Kaj menite o slovenskem turizmu?
Napaka, Buda ni drugače misleči, mi sploh ne vemo, kaj bi rad povedal, ker piše preveč in premalo določno.[/quote]
Antilopa, ne razumeš, da bi ti to moralo dati vedeti, da si premalo razgledana in da se moraš začeti izobraževati, da boš potem vedela kaj piše. :)[/quote]Na katero stran si se pa ti hijena postavil? 😉 😀 😀
Antilopa, ne razumeš, da bi ti to moralo dati vedeti, da si premalo razgledana in da se moraš začeti izobraževati, da boš potem vedela kaj piše. :)[/quote]Na katero stran si se pa ti hijena postavil? 😉 😀 :D[/quote]
Dajta vidva slovenceljna biti tiho. Važno je, da vem kakšna barva laka za nohte paše k mojim čevljem, v nasprotnem primeru bi bila premalo ženstvena glede na moj poklic. :))
Ja, to je težava takozvanih in samozvanih avtoritet. So brez moralno-etičnega čuta in brez kančka modrosti. Zato ima “Budo” svojo razlago modrosti, ki si jo razlaga kot nekaj slabega…In trenutna družbena kriza, pomeni le kriza vrednot, ki je posledica ustoličevanja avtoritet, ki so brez EQ-ja in s tem zavedanja o sami družbi. Zato delajo le v svojo korist.
Družba bo svobodna, ko bo odstranila te parazite.
Na katero stran si se pa ti hijena postavil? 😉 😀 :D[/quote]
Dajta vidva slovenceljna biti tiho. Važno je, da vem kakšna barva laka za nohte paše k mojim čevljem, v nasprotnem primeru bi bila premalo ženstvena glede na moj poklic. :))[/quote]
Moški bolj težko shajamo brez ženstvenih žensk, zato nimam veliko izbire, da bi izbiral kam se bom postavil. 🙂
Spoštovani Robi,
No, pa poizkusiva tokrat malo drugače. Na način katerega vi in vam podobni očitno edino razumete. Kot prvo mi eksplicitno odgovorite kdo od naju je vstopil v diskusijo izključno na osnovi neutemeljenih obtožb in provokativnih izjav? Kot drugo prenehajte z vašo kvazipoduhovljenostjo in vsiljevanjem vaših omejenih predstav, ki temelje izključno na vaših osebnih predsodkih, frustracijah, strahovih in dezinformacij vsem ostalim, ki se vam ne klanjajo. Kot tretje se končno naučite poslušati sogovornika, ne pa da si ustvarite vaše zaključke še preden on spregovori. Predvsem pa se naučite komunicirati še na kakšen drugačen način kot zgolj na provokativni in agresivni osnovi.
Veš čas omenjate tako imenovano čustveno inteligenco, a kaj dejansko sploh veste o njej? O tako imenovani čustveni inteligenci je v zahodnih družbah veliko govora in tudi raziskovanja. A osebno ne priznavam obstoja njenega koncepta, saj je v popolnem nasprotju z mojim načinom razmišljanja. Osebno poznam zaznavo, somatsko inteligenco, kolektivno nezavedno zaznave in univerzalno nezavedno zaznave. Kar lahko nekomu predstavim skozi koncept čustvene inteligence, a le pod pogojem, če se tako tudi odločim.
Marsikaj kar sodi pod koncept čustvene inteligence je zelo blizu procesom, ki se odvijajo na ravni zaznave, somatske inteligence, kolektivno nezavednega zaznave in univerzalno nezavednega zaznave. A največja zmota pri konceptu čustvene inteligence leži v tem, da se poizkuša obnašati kot nekakšna velika teorija poenotenja procesov, ki so v domeni zelo različnih delov človekove psihe. Kar pa se zadeva vašega načina razmišljanja je iz njega več kot le razvidno, da ne razlikujete niti med štirimi temeljnimi orodji zaznave. Kaj šele da bi razumeli njihovo stvarno naravo. A navkljub temu želite vaše poglede vsiliti vsem, s katerimi se srečate. V kolikor pa opazite, da vam to ne bo uspelo se nemudoma počutite ogrožene ter se začnete braniti z vašimi provokativnimi izjavami in neutemeljenimi obtožbami. Na tem mestu bi vam tudi želel sporočiti, da z vašimi provokativnimi izjavami dosegate zgolj to, da se bodo vsi razumni posamezniki od vas odmaknili, saj na takšen način preprosto ni moč voditi kakršne koli konstruktivne diskusije.
