Kaj menite o slovenskem turizmu?
Sploh ne menim, da je šibkejši. Kje si pa to razbrala? Prej obratno, menim da se nekateri drugi ob njem počutijo šibkejše. Vidiš, da nisi razumela. :))[/quote]
A lahko razložim?:)) Najšibkejši člen je po mojem mnenju TenAiBuda. S tem vedenjem razumem tiste, ki ga podpirajo:).[/quote]
Sem prepričan, da se on ne počuti tako. 😉 Vprašanje pa je zdaj, kaj je bolj pomembno, ali to, kako ti njega vidiš, ali to, kako se on tudi v RESNICI počuti. Mogoče le projiciraš lastne občutke nanj.
A lahko razložim?:)) Najšibkejši člen je po mojem mnenju TenAiBuda. S tem vedenjem razumem tiste, ki ga podpirajo:).[/quote]
Sem prepričan, da se on ne počuti tako. 😉 Vprašanje pa je zdaj, kaj je bolj pomembno, ali to, kako ti njega vidiš, ali to, kako se on tudi v RESNICI počuti. Mogoče le projiciraš lastne občutke nanj.[/quote]Ja, in ti si zbluzil, ko si narobe razumel in zdaj še kar bluziš…
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] A lahko razložim?:)) Najšibkejši člen je po mojem mnenju TenAiBuda. S tem vedenjem razumem tiste, ki ga podpirajo:).[/quote]
Sem prepričan, da se on ne počuti tako. 😉 Vprašanje pa je zdaj, kaj je bolj pomembno, ali to, kako ti njega vidiš, ali to, kako se on tudi v RESNICI počuti. Mogoče le projiciraš lastne občutke nanj.[/quote]
Odpusti jim, saj ne vedo…:).
Marko, ti si zame CAR:).
1. licenco za “odpuščanje/odpustke” imam samo jaz ☺
2. odpušča se grehe … ne pa traparije, idiotizme, blodnje …[/quote]
1. Ne vem kdo te fila s tem, da si Bog?:) Ker nisi:). Če te poveličuje tvoja mama…je to zato, ker te ima brezpogojno rada:).
2. Greh je širok pojem. Meni se zdi, da ti skoz grešiš s svojimi nebulozami, ker delaš drugim slabo:). Poboljšaj se!:).
1. licenco za “odpuščanje/odpustke” imam samo jaz ☺
2. odpušča se grehe … ne pa traparije, idiotizme, blodnje …[/quote]
1. Ne vem kdo te fila s tem, da si Bog?:) Ker nisi:). Če te poveličuje tvoja mama…je to zato, ker te ima brezpogojno rada:).
2. Greh je širok pojem. Meni se zdi, da ti skoz grešiš s svojimi nebulozami, ker delaš drugim slabo:). Poboljšaj se!:).[/quote]
1. za Boga sem se postavil sam – do sedaj ni še nihče nasprotoval ☺
2. Greh je povsem jasno opredeljen — v npr. Krščanstvu s sedmimi naglavnimi grehi, (drugi imajo kaj drugače)
[sup]prosti citat Z. Cerar: ni vsaka “svi.njarija” že greh/kaznivo dejanje[/sup]
2. Greh je širok pojem. Meni se zdi, da ti skoz grešiš s svojimi nebulozami, ker delaš drugim slabo:). Poboljšaj se!:).[/quote]
2. Greh je povsem jasno opredeljen — v npr. Krščanstvu s sedmimi naglavnimi grehi, (drugi imajo kaj drugače)
[sup]prosti citat Z. Cerar: ni vsaka “svi.njarija” že greh/kaznivo dejanje[/sup][/quote]
1. Sem vedela, da si na psihiatriji na zaprtem oddelku:).
2. Morda so grehi res jasno opredeljeni, ampak ljudje si jih po svoje interpretiramo. Ti recimo po tihem ubijaš ta forum, ampak je to zate greh (ne ubijaj!)?:)
[sup]prosti citat Z. Cerar: ni vsaka “svi.njarija” že greh/kaznivo dejanje[/sup][/quote]
1. Sem vedela, da si na psihiatriji na zaprtem oddelku:).
2. Morda so grehi res jasno opredeljeni, ampak ljudje si jih po svoje interpretiramo. Ti recimo po tihem ubijaš ta forum, ampak je to zate greh (ne ubijaj!)?:)[/quote]
1. le od kod tebi toliko in takšno vedenje ☺♥
2. zato, se meni odpušča, ker delam greh — [sup]itak si odpuščam sam[/sup].
