Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kaj menite o slovenskem turizmu?

Kaj menite o slovenskem turizmu?

aaaa noro dober komad.Všeč!!!! TenAiBudo tako se dela!

Tukaj igramo po pravilih, da smo vsi enakovredni.
In pisati v imenu drugih, je posledica preveč-pametnih, ki si jemljejo pravico odločati v imenu družbe, ker s tem opravičujejo pripadnost družbi, pa čeprav so pripadniki le svojemu “jaz-u”.

In to so ?
In kakšna je prava narava Antilope ?

Misonkka, torej ti podpiraš vse, kar je TenAiBudo napisal v predhodnih postih? Lepo, da vemo.

Čakaj čakaj Antilopa,napisala sem da je nalimal noro dober komad od omenjen skupine.Povej mi,kaj pomeni tvoje vprašanje??

Napisala si “tako se dela”, pa sem mislila, da podpiraš njegovo pisanje v tej temi.

Kako lahko ti govoriš mi tvoje osebnosti ne maramo ?

Govori zase!

Forum je “fiktivni svet” morja različnih (neumnih, pametnih, humornih, resnih, zanimivih, dolgočasnih, dolgoveznih, kratkih, iskrivih…) mnenj. Podoben “odklop” mora verjetno človek doživljati na bojišču, da se spopade z realnostjo, ki je tako šokantno grozeče realna, da jo posameznik (vojak) lahko preživi le, če za njega predstavlja fikcijo, ko strelja na ljudi kot na glinaste golobe in je priča moriji in nasilju na najvišji stopnji, ki jo človeška psiha ne prebavi več, če te realnosti ne spremeni v neko obliko fikcije ali sanj, kjer si samo priča in se vse odvija mimo tebe.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Spoštovani Robi,

Edino nevedni in domišljavi si domišljajo, da je resnično moč spoznati človekovo bistvo. Za nekoga, ki se želi prikazati kot nadvse poduhovljen posedujete presenetljivo veliko napuha. Kajti iz vaših besed je moč razbrati, da dejansko verjamete, da ste v celoti spoznali stvarno naravo tako vašega sebstva, podzavesti, zaznave, zavesti, intuicije in jaza kot tudi Tathagate, Dharme, Karme, Samsare ter celo Poti same.

Za tako zelo poduhovljeno osebo bi tudi pričakovali, da bi bila seznanjena z rekom: “Vzvišeni bodo padli.” Ali v kolikor vam bo naslednji citat kakor koli bližje…

[center]“And when they seek
to oppress you,
And when they try
to destroy you.
Rise and Rise again
and again.
Like The Phoenix
from the ashes,
Until the Lambs
have become Lions
and the Rule of Darkness
is no more.”
[/center]

V strahu živijo zgolj tisti, ki se bojijo soočiti s tem Kdo in Kaj resnično so. Medtem ko tisti, ki smo se soočili s tem Kdo in Kaj resnično smo spoznamo, da tega ne gre nespametno razkazovati naokoli. Preprosto zato, ker se zavedamo, da skozi človekovo psiho delujejo sile, ki so onkraj sleherne človekove sposobnosti obvladovanja. Na drugi stani pa vsi, ki zanikate obstoj lastne teme čutite neizmerno potrebo po razkazovanju vaše projekcije tega kdo in kaj si domišljate, da ste. A to kar razkazujete je zgolj privid in nič drugega kot to.

Na tem mestu bi vas želel znova opomniti, da človekova psiha ne sodi v domeno kvantne mehanike. Kvantna mehanika ne priznava principa sinhronosti. Princip sinhronosti je v domeni povsem drugih ved, katerih pa vi tako ali tako ne priznavate, ker so po vašem zgolj različne oblike indoktrinacije. Pri čemer pa pozabljate, da sleherno znanje, učenje in vedenje temelji na indoktrinaciji, vključno s kvantno mehaniko. Nekaj česar se vi tako zelo bojite.

V kolikor že razpravljate o verskih tematikah in verskih praksah boste prvo morali kakšno tudi začeti prakticirati in to na malce drugačen način kot to počnete sedaj. Za prakticiranje verske prakse ne zadostuje zgolj to, da preberete kakšno knjigo ali dve ter nato veselo filozofirate na temo metafizike ali ezoterike. Iz vaših objav pa je več kot le očitno, da ste praktikant ene izmed številnih smeri New Age. Če se boste želeli resno lotiti preučevanja ezoterike se boste prvo morali osvoboditi vašega New Age ter sprejeti indoktrinacijo s strani enega izmed starih in preverjenih sistemov verske izobrazbe. Do takrat pa se raje izogibajte tovrstnim temam, saj si na dolgi rok delate precejšnjo škodo. Zgolj dobronamerni nasvet seveda.

