Kaj mi priporočate?
Imam črno pobarvane lase, ki jih že nekaj časa ne barvam več na črno. Naravno so dokaj temno rjavi. 2x so bili preko pobarvani s temno rdečo (narastek & črni del las), tako da se zdaj že dokaj opazno svetijo na rdeče (sploh na soncu). Rada bi pa prišla nazaj na neko svetlo barvo (bila sem že blond in mi je nekako najbolj pristajalo zaradi ultra-svetle polti). Glede na to, da las ne želim striči pod nobenim pogojem (so dokaj dolgi), vem, da bo treba pač počakati, da tale moja darkerska faza zraste ven 😉 Ne vem pa, kaj je najpametneje ta čas narediti z narastkom? Ga naj pustim v naravnem stanju dokler pač gre? Mi ga lahko frizerka recimo barva na temno blond in kasneje po potrebi posvetli? Da kontrast ne bi bil prehud…
Lahko bi mi sicer še naprej barvala na rdeče, ampak se bojim, da to nekako nima smisla, ker bo kasneje rdeča barva spet delala probleme pri prehodu na nek naravni blond ton…
Kako torej najpametneje preživeti to obdobje čakanja? Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Potrebno je izračunati, da vam lasje v posprečju rastejo 1cm na mesec. Koliko mesecev boste potrebovali, da boste vse te faze prerastli? Mogoče ne bi bilo slabo, da se odpravite k frizerju, ki res dobro obvlada barvanje in uporablja kvalitetne materiale in vam pobere vsaj delno iz konic pigment. Če boste barvali z rdečo in želite na koncu blond lase, zadevo še otežujete, ker se bodo lasje še dodatno napolnili z rdečimi pigmenti.
Svetujem pobiranje pigmenta, seveda na kar se da nežen način, ker je to le postopek, ki ga je potrebno delati previdno. Ali rešitev s kakšnimi prameni ali večbarvnim barvanjem, kjer bi prevladovali svetlejši toni.
Odpravite s frizerju, ki bo znal poiskati rešitev.
lp alenka
Pozdravljeni še enkrat! S tem pobiranjem pigmenta je ena taka stvar; namreč po samo 5 mesecih barvanja na črno sem pri prejšnjem frizerju (enem od tistih “priznanih”, ki bi stvar pravzaprav morali obvladati…) to tudi izvedla (seveda je zagotavljal super rezultate brez problema), pa so lasje postali na nekaterih mestih malo, ampak res čisto malo bolj rdečkasti, na nekaterih pa so ostali črni – vsekakor pa so vsi skupaj postali zelo lomljivi (čeprav imam v osnovi trpežne in močne!) in je bilo treba kar nekaj nege, da so spet prišli k sebi. Zato me tole precej skrbi, pa čeprav bi si sama seveda najbolj želela čim hitrejšo spremembo barve. Kar se pa tiče pramenov, pa baje tudi ne bi šlo, ker so lasje na enem predelu še vedno črni in tam barva ne bi prijela oz. enakomerni prameni ne bi bili možni?
Kakšen je pravzaprav najbolj klasičen, običajen postopek, ko si črnolaska zaželi svetlih las? Saj verjetno nisem prva? Hvala in LP!
Forum je zaprt za komentiranje.