traparij, neumnosti … pa tudi kdo drug od kolegov bogov ne odpušča ☺
Spoštovani,
http://www.youtube.com/watch?v=8b9M4HJEo7Y
Mogoče bi bil čas, da razčistimo nekaj osnovnih zadevic. Posamezniki, kot so Robi, antilopa, Goldfish, On_, katenjka ter njim podobni, so v obeh mojih eksperimentih dokazali zgolj to, da znajo komunicirati edino na osnovi neutemeljenih in lažnih obtožb, sprevračanju besed avtorja posamezne objave, sprenevedanju, podajanju provokativnih izjav, klevetanju, manipulaciji, zavajanju ter predvsem vsiljevanju njihovih prepričanj, mnenj in pogledov vsem ostalim. Kar je zgolj posledica njihove lastne ujetosti v njihovih svetovih strahu in neizpolnjenih potencialov, katere projecirajo na vse s komer ali s čimer se srečajo.
Tovrstni posamezniki in posameznice nimajo nikakršnega namena voditi kakršno koli konstruktivno diskusijo, saj jih že sama misel na kaj takšnega straši. Zaradi česar tudi posledično vidijo grožnjo v vsem kar je drugačno od njihovih malih svetov. Na sleherno grožnjo pa odgovarjajo po vedno istem postopku, ki sem ga zgoraj specificiral. A po drugi strani prav tako čutijo nekakšno potrebo, da se udeležijo sleherne diskusije ne glede na naravo le te. Pri čemer pa sledijo edino njihovem notranjemu vzgibu, da poizkušajo sleherno debato zreducirati na raven trivialnosti in relativizacije in so za dosego tega cilja tudi pripravljeni uporabiti vsa razpoložljiva sredstva, ki so jim na voljo. Kar pomeni, da bodo podajali provokativne izjave ter neumestne objave, s katerimi bodo želeli speljati tok odprte diskusije v njim poznane vode. V vode provokativnosti, trivialnosti, namernega žaljenja, agresivne komunikacije, sprenevedanja, sprevračanja besed, klevetanja, manipulacije in zavajanja. Kar so vedno znova potrjevali v njihovi diskusiji z menoj ter z vsemi ostalimi uporabnicami in uporabniki, ki želijo voditi kakršno koli obliko malo bolj resne konstruktivne diskusije.
V kolikor si pogledamo teme, v katerih sem osebno objavljal bomo lahko vedno znova prepoznali en in isti vzorec po katerem tovrstni posamezniki delujejo. Kakor tudi, da nimajo nikakršnega namena, da bi vodili kakršno koli konstruktivno diskusijo. Na primer, v temi anonimna prijava so tovrstni posamezniki podali edino provokativne izjave ter lažne obtožbe, s katerimi so želeli spraviti slednjo nazaj na raven trivialne debate, katero edino poznajo. Pri čemer pa niso nikoli pomislili, da so določene osebe dejansko potrebovale resen nasvet v zvezi z nadaljnjim postopanjem pri njihovem soočenju z osebo, ki izvaja kaznivo dejanje. Nihče od njih se niti ni vprašal kaj dejansko pomeni za nekoga, če mu neka oseba neprestano vlamlja v stanovanje. In resnost same teme so poizkušali izničiti z njihovimi trivialnimi in posmehljivimi izjavami. Preprosto zato, ker po njihovem že prisotnost ene same resne teme na ‘njihovem’ forumu grobo posega v njihovo osebnostno integriteto ter ogroža same temelje njihovega nadvse občutljivega ega. Pri čemer pa jim je zelo malo mar, da se nekdo dejansko sooča s tovrstnimi težavami. A bolj kot kar koli drugega pa ogroža njihov ego prav to, da nekdo dejansko ponudi kvaliteten nasvet osebi, ki se sooča s tovrstnimi težavami, saj s slednjim po njihovem napada same temelje njihove osebnostne integritete in ega. Preprosto zato, ker se ni želel skupaj z njimi posmehovati osebi, ki se na primer sooča s konstantnimi vlomi v njeno stanovanje, ter je slednji celo svetoval kako naj postopa, da čim hitreje trajnostno odpravi težavo, s katero se sooča. Zaradi česar nemudoma preidejo v agresivno komunikacijo in napad, saj je po njihovem napad najboljša obramba. In želijo nemudoma prikazati avtorja nasveta kot nekoga, ki ne ve ničesar o pravu in slovenski zakonodaji, s tem da navedejo nekaj kar niti nima nikakršne povezave s samo obravnavano temo. Ko pa jih avtor nasveta stisne v kot pa se nemudoma zatečejo k njihovi zadnji obliki obrambe, in sicer da prenehajo objavljati v sami temi ter začnejo istega avtorja raje napadati v drugih temah, kjer se počutijo dovolj varne za nadaljnje napade. Saj tiste teme niso tako zelo eksaktne kot je to bila prva in jim ponujajo malo večji manevrski prostor za njihovo sprenevedanje in manipulativno diskusijo.