Lep pozdrav,
TenAiBudo

Omenjeni uporabnik foruma piše tako,da mene niti malo NE moti.Še več,prav z veseljem ga berem.Žal,ne premorem njegovega nivoa znanja na določenih področjih in ga samo spoštljivo berem,in ga kot laik – ne recipliram.

Težava pri nasprtujočih se njemu – uporabnikih,je namreč ta,da so nevedni.Ob njegovih literaturah se počutijo nerazgledani,mentalno ogroženi,kot sem opazila,iz tega naslova tudi jezni.

Zakaj? Ker mu ne zmorete slediti? Ker nimate pametnega argumenta za repliko? Pa saj vam jo ni treba podati.Ne berite ga in živite v miru.Stres vam jemlje energijo za pomembna opravila.Čemu le?

Kaj je tako grozno slabega in neresničnega virtualni lik napisal,za kar mu zamerite? Čemu osebna zamera in ogroženost’? Podal je nekaj vljudnih nasvetov vsem nam,nikoli ni bil verbalno nesramen,prav tako nikoli neveden v pisanju s katerim nam je postregel.

Da se z njim strinjam v mnogem,pa povem Antilopa zdaj in tukaj.Vsak se odloči zase,prav tako ti.
Danes je Marijin praznik.Želim vam vsem lep in duševno miren dan.

Misonkka, torej ti podpiraš vse, kar je TenAiBudo napisal v predhodnih postih? Lepo, da vemo.[/quote]

Na forumu so posamezniki, zato ni smiselno pisati v prvi osebi množine. Kot ne bi že v reali prerasli grupiranja “če nisi z mano, si proti meni” …

Spoštovana Misonkka,

Najlepša hvala za izkazano podporo. Me veseli, da nisem edini, ki zagovarjam glas razuma.

In še eno glasbeno sporočilce za vse, ki podpirate glas razuma in napredek, ki ga ta prinaša…

http://www.youtube.com/watch?v=gbNuIqiVPbU

Lep pozdrav,
TenAiBudo

Rokerska duša:))Fino.

Zgolj očitki, seveda. 🙂
Pa nič zato.

Tudi to je lahko razlog za “všečnost” in podporo, ko se poistovetimo z nekom, ki poudarja in realizira naše skrite atribute. TenAiBudo namreč nič ne skriva dejstva, da nas podcenjuje ter želi dokazati ,da smo nevedni. A očitno je pozabil na misel, ki je prav tako del vojaške miselnosti, da nasprotnika ni dobro podcenjevati. 🙂
Čeprav dvomim, da tu sploh kdo igra nasprotnika.

Kdo trdi, da je skromnost le neko podrejanje ?
Zato vprašanje, kdo je vzvišen ?

Bom uporabil kar tvojo trditev, s katero si lahko odgovoriš:

V tem primeru ne govorimo o nekih ideologijah in o tem, kaj kakšna ideologija ali veda priznava ali ne.
Vsak zakon mora biti v skladu z ustavo, kot je naša psiha prav tako v skladu z delovanjem in zakoni, ki so določeni na kvantnem nivoju.
Sinhronost je zagovarjal Jung, kar pa ne pomeni, da je imel prav. Že zato ni imel prav, ker je zanikal vzročnost.
“Sinhronost je pojav dveh ali več dogodkov, ki niso ne vzročno ne teleološko povezani, pa vendar so smiselno povezani (kar razloži parapsihološke fenomene: telepatijo, sanje in vizije, ki se pozneje uresničijo itd.). Jung je verjel, da vsi ti nenavadni dogodki potrjujejo našo povezavo z drugimi ljudmi in z naravo preko kolektivne podzavesti.”
In ravno te pojave je možno razložiti s kvantno mehaniko.
Jung ni poznal superpozicije, ki dokazuje ravno to, da obstaja več možnih scenarijev in omogoča svobodno voljo ter s tem zniža sposobnosti raznih prerokov, da bi se res zgodilo tisto, kar se jim je sanjalo.

Misonkka je itak še vsakega do zdaj vzljubila, pa naj je bil še tok prizadet v glavo lol

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Misonkka, winter turns into spring, spring into summer, summer into fall and fall into winter… Years come and go… With time everything changes… But there are some things that will never change… Rock will never die and neither will those who belong to it. 😉

http://www.youtube.com/watch?v=2xji5tRVxTI

[center]There’s a raging fire in my heart tonight
Growing higher and higher in my soul
There’s a raging fire in the sky tonight
I want to ride on the silver dove
Far into the night
[/center]

[center]Cause there’s no points for second best[/center]

Spoštovani Robi,

Za začetek bi se lahko enkrat za spremembo prenehali sprenevedati ter zavajati tiste, ki določenih zadev ne poznajo z vašimi kvaziznanstveno-metafizično-newagerskimi razmišljanji ter podajanji dezinformacij.

