Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj lahko napečem za ob kavi, pa da ostane dalj časa?

Kaj lahko napečem za ob kavi, pa da ostane dalj časa?

Vsak dan ob kavi malo prigriznemo. Ker smo 4, je to navadno kar škatla piškotov ali zavitek rolad …

Ugotovili smo, da za sladkarije porabimo res kar 1/3 nakupa,  npr. v Šparu. Da bi strošek malo zmanjšala, bi kaj napekla. Ne morem vsak dan sproti, ker ni časa. Kaj je takega, kar se lahko napeče vnaprej in zdrži kak teden do 14 dni, pa da ni preveč zapleteno in drago? Vem, da sem zahtevna, morda pa bo vseeno kaka ideja. Hvala.

Napeces lahko drobne cajne piskote, z marmelado, cokolado, orehi, kar imate pac radi.

Priporocam pa, da si date vsak po 2 keksa na kroznicek 8n to je to, ni potrebe, da zmazete celo skatlo!

Domači prijatelj….recept je na netu…

Imam dve kile mandljev. Nekaj jih bom zmlel v prah in dodal invertni sladkor. Invertni sladkor bom skuhal iz navadnega sladkorja. To bo marcipan. Notri se lahko doda še kakšne arome in tudi oblije s čokolado. Tudi to bi bilo po moje vredu za ob kavi.

Peci to kar imate radi – internet je poln receptov.

Mafine

Potico, gibanico, breskvice, šamrole, baklavo, čupavce, piškote z marmelado, jaffa piškote, …receptov malo morje. Poglej malo kaj največ kupujete in to delaj sama. Poceni ne bo, bo pa okus božanski in sestavine bolj zdrave, kot kupljeni izdelki.

Včasih sem tudi jaz na veliko pekla, a smo ugotovili kako nam vsem cuker škodi in smo postopoma nehali. Trenutno posegamo po zdravih prigrizkih in sadju – recimo granatna jabolka. Kave tudi ne pijem več. Si stisnem pomarančni sok zjutraj ali pa čaj. Počutim se veliko bolje.

za ob kavi jogurtove miške. z rozinami.

Medenjake

Te drzijo mesec dni

Pa najboljsi so ko se omedijo,stojijo kak teden.

To je pocen pa drzi.

Ne peciva – ker se ga speče kar nekaj, potem pa postane staro in suho in ga je treba hitro pojesti, potem poješ tega še več. je kaj bolj trajnega – kaka ideja, pa da je enostavna?

Pri nas so trenutno v modi upognjenci – janeževi in ingverjevi.

Odgovor na objavo uporabnika
joj766, 08.12.2021 ob 13:48

Ne peciva – ker se ga speče kar nekaj, potem pa postane staro in suho in ga je treba hitro pojesti, potem poješ tega še več. je kaj bolj trajnega – kaka ideja, pa da je enostavna?

Keksi počakajo, receptov je kolikor hočeš. bajadera, rafaelo, rum kokos kroglice, domači prijatelj, breskvice, orehi, marmorni kolač, razni sarkeljni s suhim sadjem,….

Kupi palestinske dateljne. Fruktoza nadomesti sladkor, poleg tega se odlično podajo k kavi.

Kot so ti že napisali, raznovrstni piškoti. V teh dneh so sigurno aktualni medenjaki – enostavni za naredit pa tudi ostanejo.

Mogoče bi predlagala še pariške rože.

Odgovor na objavo uporabnika
pekla bi, 07.12.2021 ob 22:35

Vsak dan ob kavi malo prigriznemo. Ker smo 4, je to navadno kar škatla piškotov ali zavitek rolad …

Ugotovili smo, da za sladkarije porabimo res kar 1/3 nakupa,  npr. v Šparu. Da bi strošek malo zmanjšala, bi kaj napekla. Ne morem vsak dan sproti, ker ni časa. Kaj je takega, kar se lahko napeče vnaprej in zdrži kak teden do 14 dni, pa da ni preveč zapleteno in drago? Vem, da sem zahtevna, morda pa bo vseeno kaka ideja. Hvala.

https://okusno.je/recept/krhki-masleni-piskoti-polnjeni-s-cokoladnim-namazom

https://okusno.je/priloznostno/bozic-in-novo-leto/bozicna-peka-najbolj-priljubljeni-recepti-za-piskote.html

Prepecenec. Pa si ga mazite vsak po svoje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close