http://www.youtube.com/watch?v=F0Xt1V5n7ow
Na tem mestu se povsem logično zastavlja vprašanje zakaj tovrstni posamezniki težijo h tovrstni obliki komunikacije. Vendar pa se moramo zavedati, da se preprosto ne smemo ujeti v past, ki jo nam nastavlja tovrstno vprašanje. Kajti v kolikor bomo želeli odkriti odgovor nanj, se bomo zapletli z njimi v začaran krog njihove komunikacije, ki pa ne vodi nikamor. Saj kot lahko vidimo na mojih primerih se bodo vedno znova zatekali sprenevedanju, sprevračanju besed, provokacijam, manipulaciji in zavajanju vse dokler bo to le mogoče. In v kolikor ne vodimo usmerjene diskusije, ki obravnava zelo eksaktno tematiko jih skoraj da ne možno potisniti v kot ter jim na takšen način sporočiti, da naj odnehajo z njihovim nesprejemljivim in nedopustnim vedenjem in obnašanjem. Zaradi česar jih je veliko bolj smotrno preprosto zgolj ignorirati, s čimer jim v naprej onemogočimo vsakršno njihovo nadaljnje delovanje.
Namreč tovrstni posamezniki trepetajo pred sleherno obliko drugačnosti; še posebno pred drugačnostjo, ki je ne razumejo ali katera od njih zahteva, da pokažejo določeno mero spoštovanja in vljudnosti v medosebni komunikaciji ter da določene teme zahtevajo malo drugačno obravnavo kot zgolj trivialno in posmehljivo. Kajti za njih predstavlja sleherna oblika spoštovanja in vljudnosti v medosebni komunikaciji znak vzvišenosti in prevzetnosti določene osebe. Medtem ko sleherna oblika malo bolj resne obravnave katere koli teme za njih predstavlja izključno znak pokroviteljstva, manipulacije, zavajanja in za njih nesprejemljivega načina komunikacije. A tovrstne njihove reakcije so izključno posledica njihovih osebnostnih šibkosti ter njihovega občutenja ranljivosti pred vsem kar je drugačno od njih.
Predvsem pa moramo paziti, da se ne ujamemo v njihovo past, da moramo sleherno stvar povedati kratko in jedrnato ter tako, da bo razumljiva celo petletnemu otroku. Saj je to njihov alfa in omega argument, s katerimi bodo želeli slehernega sogovornika ujeti v kaotični svet njihove lastne notranjosti. Prav tako pa ne gre tudi zanemariti, da omenjeni argument uporabljajo zgolj tisti, ki težijo h prikriti obliki agresivne komunikacije ter vsiljevanju njihovih pogledov, prepričanj in razmišljanj vsem ostalim. Kajti tovrstni argument vodi sleherno diskusijo nazaj na raven trivialnosti, posmehljivosti in medsebojnega nespoštovanja. Po drugi strani pa je to tudi glavni argument vseh šibkih, ki preprosto ne želijo razmišljati, saj jih sleherna oblika razmišljanj vedno znova zgolj sooči z njihovim osebnim spoznanjem kako zelo omejen je njihov svet ter pogled na dejanski svet.
