Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj menite o slovenskem turizmu?

Kaj menite o slovenskem turizmu?

Težko je biti general brez vojske, a ne? Veš, kaj tebe preseneča? Ne glede na to, kako se tu gor špikamo, smo mnogi stopili skupaj, ko si ti “napadel”. Organizirani smo kot vojska, čeprav nas nihče ne vodi. :)) Strategija in taktika ti zaenkrat še ne gresta, boš moral vključiti žensko v svojo vrsto. Npr. Misonkko, njej si všeč. :)[/quote]

Antilopa prepričana sem,da TenAiBudo ne potrebuje moje malenkosti tukaj.In nikjer.Prav tako ne potrebuje tebe,če verjameš ali ne.Je pač posebnež med nami in povsem neodvisen,verjetno si samo pokrpa svoj prosti čas.Je pa vsem vam ,kakor tudi tebi Antilopa veeliik trn v peti.Ni mi jasno zakaj se obremenjevati in diskutirati o stvareh katere ne razumemo.

Je pa zanimivo dejstvo da je omenjeni uporabnik postal kar nekakšna avtoriteta na forumu:)) Vsi mu sledite z laičnimi protinapadi,saj konstruktivne debate z njim pač ne zmorete.Lahko ga samo napadate z izrečeno besedo,saj ste prepričanja,da se ga bo prijelo v negativnem smislu.Vendar se vam ne pusti.Je čustveno in mentalno razgledan in očitno takšnih kosti ne pobira,le vljudno vam poda še kakšen nasvet iz “pozadine”,kar vas še dodatno vrže v brezno tegote.

Sprejeti nekoga med se boljšega kot smo sami,je danes precej velik družbeni izziv,saj se počutimo kot da nam jemlje integriteto mar ne? Ah joj,ljudje ne biti nevoščljivi do znanja in inteligence.
Vsi imamo možnost da se razvijemo kolikor je v naši moči.Nevoščljivost tukaj prav nič ne pomaga.

Znova kopirala:

Antilopa prepričana sem,da TenAiBudo ne potrebuje moje malenkosti tukaj.In nikjer.Prav tako ne potrebuje tebe,če verjameš ali ne.Je pač posebnež med nami in povsem neodvisen,verjetno si samo pokrpa svoj prosti čas.Je pa vsem vam ,kakor tudi tebi Antilopa veeliik trn v peti.Ni mi jasno zakaj se obremenjevati in diskutirati o stvareh katere ne razumemo.

Je pa zanimivo dejstvo da je omenjeni uporabnik postal kar nekakšna avtoriteta na forumu:)) Vsi mu sledite z laičnimi protinapadi,saj konstruktivne debate z njim pač ne zmorete.Lahko ga samo napadate z izrečeno besedo,saj ste prepričanja,da se ga bo prijelo v negativnem smislu.Vendar se vam ne pusti.Je čustveno in mentalno razgledan in očitno takšnih kosti ne pobira,le vljudno vam poda še kakšen nasvet iz “pozadine”,kar vas še dodatno vrže v brezno tegote.

Sprejeti nekoga med se boljšega kot smo sami,je danes precej velik družbeni izziv,saj se počutimo kot da nam jemlje integriteto mar ne? Ah joj,ljudje ne biti nevoščljivi do znanja in inteligence.
Vsi imamo možnost da se razvijemo kolikor je v naši moči.Nevoščljivost tukaj prav nič ne pomaga.

Misonkka, ti pa res hitro nasedeš na kompliment moškega. :)) Ni kaj, si ravno prav ženstvena za njega. 🙂

Kompliment?? Ja,sem kaj zamudila? Kje je da ga vidim:)) (preberem)

Ženstvena sem že za nekoga.Dovolj bo:))

Vseeno je potrebno malo širine pri dojemanju, preden podaš takšno razlago oziroma kritiko.
Zgleda, da ne veš kaj pomeni čustveno in mentalno razgledan. S samim znanjem sicer lahko daš dober vtis, vendar se ob izzivih in odzivih, ki zahtevajo širše razumevanje in odstopanje od tistega naučenega, hitro pokaže pravi obraz.

