Kaj menite o njegovih prijateljih?
Z fantom sma par 3 leta, sedaj nekaj mesecev živiva skupaj. Med svojimi prijatelji je edini zaseden, mislim da še je en, ampak nisem prepričana. Nekaj od teh ljudi med nama rado pogreva stvari, ki jih midva imava razščiščene. Sva si različna, glede več stvari imava različno mnenje, ampak sva se vse lepo pogovorila in med nama zaradi tega ni prepirov, ker on razume da jaz mislim drugače, jaz pa razumem da on misli drugače. Glede tega ni prepirov in se v redu razumeva. Fant se rad druži z svojimi prijatelji in ko pridem še jaz zraven, na kakšen piknik, pijača ali obisk pri katerem doma me kar začnejo zbadat ali zafrkavat o teh stvareh. Večkrat to ponovijo, mi o tem govorijo in skorajda včasih vsiljujejo svoje mnenje, kot da se jih to tako zelo tiče. Sem že povedala naj nehajo. Tudi sprašujejo naju o najini vezi, kako zelo se imava rada, kaj jaz delam, če sem kaj skuhala oziroma kaj sem, če sva se prepirala… Zakaj to sprašujejo in govorijo? Nič se jih ne tiče, oni pa še posebej radi določene stvari govorijo ko sem jaz zraven. Zakaj to delajo? Se pri vas tudo dogaja, da so samski prijatelji takšni?
Ti “prijatelji” so očitno zelo nezreli, otročji, predvsem pa tvojemu fantu nevoščljivi. Možni sta dve varianti:
1. da so tako nezreli in nevoščljivi, ker samim ne uspe najti primerne partnerice za resno zvezo, da tega ne zmorejo privoščiti niti tvojemu fantu. V tem primeru bi se jaz vprašala o pomenu pravega prijateljstva.
2. da vse skupaj počnejo iz gole zafrkancije, malo zato, ker se drugače z dekleti ne znajo obnašati, malo zato, ker vaju preizkušajo, slabega pa dejansko nič ne mislijo.v tem primeru se bo situacija čez čas polegla, če jim le vidva ne bosta dala čutiti, da vama pridejo njihove zbadljivke do živega in bodo vajino zvezo sprejeli za resno.
pogovori se s fantom, o tvojih in njegovih občutjih ob tem in boš videla, da se bo rešilo. v obeh primerih pa prosim ne pustita, da kakorkoli vplivajo na vaju.
srečno!
Samski, nesamski…. če se grdo vede do tebe (ali do tvoje partnerke), če te s svojim početjem in govorjenjem spravlja v nelagoden položaj, potem to ni prijatelj!
Obstaja pa tudi možnost, da nate gledajo kot na konkurenco. Navsezadnje njihov prijatelj preživi več časa s tabo in manj z njimi.
Sama sem ljubitelj sarkazma, zato v podobnih primerih (ko nekdo poskuša postaviti za tarčo mene), odreagiram tako, da akterja “zabijem”. Kot rezultat lahko navedem naslednje:
– imava le še nekaj prijateljev – in to tapravih
– pogovori so na nivoju
Mogoče bi pomagala tudi ignoranca, vendar jaz rada opletam z jezikom…Ne morem pomagat.
Težko je ocenjevat njegove prijatelje ker jih nihče ne pozna, enako velja zate. Opcije sta pa samo dve in sicer, si ti tako težka in čudaška, da te enostavno ne prenašajo ali so pa oni tvojemu fantu nevoščljivi in hkrati otročji.
Po moje pa jim tvoj fant o tebi pravi čudne stvari. Ne vem, kako bi te spreševali nekaj, če o tem nimajo pojma. Vir informacij je tvoj fant in najprej razčisti z njim.
Verjetno jim je povedal, da ste se prepirala, morda kaj nisi dobro skuhala in sedaj o tem sprašujejo tebe. Mislim, da jim fant o teh stvareh nima kaj za poročat in posledično tudi ne bi mogli spraševati. Vprašaj fanta od kod jim te informacije, da te sprašujejo, zbadajo …
Forum je zaprt za komentiranje.