Omenjeno spoznanje pa v njih prebuja občutke: odmaknjenosti, odtujenosti, ločenosti in zavrnitve, kateri v njih nadaljnje prebujajo občutenja: ujetosti, ne sprejemanja, nenaklonjenosti in zadrege. Omenjeni občutki in občutenja pa nadaljnje v njih prebujajo čustva: strahu, brezvoljnosti, razočaranja in žalosti, katera pa jih znova vračajo k omenjenim občutkom, s čimer se njihov začaran krog tudi zaključi. Vse omenjene občutke, občutenja in čustva, ki jih doživljajo v povezavi z njimi samimi, pa dejansko rušijo njihovo samozaupanje, samozavest in samoizpolnitev, ki predstavljajo prve tri temeljne oblike pozitivnih čustev ter predstavljajo temelje posameznikove uravnovešene in pozitivne samopodobe. Zaradi česar tovrstni posamezniki tudi dejansko občutijo, da nekdo posega v same temelje njihove osebnostne integritete in jaza ter se posledično tudi tako nenadno in burno odzovejo. Pri čemer pa se preprosto niso zmožni zavedati, da vse kar zaznavajo pri njihovem sogovorniku so zgolj njihove lastne projekcije notranjih konfliktov. Slednjega pa se preprosto niso zmožni zavedati izključno zaradi tega, ker so se že zdavnaj odpovedali njihovi samodisciplini, samozadostnosti in osebni svobodi; ker so se na nezavedni ravni odločili, da bodo ostali šibki.
Na tem mestu se srečamo z vprašanjem ali si tovrstni posamezniki, s katerimi se lahko srečujemo na slehernem koraku v našem vsakdanu, zaslužijo naš prezir ali usmiljenje. Vsekakor se strinjam, da je njihovo obnašanje nesprejemljivo in nedopustno ter vredno slehernega obsojanja, saj vodi izključno v nestrpnost in konflikt. A na tem mestu se mi zastavlja vprašanje kako lahko preziramo nekoga, ki je žrtev lastnih notranjih konfliktov, katerih se ne zaveda niti jih ne razume. Osebno trdno zagovarjam stališče, da lahko opravičeno preziramo zgolj tistega, ki se zaveda in razume vzroke in posledice njegovega nedopustnega in neopravičljivega vedenja in obnašanja. Medtem ko tovrstnih posameznikov ne moremo prezirati; oziroma točneje povedano si slednji preprosto ne zaslužijo našega prezira. Vse kar si zaslužijo je zgolj naše usmiljenje do nekoga, ki je ne zmožen zavedanja in razumevanja njegovega vedenja in obnašanja.
http://www.youtube.com/watch?v=1EBw_da7BZk
Po določeni strani so tovrstni posamezniki resnično na ravni petletnega otroka, saj imajo z njim kar precej skupnega – nevednost, neizkušenost, šibkost, ranljivost, nizka samopodoba… In v kolikor smo zmožni oprostiti omenjene zadeve petletnemu otroku, se moramo potruditi najti pot, da slednje oprostimo tudi omenjenim odraslim posameznikom. Namreč tovrstni posamezniki so brez slehernega obrambnega mehanizma na področju njihove zaznave, zaradi česar tudi posledično zaznavajo vse zelo podobno kot petletni otrok. In podobno kot petletni otrok so tudi oni žrtve nezavednih procesov v njihovi psihi. Po drugi strani pa se moramo tudi zavedati, da je sleherno obsojanje njihovih nedopustnih in neopravičljivih dejanj praktično nesmiselno in povsem nepotrebno, saj so se že sami obsodili na večni začaran krog notranjega konflikta, katerega v krščanstvu predstavlja simbol pekla. Iz česar sledi, da je edino smiselno, da jim izkažemo naše usmiljenje, ki pa dejansko že prehaja v sočutje.
