Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kaj lahko nesem s seboj na letalo?

kaj lahko nesem s seboj na letalo?

Nimam dosti izkušenj potovanj z letalom, sploh ne v zadnjih letih, zato me zanima, ali lahko npr. nesem v kozmet.kovčku osnovna zdravila (lekadol,aspirin,otroške sirupe…)? Kako si vi pripravite kovčke in tisto prtljago, ki jo lahko nesete s seboj na letalo? Ali lahko neseš parfum, kreme, fen, otroški računalnik (Mali Vedi), ali zelo komplicirajo? Za nekatere od vas so to bedasta vprašanja, pa kljub temu…Ali lahko s seboj na letalo (kot osebno prtljago) nesem manjši nahrbtnik, ali kaj? Koliko kg/osebo pa sploh lahko pripravim? Skratka, če se komu da mi odgovoriti, bi vam bila hvaležna.

Alisa

Problem je v ročni prtljagi. NE SMEŠ imeti absolutno kakšnih škarij, pilic…..to imaš lahko v kovčku, ki gre v trup letala.

Aspirin ni nujno zdravilo in je tudi lahko komot v kovčku, ki ga oddaš. Različne družbe imajo tudi različne omejitve glede vnosa pijač. Sem pa VEDNO doživela, da so mi sok ali vodo za otroka prinesli v poljubni količini brezplačno.

Seveda kot ročno prtljago lahko neseš manjši nahrbtnik ( ne tak za na Himalajo ), saj če ima otrok še pleničke moraš imeti rezervo. Kar pa zopet ne pomeni da imaš dvojni paket pampersk v ročni prtljagi.

Potuj z čimmanj prtljage. Vse lahko kupiš kamor potuješ in ti brez potrebe bremeni prtljago.NPR. kanglice in lopatke, rokavčki – če potujete kam na morje. Druga stvar so pa profesionalne podvodne maske, plavutke…………

Če ti lahko dam nasvet so nam prišle še najbolj prav figurice iz kinder jajčkov. Ena vrečka jih je zamotila za cca 2 uri. Potem je pa itak še obrok vmes. Vglavnem stalno se kaj zanimivega dogaja……..

Najprej mi ni jasno, kaj boste rabili fen in Malega vedija na letalu oz. sploh na dopustu? Poskušaj čimveč takšnih stvari spraviti v ta velike kovčke.

Potem – v ročni prtljagi, ki jo imaš lahko na letalu, iz varnostnih razlogov ne sme biti nobene tekočine oz. samo v embalažah po največ 100 ml, ki pa morajo biti v prozorni plastični vrečki, veliki kak liter – dobiš jo na letališču. To velja tudi za kreme, zobne paste, parfume, vodo… Tako zdaj potniki plastenke vode množićno mečejo v zadnji koš pred odhodom v čakalnico in nato v bifejih v čakalnici kupujejo vodo – to namreč lahko vzameš s sabo.

Ročna prtljaga le lahko tolikšna, da gre v tiste omarice nad sedeži, torej velikosti manjšega nahrbtnika, ženske torbice ali kozmetičnega kovčka. Večina družb ne komplicira, če imaš recimo žensko torbico plus še en manjši nahrbtnik ali vrečko. Če vas je več članov, pa sploh ne bo problem.

Mi na letalo vedno vzamemo čim manj – predvsem pa stvari, s katerimi se otroci zamotijo: torej kakšen zvezek in barvice, knjigico ali dve, karte, igračko, pa seveda vodo, osvežilne robčke… Tale ideja s kinder figuricami je super. Mi smo šli v prodajalno 200 SIT shop in nabavili nekaj drobnarij, s katerimi sta se tudi lepo zamotila. Odvisno pa je seveda tudi od dolžine leta in posamezne letalske družbe.

Lepo se imejte!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close