Kajti strpnost pozna konkretne meje, katere ste vi z vašimi provokativnimi pseudoznanstvenimi in pseudoteološkimi razmišljanji že zdavnaj konkretno prestopili. Kot prvo se enkrat že odločite čigava stališča boste zagovarjali znanstvena ali teološka. Obojih žal nekdo kot ste vi preprosto ne more, ker tega ni sposoben.

Namreč vaša razmišljanja so kot čoln v viharju, katerega enkrat prenašajo eni tokovi drugič drugi. Z vašimi izjavami sami sebe negirate in diskreditirate, preprosto zato ker niti ne veste o čem govorite. Istočasno se počutite nemudoma ogrožene čim se srečate z nekom, ki ne razmišlja tako kot vi ter se klanja vaši poduhovljeni kvazimodrosti. S čimer zgolj sporočate, da niti sami sebi ne verjamete, saj ste še vedno v procesu iskanja samega sebe.

V kolikor želite vsaj enkrat v življenju priti do kakršnega koli stvarnega znanja se boste prvo morali naučiti poslušati in sprejemati znanje od tistih, ki ga dejansko posedujemo. Z vašim pristopom pa se zgolj smešite in si preprečujete pot do kakršnega koli stvarnega znanja. Zgolj dobronamerni nasvet seveda, da ne bo prišlo do kakršnega koli napačnega razumevanja. Kaj pa boste počeli s slednjim pa mi je odkrito povedano zelo malo mar.

Kar se zadeva principa sinhronosti sta slednjega odkrila Carl Gustav Jung in Niels Bohr na osnovi skupnega sodelovanja. In da princip sinhronosti izpodbija princip kavzalnosti, kateri je dejansko zgolj konstrukt kartezijanske miselnosti. Medtem ko je princip sinhronosti zgolj začetek nečesa kar bi lahko poimenovali zahodni ekvivalent vzhodnjaškega principa praznine. Vzhodnjaški koncept principa praznine pa ni poznan od 30-ih let 20. stoletja, temveč je veliko starejši. A na tem mestu se mi poraja vprašanje kakšen je smisel nekomu kot ste vi kar koli govoriti o principu praznine, v kolikor niste sposobni razumeti niti njegovega osnovnega aksioma – praznina je forma, forma je praznina?

Edina skromnost, ki jo vi poznate je zgolj podrejanje in ponižnost kar je več kot le razvidno iz vaših razmišljanj in objav. Glede vašega napuha in vzvišenosti pa bolje, da ne izgubljamo besed. Katera dokazuje že dejstvo, da se izražate, kakor da vam je uspelo doumeti stvarno naravo Tathagate, Dharme, Karme, Samsare, celotne človekove psihe ter celo Poti same. A dejansko niste sposobni niti ločevati med vašo podzavestjo, zavestjo, zaznavo, intuicijo, jazom ter sebstvom.

Preden se naslednjič lotite nekoga česar koli obtoževati na osnovi vaših pseudoznanj prvo dvakrat premislite ali ste dejansko sposobni in zmožni izpeljati celoten proces do konca, ne da bi se pri tem v celoti osmešili. To je pa tudi zadnji dobronamerni nasvet, ki sem vam ga pripravljen nameniti. In dokler ne boste spremenili vašega načina komunikacije se z vami ne želim spuščati v kakršno koli nadaljnjo diskusijo, saj osebno nimam ne volje ne časa, da bi ‘spreobračal’ še enega zavedenega newagerja.

Lep pozdrav,
TenAiBudo

Spoštovani Robi

Bla, bla, bla,…

Lep pozdrav,
TenAiBudo

"No one can make you feel inferior without your consent." - Eleanor Roosevelt.

Meni je tudi Spoštovani napisal!!!!!
Orgazem, orgazem, ne gremo še narazen!!!!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Sadni, temu se reče aksiom. 🙂

Spoštovani,
razumem tvoje odzive na moje pisanje, ki za nekoga, ki se trdno oklepa določenega znanja, s katerim je poistoveten ter ga jemlje kot absolutno resnico, doživlja kot čisto provokacijo. Provokacija pa ni nič drugega kot izziv za ego, da se sooči s frustracijami, ki jih doživlja na podlagi religioznega in vojaškega načina razmišljanja.
V religioznih in vojaških skupnostih, ni prostora za dvome in odklone od jasno določenih in priznanih pravil. Vsak odklon in poskus razmišljanja s svojo glavo se zato označi za greh ali pa obsodi, kot je to razvidno iz tvojega odziva.
Če karikiram..Če papež ali general izjavi, da je krava tista vijolična žival z napisom Milka, potem je to sveta resnica v katero se ne dvomi, saj dvom ogroža samo organiziranost in red, ki je vzpostavljen na avtoritativnih temeljih in “absolutni resnici”.