Seveda pa sočutje zahteva tudi to, da jim pomagamo. A kako pomagati nekomu, ki se niti ne zaveda, da pomoč potrebuje ali nekomu, ki slednje niti ni pripravljen sprejeti? Preprosto tako, da temeljimo na principu ne-dela. Kar dejansko pomeni le to, da ga dejansko prisilimo v okoliščine, ki bodo v njegovi psihi prebudile pozitivne – kreativne in prokreativne – procese. Torej, da ustvarimo okoliščine, katere ga bodo soočale s spoznanjem pred katerim nenehno beži ter katerega obstoj a priori zanika. Seveda pa od tovrstnega posameznika ne moremo pričakovati česar koli drugega kot zgolj njegovih najrazličnejših obrambnih odzivov. A prav pojav slednjih nam sporoča, da smo na pravi poti, da mu pokažemo pot do njegove lastne odrešitve izpod spon njegovega začaranega kroga večnega notranjega konflikta. Zaradi česar tovrstnemu posamezniku podobno kot petletnemu otroku ne smemo pri ničemer popuščati, saj si bo sleherno našo popuščanje razložil kot našo šibkost ter kot našo potrditev njegove iluzorne legitimne osnove za obstoj njegove šibkosti.
Preden pa se odločimo pomagati tovrstni osebi se moramo prvo vprašati ali ji dejansko želimo pomagati ter ali smo pripravljeni pripeljati celoten terapevtski proces do našega cilja – odrešitve njegove duše in duha. Kajti v kolikor bomo terapevtski proces zaključili preden bomo dosegli zastavljeni cilj, ne bomo storili ničesar drugega kot zgolj to, da bomo po nepotrebnem zapravili svoj čas. Zavedati pa se moramo, da omenjeni cilj zahteva ogromno dela, časa in vloženega truda na obeh straneh. Saj zahteva, da posamezniku pokažemo pot, ki bo pretvorila njegovo negativno progresivno neravnovesje na ravni zaznave v njegovo pozitivno progresivno ravnovesje na ravni zaznave. Kar pa dejansko pomeni, da bomo posamezniku morali pokazati pot kako naj v celoti spremeni njegovo obstoječe razmišljanje in kognitivne procese; kakor tudi da začne dejansko spoznavati njegovo lastno psiho – podzavest, zavest, zaznavo, intuicijo, sebstvo in jaz. Torej bomo morali poseči v same temelje njegove psihe, saj mu bomo le na takšen način lahko pokazali, da njegova samodisciplina, samozadostnost, osebna svoboda in resnična moč izvirajo izključno iz njega samega ter da za njih ne more najti nikakršnih nadomestkov kjer koli izven njega samega. Preko terapevtskega procesa ga moramo postopoma voditi po poti, ki ga bo vodila do intuitivnega razumevanja aksioma: “V kolikor ne slediš samemu sebi, vedno slediš nekomu drugemu.” Katerega bi lahko v sodobnih jezikih tudi zapisali kot: “V kolikor ne slediš temu Kdo in Kaj resnično si, vedno slediš nečemu drugemu.”
V kolikor pa tovrstnega posameznika iz takšnih ali drugačnih razlogov nismo pripravljeni preko terapevtskega procesa pripeljati do intuitivnega razumevanja omenjenega aksioma, pa je veliko bolje, če se bomo od njega distancirali in ga pustili v njegovem lastnem peklu večnega notranjega konflikta. V končni fazi sami preprosto ne moremo rešiti vseh izgubljenih duš. Lahko jih rešimo nekaj, nekaterim jih uspe celo rešiti veliko, a nihče niti Bog sam ni sposoben rešiti vseh. Zaradi česar je veliko bolj smotrno, v kolikor se osredotočimo zgolj na tiste, katerim lahko dejansko pomagamo, vse ostale pa pustimo pri miru.