Glede na to, da več kot očitno niste sposobni razumeti kakršne koli drugačne komunikacije kot tiste, ki jo sami uporabljate, naj vam malo razsvetlim vašo temo nevednosti. V svoji zadnji objavi nisem govoril o takšni avtoriteti kot ste jo vi uspeli razbrati, temveč o disciplini. Zakaj pa vam tega ni uspelo razbrati pa je izključno vaša težava. Mogoče bo potrebno v bodoče malo bolj pozorno brati in vmes celo upoštevati, da različno razmišljanje vodi tudi v različno obliko izražanja.
Za vas in vam podobne pa je tudi značilno, da vedno pričakujete, da vam bo vse podarjeno. Mi lahko tehtno obrazložite, zakaj bi vam moral osebno kar koli podariti? Ali zakaj bi moral a priori pristati na točno vaš način komunikacije? Osebno nisem eden izmed vas, na kar vedno znova pozabljate. In moj način komunikacije je izključno v domeni moje osebne izbire. Sicer priznam, da bi vam lahko vse informacije, ki sem vam jih brezplačno podal sporočil na način, ki bi vam bil veliko bližji in razumljivejši. A to možnost ste zapravili z vašim načinom, s katerim ste sprva vstopili v odprto diskusijo. Nikar ne pozabimo, da sem osebno zgolj podal svoja razmišljanja, v katerih nisem uporabil nikakršnih manipulativnih vzvodov prepričevanja. A ker niste razumeli kar sem dejansko sporočal ste nemudoma sklepali po sebi, da morajo biti v ozadju nekakšni prikriti motivi masovne manipulacije. Pri čemer pa bi vas na tem mestu želel vprašati za kakšne prikrite motive masovne manipulacije naj bi po vašem šlo v mojih razmišljanjih o osebni veri ali v mojem odgovoru uporabnici kako naj nadaljnje postopa v njenem primeru, kjer ji neznana oseba nenehno vlamlja v stanovanje ali pa ko sem spregovoril o zgodovini slovenskega naroda? V kolikor izpostavim zgolj tri svoje objave. Torej, kaj naj bi po vašem poizkušal doseči? Kakšno materialno korist naj bi imel od masovne manipulativne indoktrinacije uporabnic in uporabnikov tega foruma? Pri čemer pa vaše kvazipoznavanje freudovske psihologije in newagerske zadeve pustite kar lepo pri miru.
Na tem mestu bi tudi želel sporočiti tako vam kot vsem vam podobnim, da bi bil počasi čas, da se prenehate počutite ogrožene od znanja nekoga drugega. Še posebno pa od njegovih razmišljanj. V kolikor še niste spoznali vas nobena objava kakršnega koli znanja ali razmišljanja v ničemer ne ogroža ali na kakršen koli način posega v vašo integriteto, saj sami presojate kaj boste počeli z določenimi informacijami. A glede na to, da iz vseh vas veje tolikšna nestrpnost in na trenutke celo odkrito sovraštvo do drugače mislečih nekako nadvse dvomim, da boste kadar koli prišli do omenjenega preprostega spoznanja. Osebno razumem razloge za vašo nestrpnost in sovraštvo do drugačnosti, a to še ne pomeni, da ju moram tudi odobravati; še najmanj pa to pomeni, da moram postati eden izmed vas. V kolikor ste se vi odpovedali samodisciplini, samozadostnosti in osebni svobodi je to bila vaša izbira. A nikar ne pričakujte od tistih, ki se slednjim nismo odpovedali, da se jim bomo odpovedali zgolj zato, da bomo postali eni izmed vas ali da vam bomo všečni. Osebno imam zelo striktno mnenje o vseh, ki ste se iz kakršnih koli razlogov odpovedali samodisciplini, samozadostnosti in osebni svobodi, katerega lahko povzamem z eno samo besedo: šibkost.
Za sam konec pa bi tako vam osebno kot tudi vsem vam podobno mislečim namenil zgolj še naslednjo misel v razmislek.