Znam toliko da mi je v redu.Razumem prav tako.Tujega znanja ne jemljem kot grožnjo meni.Se pač še kaj zraven naučim.

Saj jaz tudi ne. Zato pa mi je škoda, če se bo TenAiBudo umaknil.
Čeprav se ni umaknil zaradi nas, ker ga doživljamo kot grožnjo, ampak zaradi sebe.

Ni se umaknil.

Mišonka, takšen vojak, kot je ta na sliki, pride v poštev samo za tvojo hčer. 🙂
[img]http://www.eredsage.com/blog/wp-content/uploads/2011/11/sexy-soldier.jpg[/img]

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Nalimaj moškega in ne našemljenega mulca.

Imaš Sadnega, ga lahko za uha vlačiš…. 🙂

Sadni je mulc zame.Je samo dober za branje zanimivih vrstic.Ga pa ne bi branila moji hčerki,če ne bi bila že zasedena:))

Pa saj mu nič ne manjka, Misonkka.

Preveč je “nag” Antilopa:))

Ni res, saj ima rokavice gor. :))

Kaj pa mene? Saj mene ne moti, če je zasedena, pa po moje ona tudi ne komplicira, če je po mami? :)))

Tudi mene ne moti, če je zasedena.

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Škrat:))))

Spoštovani Robi,

Kot sem vam že omenil ste zgolj vi podajali neutemeljene obtožbe in to od samega začetka, odkar ste začeli komunikacijo z menoj. In kot sami dobro veste obstaja konkretna razlika med izražanjem dvoma ter podajanjem neutemeljenih obtožb. Poleg tega pa bi pri vaših letih že lahko vedeli, da v odprto diskusijo ne morete vstopati na osnovi podajanja neutemeljenih obtožb, saj s tem v celoti diskreditirate samega sebe.

Osebno sem vam na določeno število vaših neutemeljenih obtožb odgovoril izključno z namenom, da boste postopoma spremenili vaš način komunikacije, saj sem vam poizkusil nakazati, da vas nimam nikakršnega namena diskreditirati ter sem vas celo pripravljen enakopravno obravnavati v odprti diskusiji. A žal ste sleherne moje odgovore razumeli kot moje osebno branjenje pred vami ter kot moje poizkuse diskreditiranje vas. Kaj mi je bilo določen čas tudi nadvse zanimiv eksperiment, ki se je začel spontano odvijati v okviru drugega eksperimenta. A sleherni eksperiment se mora enkrat zaključiti in osebno preprosto nimam toliko časa, da bi kakršen koli svoj eksperiment ali projekt vodil v nedogled. Svoj čas malo preveč cenim, da bi ga zapravljal po nepotrebnem.

Na koncu pa sem vam podal malo bolj odkrito obliko svojega mnenja o vas izključno z namenom, da se iz njega nekaj naučite ter da se zaveste določenih vaših napak. Kot posameznik imate resne težave s kakršno koli avtoriteto, podobno kot večina ostalih uporabnikov, ki so se skupaj z vami v teh dneh odločili za nekakšno osebno obračunavanjem z ‘zlom avtoritete’, ki ste ga zaznavali v mojih objavah. S čimer zgolj sporočate kako zelo se bojite sleherne oblike avtoritete.

Tekom drugega eksperimenta sem tudi uspel malo bolje razumeti zakaj se večina posameznic in posameznikov zahodnih družb tako zelo boji avtoritete in kakšne procese v njih prebuja strah pred slednjo. Kar bom pri svojem nadaljnjem delu tudi s pridom uporabil. Kajti osebno sem še vedno v službi svojega naroda, zaradi česar si tudi v osnovi prizadevam s svojimi znanji, izkušnjami in predvsem z izkustvi prispevati svoj delež, da skupaj z ostalimi zavednimi predstavnicami in predstavniki našega naroda postopoma naredimo naš narod znova močen. Sleherni izmed nas deluje na različnih področjih in še vedno je ogromno tistih, ki potrebujejo slišati glas, da v njihovih prizadevanjih niso sami. Zaradi česar sem se tudi odločil, da namenim nekaj svojega časa vašemu forumu, vmes pa mi je uspelo izpeljati še dva eksperimenta.