http://www.youtube.com/watch?v=_Xa_1KxR-8M
Lep pozdrav,
TenAiBudo
P.S:
Še nekaj krajših misli zgolj v razmislek…
[center]“Deep in the human unconscious is a pervasive need for a logical universe that makes sense. But the real universe is always one step beyond logic.”[/center]
[center]Frank Herbet[/center]
[center]“The purpose of argument is to change the nature of truth.”[/center]
[center]“When I am weaker than you, I ask you for freedom because that is according to your principles; when I am stronger than you, I take away your freedom because that is according to my principles.”[/center]
[center]“When a creature has developed into one thing, he will choose death rather than change into his opposite.”[/center]
[center]“Humans live best when each has his own place, when each knows where he belongs in the scheme of things. Destroy the place and you destroy the person.”[/center]
[center]“When your opponent fears you, then’s the moment when you give the fear its own rein, give it the time to work on him. Let it become terror. The terrified man fights himself. Eventually, he attacks in desperation. That is the most dangerous moment, but the terrified man can be trusted usually to make a fatal mistake. You are being trained here to detect these mistakes and use them.”[/center]
[center]“The man without emotions is the one to fear.”[/center]
[center]“A large populace held in check by a small but powerful force is quite a common situation in our universe. And we know the major conditions wherein this large populace may turn upon its keepers:
[list]
[*] When they find a leader. This is the most volatile threat to the powerful; they must retain control of leaders.
[*] When the populace recognizes its chains. Keep the populace blind and unquestioning.
[*] When the populace perceives a hope of escape from bondage. They must never even believe that escape is possible!”[/list][/center]
[center]“I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.”[/center]
TenAiBudo , pojdi na pir kdaj pa kdaj, pockrljaj kakšno mlado deklico (lahko svojo :), spusti se na zemljo med navadne ljudi, ne bodi tako rigorozen in špartansko zapet, tog, strog do sebe in do drugih, izjemno občutljiv , takoj užaljen, arogantno vseznalski in avtoritaren, ampak si dovoli biti tudi krhek, česar ne rabimo skrivati za maskami nekakšne polvojaške sive mentalitete, ki zaduši vsakršno čustvo, dobro voljo in humor. Tako boš mogoče našel tudi kakšnega prijatelja/prijateljico ne samo na forumu, ampak tudi v realnem življenju.
To bi se lahko razumelo, kot da znajo samo tako oziroma samo na opisan način. Ne vem, če je rako mišljeno, vendar po mojih izkušnjah to ne drži. Mogoče to res drži v debati z vami, sicer pa znajo tudi drugače. 🙂
Je pa včasih za nas težko sprejemeljivo, da v ljudeh vzbujamo strah, čeprav imamo sami občutek, da jim v resnici nič slabega ne želimo. To je pa nemogoče dokazovati, ker nimamo nekih praktičnih izkušenj med sabo in tudi nikomu se preko debate ni zgodilo še nič žalega. Vse “obtožbe” in sumi temeljijo zgolj na podlagi posameznikovih občutjih ob prebiranju drugega. Resnica je lahko v tem primeru takšna, da nihče ne želi nič slabega drugemu, vprašanje pa je, koliko se sami zavedamo, kakšna občutja vzbujamo drugim. Res pa je, da občutja so odgovornost tistega, ki čuti, čeprav pripomore k temu pogosto sogovornik. Problem je v tem, ker vsak verjame v to, kar čuti in če eden čuti, da je drugi nespoštljiv, prvi pa verjame, da to ni res, imamo težko ali pa celo nerešeljiv problem, zaradi katerega splahni medosebno oziroma obojestransko zaupanje/spoštovanje, ki je nujno potrebno za karkšnokoli koristno sodelovanje.
Spoštovani matjazko,
Vse lepo in prav, da se zavedate resnosti vašega problema. Sedaj pa bo počasi nastopil čas, ko boste morali postopoma začeti delovati v skladu s tem vedenjem ter tudi nekaj dejanskega storiti na tem, da se boste spremenili. Predvsem pa boste prvo morali prenehati s projekcijo vaših notranjih konfliktov na vse, ki vam niso podobni.
Seveda pa razumem, da je tovrsten podvig za nekoga kot ste vi nadvse zahteven. A v kolikor boste zaupali v troedinega Boga in steklenico piva pred vami ni nikakršne bojazni, da vam enkrat ne bi uspelo izpeljati v celoti omenjenega podviga. A le počasi in postopoma. Prvo začnite s pivom in nato varno in postopoma naprej. Počasi se daleč pride… kamor koli že.