[center]“Seek freedom and become captive of your desires. Seek discipline and find your liberty.”[/center]
[center]Frank Herbert: Chapterhouse: Dune[/center]
Lep pozdrav,
TenAiBudo
Sem že mislil, da bo res kaj drugače, ampak spet sva tam, kjer sva ostala. 🙂
Ti si začel z raznimi oznakami ter s poskusi, da sogovornika ponižaš ter mu daš vedeti, da so njegove ( ali njene) izjave izraz nepoznavanja. Da se Antilopa skriva za lažno skromnostjo ter si ji očital, da je dvolična, pa čeprav na svoje očitke nisi podal nobenega utemeljenega argumenta.
Prav tako si svoje obtoževanje ter poskuse poniževanja opravičil s tem, da smo mi oziroma, da sem jaz prvi začel z obtoževanji (kar je otročje in neodgovorno), pa čeprav na moj poziv (že dvakratni) spet nisi podal nobenega argumenta, oziroma prilepil povezavo do obtožb, katere mi očitaš oziroma opravičuješ svojo napadalno držo.
Tu se spet postavljaš v vlogo avtoritete in si jemlješ pravico drugega poniževati oziroma razvrednotiti njegove izkušnje, ki so utemeljene le na predsodkih in frustracijah…Le tvoje izkušnje in puhlo znanje je resnično, ki bi ga morali brezpogojno sprejeti in upoštevati…
Klanjati bi se morali le tebi…Eto, ravno zdaj sem se ti priklonil. 🙂
V nobenem drugem komentarju ni toliko groženj, kot s tvoje strani.
Začni malo brati za sabo. Ker zgleda pozabiš, kaj vse napišeš. To je moj dobronameren nasvet.
Me sploh ne čudi, da je nasprotju s tvojim konceptom, saj ti je čustvena inteligenca res nekaj tujega. In je to povsem logično, saj se z vojaškim in avtoritativnim načinom razmišljanja, oseba mora brezpogojno podrejati ter zatreti svoja čustva, ki predstavljajo le oviro pri izpolnjevanju takšnih in drugačnih pravil. Dober vojak se ne sme ozirati na čustva, ker ga čustva naredijo šibkega.
In ker živimo v družbi, ki je razdvojena in ima vedno več težav zaradi zatiranja in nesprejemanja takšnih in drugačnih čustev, nas takšna miselnost kot je tvoja, lahko le še bolj pripelje v prepad.
Glej, jaz lepo čisto mirno komuniciram s tabo. Zato ne vem od kod ti ideja, da se počutim ogroženo ? Zato sklepam, da se gre le za tvojo refleksijo.
To sploh ni pomembno. Meni je vseeno v kakšno obliko zavijaš besede. Vedno je v ozadju ista oseba in isti namen. In to je meni pomembno.
Podobno, kot če se politiki presedajo iz ene strani na drugo in menjavajo imena…
Družba rabi modre ljudi in takšne, ki jim bo mar za družbo, ne pa takšne, ki jim je namen le vladati ali disciplinirati narod.
Zdaj razumem zakaj takšna ogroženost in strah s tvoje strani, ko sem omenil misli od Lao Tse.
Ne vem zakaj, ker ne razmišljam tako.
Isto vprašanje bi raje postavil tebi. Saj se ti zmrduješ nad našim načinom komunikacije, ki je gostilniška in ne vem kaj še, ker se mi ne da brskati po tvojih zapisih.
Mene ne moti tvoj način. Moti me bolj to, ker zaradi lastnega nepoznavanja vso odgovornost prelagaš na druge.
Saj se ne gre za materialno korist, ampak čustveno in iskanje potrditve zaradi nekega občutka manjvrednosti, ko ne sprejemamo tvojega načina discipliniranja.
Še enkrat….Sem hvaležen za vsakršno znanje, ki mi pomaga razumeti sebe in svet v katerem živim.
Zakaj ? Te ogrožajo ?
Osebna svoboda je odsev šibkosti ? Le zakaj takšna trditev…? Mislim, da je vsakemu, ki razmišlja s svojo glavo, to jasno..
Vidiš (ali pa tudi ne), to je poskus manipuliranja o katerem pišem.