Primarni namen mojega udejstvovanja na vašemu forumu je bilo razširiti omenjeno sporočilo na vaš forum preprosto zato, ker ima kar precejšnje število uporabnic in uporabnikov. Pri čemer pa slednjega nisem naslavljal zgolj na meni podobno misleče, saj je slednjih v naši domovini zelo malo, ampak na vse tiste, ki so pripravljeni nekaj narediti za našo domovino in za naš narod. Vsem tistim, ki si tako kot jaz in ostali, s katerimi aktivno sodelujem, dejansko prizadevajo nekaj narediti za naš narod in domovino. Predvsem sem jim želel sporočiti, da obstajamo posamezniki in posameznice, ki se ne oziramo na ideološko ali kakršno koli drugačno pripadnost posameznika ter smo pripravljeni sodelovati s slehernim, ki si aktivno prizadeva nekaj storiti za naš narod in domovino. Preprosto zato, ker nam je uspelo preseči razmišljanje, ki vodi v razlikovanje in razdvajanje.

Omenjenega sporočila pa nisem naslavljal na vse vas, ki ste mi v teh dneh napovedali nekakšno osebno vojno, medtem ko se še vedno oklepate vaše miselnosti, da se ne da ničesar spremeniti v naši domovini; da niste sposobni doseči kakršne koli spremembe na bolje. Pri čemer pa vztrajate izključno zaradi ujetosti v vaše lastne miselne kalupe, katerih niste sposobni razbiti in zavreči, ter ker dejansko želite vztrajati pri vaših ‘udobnih’ vsakdanjih življenjih, kjer se vam nikoli ni potrebno na kakršen koli način izpostavljati. Saj se striktno držite le družbe podobno mislečih, v kateri lahko v miru in nemoteno razpravljate o najrazličnejših trivialnostih vašega vsakdana ter iščete zunanjega krivca v vseh, ki so vsaj malo drugačni od vas, za vse vaše najrazličnejše težave in probleme, s katerimi se soočate. Predvsem pa se držite nekakšnega varnega zavetja vaše iluzorne družbe, ki naj bi bila ne-avtoritativne narave. V okviru katere sleherni izmed vas hrepeni po določeni obliki avtoritete, a istočasno a priori ne priznava kakršne koli drugačne kot lastne avtoritete.

Avtoriteta ni nikakršno zlo ali kar koli slabega kot si to vi naivno razlagate. Niti priznavanje avtoritete ne pomeni kakršne koli izgube posameznikove integritete. Seveda ob pogoju, v kolikor se posameznik zaveda, da je priznavanje avtoritete zgolj izkazovanje spoštovanja nekomu, ki ima več znanj, izkušenj in izkustev iz določenega področja kot jih ima to on sam. A to zavedanje temelji na posameznikovem spoznanju, da je kot posameznik samozadosten ter predvsem svoboden. Tovrsten posameznik ne bo imel nikakršnih težav s priznavanjem avtoritete, saj pri slednjem ne bo nikoli zahajal v kakršne koli skrajnosti, ki bi ogrožale njegovo osebnostno integriteto, saj bo znal jasno potegniti mejo do kje priznava avtoriteto nekoga drugega.