Lep pozdrav,
TenAiBudo
Matjažko, namiguješ na to, da človek nima nobenih prijateljev, da ne spije pira in ne pocrklja nobene deklice, kljub temu da človeka osebno ne poznaš. Meni osebno se to zdi žaljivo, če pa ne žaljivo, pa gotovo posmehljivo oziroma nespoštljivo in skrajno neprimerno za nadaljevanje kulturne debate. Človeku vsiljuješ neko svojo resnico, podobo, ki si si jo ustvaril na podlagi zapisov, v katerih ni prav veliko napisanega o njegovem osebnem življenju.
Resen problem imamo, ko je lista “navideznih sovražnikov” tako razširjena, da vidimo povsod zarote in škodoželjne ljudi, kamor koli se ozremo. To je rdeči alarm, da je potrebno nekaj spremeniti pri sebi, da nekaj delamo narobe…[/quote]
Problem je v tem, da se naštetim zdi škodoželjen TenAiBudo in ne obratno, zato je tvoje proiciranje problema na avtorja spet neupravičeno ali pa vsaj preuranjeno oziroma napačno usmerjeno (to je stran od sebe). Kar spomni se, kdo je prvi začel preganjat “sovražnika”, kdo je začel podajati oznake o manipulaciji itn. Matjažko pri tebi opažam, da pogosto svoja občutja projiciraš na druge in se tako navidezno otreseš soočanja s samim sabo. Vsaj tako deluješ, koliko se v resnici soočaš, seveda ne vem.
Ja, ampak za kaj takega je potrebno utišati svoj um in sprejeti sebe takšnega kot si, z vsemi potlačeni in zatrtimi čustvi.
In namesto projiciranja strahu v druge, se soočiti s sabo in svojim strahom.[/quote]
emmm Robi … da nisi škilast — tole od TAB ne spada med turizem ☺
Ni vse asocialno, kar ti dojemaš kot asocialno. O človeku ne veš ničesar. Ne bi bilo prvič, da bi popolnoma narobe sklepal o nekom, ki ga poznaš le poreko pisanja na forum. Ampak tega pač ne moreš vedet, ker še nobenega nisi spoznal. 😉
Resen problem imamo, ko je lista “navideznih sovražnikov” tako razširjena, da vidimo povsod zarote in škodoželjne ljudi, kamor koli se ozremo. To je rdeči alarm, da je potrebno nekaj spremeniti pri sebi, da nekaj delamo narobe…[/quote]
Problem je v tem, da se naštetim zdi škodoželjen TenAiBudo in ne obratno, zato je tvoje proiciranje problema na avtorja spet neupravičeno ali pa vsaj preuranjeno oziroma napačno usmerjeno (to je stran od sebe). Kar spomni se, kdo je prvi začel preganjat “sovražnika”, kdo je začel podajati oznake o manipulaciji itn. Matjažko pri tebi opažam, da pogosto svoja občutja projiciraš na druge in se tako navidezno otreseš soočanja s samim sabo. Vsaj tako deluješ, koliko se v resnici soočaš, seveda ne vem.[/quote]
A se ti tudi tako počutiš, a ne? Odtod tudi prostovoljno braniteljstvo za vse “nerazumljene žrtve okolice”. 😉 Če ima 9 ljudi od desetih določen vtis o nas, se moramo sami tudi sami vprašati, da se verjetno ni cel svet zarotil zoper nas, ampak smo mi tisti, ki imamo dejanske težave z ljudmi okrog nas. Če kaj želimo spremeniti, je dober začetek, da začnemo z delom na sebi in ne pričakujemo od drugih, da se bodo spremenili točno po merilih naših želja in pričakovanj. Če nam to ne paše, si pač poiščemo drugo družbo.
Se strinjam Matjažko. Vendar jaz osebno se ne počutim tako ob 9 od 10-tih ljudeh, kot mi skušaš podtaknit.
V tem primeru se gre tudi za neutemljene obtožbe. Človeku podtikaš stvari, za katere sploh ne veš, če obstajajo. Kaj je namen tega? Lahko odgovoriš na vprašanje, ki ni namenjeno meni, ampak tebi, saj jaz ne morem odgovarjat namesto tebe.
Forum je zaprt za komentiranje.