Robi nisi ga razumel.In ga ne razumeš.
Osebno imam zelo striktno mnenje o vseh, ki ste se iz kakršnih koli razlogov odpovedali samodisciplini, samozadostnosti in osebni svobodi, katerega lahko povzamem z eno samo besedo: šibkost. [/u]
S tem stavkom je definiral dobesedno našo šibkost.Ker če se ti odpoveš osebni svobodi,si potem človek brez hrbtenice.Ne razmišljaš z svojim “jaz” in kimaš kot ti narekujejo…iz tega naslova je naš sogovornik podal nekaj subjektivnih mnenj,ki so realne.Prav nič sovražne,prav nič provokativne in prav nič cinične.
Omenjeni sogovornik vam daje vetra že nekaj dni hehe…
Antilopa svojo zrelost si postavila na kocko.Se ti tkole zaljubljaš al kako..?
Kar za tipkovnico ti ga seka?
Ti potem pišeš denimo Mmčiju in pošiljaš glasbo v “moji pesmici” z namenom da bi se zaljubil vate hahaha joooj! Mislim da te je možakar prečital,kolikor sem dojela…ne pali,ne pali pri njemu…:) nezrel komentar si podala,zberi se.Ni tvoj dan.
Žal te moram razočarat, ampak m111 je vezan moški. Kaj pa ti misliš zakaj je tako tiho in moraš iz njega izvleči vsako informacijo? Tiha voda bregove dere. :)) Pazi se skrivnostnih moških.
Jaz se še v reali težko zaljubim, kaj šele v virtuali, lepo te prosim. Se pa rada hecam. No, morda bi mi bil virtualno simpatičen kdo, ki bi imel izjemen okus za glasbo, kar bi pokazal v temi “lepe pesmice”. :)) Do sedaj se je še najbolj izkazal na glasbenem področju Barnabas Collins, to sem mu enkrat že rekla.
Kot sem že pred par dnevi napisal, je tip čisti provokator in manipulant.
V njegovem pisanju je toliko nesmislov in nasprotujočih si informacij, da je čisto jasno, kaj je njegov namen.
Zgornji primer je isti..Po eni strani piše o neki teoriji, po drugi strani pa od nas pričakuje ali celo zahteva, da se prilagodimo njegovemu načinu razmišljanja ter ga sprejmemo kot avtoriteto, da nas bo discipliniral.
Enostavno rečeno, deluje shizofrenično, kot neka razcepljena osebnost, ki na obsesiven način išče pozornost.
Misonkka, meni je žal, če tega ne vidiš, saj si preveč zazrta le v to, da je nekdo sposoben drugega ponižati in s tem dokazati svoje “sposobnosti”.
A to več pove o tebi, kot pa o njem.
Kot sem že pred par dnevi napisal, je tip čisti provokator in manipulant.
V njegovem pisanju je toliko nesmislov in nasprotujočih si informacij, da je čisto jasno, kaj je njegov namen.
Zgornji primer je isti..Po eni strani piše o neki teoriji, po drugi strani pa od nas pričakuje ali celo zahteva, da se prilagodimo njegovemu načinu razmišljanja ter ga sprejmemo kot avtoriteto, da nas bo discipliniral.
Enostavno rečeno, deluje shizofrenično, kot neka razcepljena osebnost, ki na obsesiven način išče pozornost.
Misonkka, meni je žal, če tega ne vidiš, saj si preveč zazrta le v to, da je nekdo sposoben drugega ponižati in s tem dokazati svoje “sposobnosti”.
A to več pove o tebi, kot pa o njem.[/quote]
Robi, ta “pojav” pri Misonkki je treba pojasniti iz dveh vidikov:
1. ali je oseba, ki ne zna brati med vrsticami, zato jo TenAiBudo impresionira (izključen ima 6. čut),
2. ali pa ji je fino, ker obračunava s posamezniki tu na forumu, ker sama ni prišla do izraza oz. jo nekateri posamezniki motijo, pa nima toliko poguma, da bi sama kaj napisala, ampak se raje prilepi na TenAiBudovo mišljenje.
Pa še to, ja na nek način sem dvolična – imam dve lici, levo in desno. :)))
Forum je zaprt za komentiranje.