Posamezniki kot ste vi in vam podobni pa se že celo vaše življenje utapljate v tem, da se bojite postati samozadostni in svobodni posamezniki. Od vašega otroštva in mladostništva dalje ste naučeni, da morate brezpogojno sprejemati avtoriteto nekoga, ki je nad vami, v kolikor se ne želite s posledicami tega, ker ste drugačni. Vse vaše življenje ste vajeni, da nekdo, ki poseduje določeno avtoriteto posega v vašo integriteto ter od vas zahteva, da ste nekaj manj kot to Kdo in Kaj resnično ste. V otroštvu so to od vas zahtevali vaši starši, v mladostništvu so to poleg njih zahtevali tudi vsi, ki so vas poučevali v sklopu vašega izobraževalnega procesa, kasneje to od vas zahtevajo vaši delodajalci in najrazličnejše državne avtoritete ter državni zakoni. In vsemu temu se neprestano pasivno upirate z namenom, da uresničite svoje lastne potenciale. A na koncu postanete ene izmed njih ter počnete vsem drugačnim, s katerimi se srečate, povsem enako kot so to pred tem ostali storili vam; četudi ne razumete najbolje zakaj to pravzaprav počnete.

[center]“Most civilisation is based on cowardice. It’s so easy to civilize by teaching cowardice. You water down the standards which would lead to bravery. You restrain the will. You regulate the appetites. You fence in the horizons. You make a law for every movement. You deny the existence of chaos. You teach even the children to breathe slowly. You tame.”[/center]

[center]Frank Herbert: God Emperor of Dune[/center]

Vsekakor je večina civilizacij in družb osnovanih na strahopetnosti, a ne vse. Seveda pa drugačno osnovane človeške družbe niso primerne za večino ljudi; preprosto zato, ker ljudje nismo in tudi nikoli ne bomo enakovredni. Cena za našo edinstvenost in neponovljivost je med drugim tudi to, da se moramo sprijazniti s tem, da ne bomo nikoli enakovredni. Kar pa ne pomeni, da ne moremo postati enakopravni. Pri čemer pa nimam v mislih enakosti pred zakonom, temveč preprosto zgolj to, da sprejemamo vse ljudi enakopravno kot predstavnike ene in iste vrste, navkljub vsemu kar nas razlikuje kot posameznike. Omenjena oblika enakopravnosti pa se začne pri posameznikovem izkazovanju spoštovanja in sprejemanja drugače mislečih brez kakršne koli potrebe po tem, da bi jih na kakršen koli način spreminjal po lastni podobi ali idealih. Sprejemanje drugačnosti brez sleherne najmanjše potrebe po prilagajanju slednje lastnim predstavam, načinom razmišljanja, pogledom, stališčem, prepričanjem in verovanjem. Edino tovrstna oblika sprejemanja drugačnosti je stvarna, preprosto zato ker temelji na posameznikovem izkazovanju rei-ja drugačnosti. Kakršno koli drugačna oblika sprejemanja drugačnosti pa ni nič drugega kot zgolj izkazovanje nespoštovanja do lastne drugačnosti.

V zaključku pa bi se želel le še dotakniti vprašanja, ki ste ga ves čas izpostavljali, in sicer dolžine mojih objav. Osebno se za razliko od večine vas, ki vas dolžina mojih objav tako zelo moti, zavedam, da si je potrebno za medsebojno komunikacijo vzeti čas. Kajti razen tem, ki se nanašajo na trivialnosti vsakdana se ničesar drugega ne da podati v dveh ali treh stavkih. Vztrajanje pri tovrstnem načinu razmišljanja vodi izključno v to, da kakršna koli diskusija preprosto ni možna. Kajti v kolikor želimo nekaj jasno predstaviti in hkrati ne vsiljevati svoje volje ali pogledov nekomu drugemu moramo to storiti počasi in postopoma ter kar se da čim bolje utemeljiti svoje argumente na način, da nas bo sogovornik dejansko razumel. Dolžnost sogovornika pa je, da dejansko posluša kaj mu sporočamo in to brez kakršnih koli njegovih predsodkov ter nato poda njegovo objektivno mnenje ali izpostavi konstruktivno vprašanje, v kolikor je to potrebno.

