrnjen pečjakov burek, ga spečeš in narežeš na majhne kose, da jih lahko primeš. Zelo dobro.
– lahko pa res narediš ocvrte piščančje fileje, zraven pa narežeš tako zelenjavo, ki se lahko prime v roko: papriko, korenje, recimo. In je prav tako ok.
– ali pa kupiš dve francoski, jih po sredini z mešanico česna, olivnega olja in zelišč in popečeš v pečici. Narežeš in je mnjami.
– potem pa imaš pripravljen še kak skutin zavitek (tudi te dela Pečjak dobre) in so več kot zadovoljni.
Forum je zaprt za komentiranje.