Moja odločitev je jasna. Nisem pripadnik nobene skupnosti, zato ne zagovarjam ne enih in ne drugih, ampak tiste, ki se mi na podlagi mojih izkušenj in razmišljanja v tem trenutku zdijo najbolj resnična. A se hkrati zavedam, da je to le trenutno in da ne poznam absolutne resnice.

Jaz se počutim ogroženega ?
Bi lahko prosim nehal vame projicirati svoje občutke ter name prenašati odgovornost ?
Kdo pa omenja meje strpnosti ?

Spoštovani glasnik resnice, ko bom sprejel tvoje znanje in ga zagovarjal, bova pa lahko debatirala ?
O čem pa ? Potem lahko samo še drug drugega občudujeva in si misliva kako sva pametna ker vse veva. To ni več debata.

Praznine v bistvu ni. Kot, če bi podajal trditve o obstoju niča. Obstaja le nedoločeno stanje na kvantnem nivoju, katero človeška zavest dojema kot zlitje z vsem univerzumom.
V praznini se bi naj razni modreci združili z univerzalno zavestjo.Ta univerzalna zavest je poznana v vseh kulturah. Hindujci jo imenujejo »atman, kristjani »sveti duh« itd. Sufijski mistik Ibn al-Arabi je v 12. stoletju pogled v nič opisal takole: »Ne prenehaš obstajati, toda tudi nič več ne obstajaš.

Spet projiciranje lastnih (nezavednih) vzorcev.

V tvojem zgornjem komentarju ni nič drugega, kot obtoževanje in očitki. Nobenega argumenta na moje izjave. Ker so po tvojem le neko kvazi znanje, ki si ne zasluži argumentov..Ali pa jih preprosto nimaš, ker zahtevajo dvom v tvoje naučeno znanje, ki je edina prava resnica…..

Pa še to
TenAiBudo,
ne me narobe razumeti in domnevati, da se v ničemer ne strinjam s tabo. Se v marsičem. Ne pa z vsem.
Večino kar pišeš, mi je poznano. Pa čeprav mi je poznano, še to ne pomeni, da delim isto mnenje.

Država bi mogla zmanjšati prispevke in regulative, mi pa postati bolj podjetni.

Preko nas gre na sto tisoče turistov. Vsakdo jim lahko nekaj ponudi. npr. Fige iz gozda, domača jajca, domače torte.

--------------------------------------------------------------------------------------- Bil je čisto običajen dan in Marco Polo se je odločil, da bo šel raziskovati Kitajsko! Kaj boš pa danes ti počel/a? Beri: http://govorim.si/

Spoštovani Robi,

Ko boste vame prenehali projecirati vaše najrazličnejše strahove, komplekse in frustracije ter boste prenehali z vašim nenehnim sprenevedanjem in provokacijami, ki temeljijo na vašem pseudoznanju bova mogoče celo lahko nadaljevala s kakšno diskusijo.

A kot prvo boste morali spoznati, da ste vi začeli obtoževati mene. Iz česar sledi, da se počutite nadvse ogroženo, mar ne? No, nikar se ne obremenjujte preveč vaše čredice častilcev ne bom spreobračal tako kot tudi nimam nikakršnega namena spreobračati vas.

Sporočite mi, ko boste pripravljeni na normalno in konstruktivno diskusijo. Kajti to s čimer ste sedaj začeli je primerna komunikacija edino za tiste, ki vas častijo ob pivu. Predvidevam pa, da mora prvo steči kar nekaj količin piva preden vam začnejo znova kimati.

Lep pozdrav,
TenAiBudo

Težko je biti general brez vojske, a ne? Veš, kaj tebe preseneča? Ne glede na to, kako se tu gor špikamo, smo mnogi stopili skupaj, ko si ti “napadel”. Organizirani smo kot vojska, čeprav nas nihče ne vodi. :)) Strategija in taktika ti zaenkrat še ne gresta, boš moral vključiti žensko v svojo vrsto. Npr. Misonkko, njej si všeč. 🙂

Kolikor je meni znano, je potrebno za neke obtožbe podati dokaze. Tako se to dela na civilnem sodišču, pa menda na vojaškem ni nič drugače. 🙂
Podajanje obtožb brez argumentov, je zato zame brezpredmetno.
In pametne diskusije brez argumentiranja, preprosto ni.

Drugače pa sem abstinent. toliko v vednost. 🙂
Pri meni ni potrebno pivo, ampak le primeren sogovornik. In res škoda, da se tako hitro umakneš. Bilo te je zanimivo brati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close