Osebno sem vam ponudil določeno omejeno obliko nadvse aplikativnih znanj z namenom, da jih boste čim bolje uporabili v vaših življenjih, s čimer sem tudi izpolnil sleherne svoje obveznosti iz naslova eksperimentov, ki sem jih te dni izpeljal. Kaj pa boste dejansko naredili z mojimi informacijami pa je izključno v domeni vaše lastne presoje in se me osebno prav v ničemer ne zadeva. Osebno se lahko edino nadejam, da boste slednje čim bolje uporabili v skladu z vašimi najboljšimi interesi, a to je pa tudi vse.

Kar pa se zadeva mojega ‘umika’ iz vašega foruma pa bi vam želel edino sporočiti, da imam osebno ogromno obveznosti in najrazličnejših zanimanj. Zaradi katerih nekako zelo težko vidim kakršno koli možnost, da bi tako kot večina vas postal redni uporabnik vašega foruma. Na vaš forum sem prišel izključno zaradi omenjenega sporočila in eksperimentov. Seveda pa to ne pomeni, da se bom v celoti umaknil iz vašega foruma, a vsekakor pa ne bom v bodoče tako aktiven kot sem bil to v teh dneh. V kolikšni meri pa bom v bodoče aktiven na vašem forumu, pa je na koncu znova odvisno zgolj od vas samih. V kolikor boste uspeli pritegniti mojo pozornost s kakšno zanimivo temo bom z veseljem še kdaj objavil kakšno svoje razmišljanje.

Lep pozdrav,
TenAiBudo

Tebi to, kljub dolžini tvojih objan ne uspeva niti pod razno, ker poleg obsodb o manjvrednosti sogovornikov ni nikakršnih argumentiranih utemeljitev za tvoje trditve (to da si ti menda izobražen ni nek argument, ki bi že sam po sebi dajal verodostojnost tvojim trditvam ;).

ps
Če nekdo napiše na začetku objave besedo “spoštovani” še ni rečeno, da tudi v resnici kogarkoli spoštuje tudi, če na koncu “lepo pozdravlja” ni nujno, da to tudi res misli tako…. 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

TenAiBudo

Avtoriteta je nekaj, kar si moramo prislužiti na podlagi dejanj, saj gre za neko obliko spoštovanja do človeka.
In pa še tu razlikujemo več oblik avtoritet: starševska, politična, religiozna, poklicna, vojaška….
Če se tako obnašate z drugimi ljudmi – avtokratsko (jaz sem pameten, vi ste neumni), je zagotovo ne boste imeli nikjer.
Sicer pa je hlepenje po avtoriteti, časti in ukazovanju drugim je samo kompenzacija manjvrednostnega kompleksa.
Zelo infantilna (narcisistična) je tudi reakcija zaradi kvazi ranjenega ponosa in razžalitve časti, izgovor, da ste vi nekakšen “veliki znanstvenik”, ki dela socialne poskuse na forumskih uporabnikih (poskusnih zajčkih), potem pa se užaljeno umaknete, ker ste sila občutljivi (le za lastne potrebe), tako kot vsak narcis. Kot je že On_ nakazal, je vaš EQ (emocionalni kvocient) zelo nizek, ker pristop do ljudi imate vzvišen in prežet z aroganco, saj ne prenesete kritike in drugačnih mnenj, vedno mora biti po vaše, ne znate se vživeti v čustva drugih ljudi, še manj jih razumete, zato pa ste v konfliktu z vsakim in nikogar ne marate, kakor tudi vas ne.

In že včeraj ste obljubili, da je bil “laboratorijski poskus” :)) končan, a ste že danes (verjetno zaradi nečimrnosti in želje po dokazovanju svojega prava) pricapljali nazaj!? A vojak ne drži besede in požre obljubljeno že 2. dan? Mi je žal, da ljudje ne spoznajo “vaše veličine”, da so povsod, kamor pogledate, sami neuki in neumni ljudje. Mogoče pa bi se za spremembo pogledali sami v ogledalo in se malo globlje zazrli, kdo ste? :)))

Sem si iz zajebancije zdaj prebral tisti prispevek Bude na prvi strani. Smešno, ampak Antilopa je povedala več stvari od njega, pa čeprav je napisala samo en bogi odstavek. Lih slučajno tudi sam vem nekaj o ekonomiji, tako da vam lahko potrdim, da vam tip naklada kar nekaj v tri krasne. Mislim, saj to je res o čemer je pisal, je pa podobno tako, kot da bi bral iz šolskega učbenika, kjer prebereš ogromno, izveš pa bolj malo. Primer : “Naši gospodarstveniki se morajo začeti zavedati, da je zgolj od njih osebno ter od njihovega načina vodenja poslovanja odvisno ali bodo preživeli ali pa bodo potonili.” Aja, no shit Sharlock Holmes, kot da tega kdo izmed nas že tako ali tako ne ve ? Mislim lol no 😀

Berem, berem, berem in se trudim, ampak bolj kot berem, se mi zdi da je tip munjen.
Seveda, sem tudi jaz munjen, ker se trudim poiskati smisel v njegovem pisanju.
Nekako me spominja na tistega govornika (Münchenske pivnice in kasneje Berlin) iz tridesetih let prejšnjega stoletja……………………………. .
Samo še knjigo mora napisati, pa kakšen “camp” odpreti za nas, ki nočemo in nočemo razumeti in doumeti globine……………….. .

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Piše se direkt na primeru določenega podjetja, ne pa na splošno, kako bi podjetje moralo oz. ne bi smelo poslovati.

Spoštovani,
kot odgovor na očitke, bom spet raje uporabil tvoje besede:

Če izvajamo nek eksperiment, moramo biti popolnoma neodvisni, kaj šele s svojim delovanjem aktivno vplivati, da iz eksperimenta izsilimo željen rezultat.
Zato se je šlo le za to, da dobiš potrditev na svoje prepričanja ter sebi dokažeš, da imaš prav in da smo ljudje res takšni kot misliš, da smo.

Takšnih avtoritet, ki so bolj papeški od papeža, imam poln kufer. Pa verjamem, da ne samo jaz, ampak večina.
Tu bi spet navedel besede, ki se jih sam rad poslužuješ…”Pot v pekel, je tlakovana z lepimi besedami”.
Papež in politiki, so polni lepih in pocukranih besed…A v resnici so čisto poosebljanje zla.
In še dobro, da se nekateri tega zavedamo in raje delamo na samozavedanju in samostojnosti, kot pa da se pustimo voditi.

In kdor se zaveda tega, tisti ne rabi avtoritete.:)
Ko slediš avtoriteti, več nisi svoboden.

In kaj si sam naredil, da bi nam bilo bolje ?
Si član kakšne stranke ?

Pravljice…..S svojim “eksperimentom” si dokazal svoj način razmišljanja in že tvoja lastna obsesija z avtoriteto ter poskusi podreditve, izražajo eno samo ogromno razlikovanje in razdvajanje.
In to so te vrste avtoritete o katerih pišem in ki jim je glavni namen manipulacija, da dosežejo svoj cilj in realizirajo svoja prepričanja, da so oni poslani za to, da vladajo, ker so pametnejši in sposobnejši. :))

Saj res…..Samo avtoriteto moramo sprejeti in bomo svobodni ? 🙂

Res je. Le preberi si še parkrat, mogoče boš v tem tudi prepoznal sebe in svoje namene.

Kakšne pa so zate zanimive teme ?

Se strinjam. Le priporočam ti, da se spustiš dol iz oblakov, ker je napisano preveč idealno in neuresničljivo.
Tako si poln sebe, da se sploh ne zavedaš v kakšnem svetu živimo in kdo smo ljudje.
Sprejemanje drugačnosti brez sleherne najmanjše potrebe po prilagajanju slednje lastnim predstavam, je nemogoče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close