kaj kupiti -vgradno ali prostostoječe?
Meni je veliko lepše, če so aparati vgrajeni – stvar okusa pač. Kuhinja deluje bolj kot celota.
Pri nas ni nobenih težav zaradi vgrajenih aparatov, malce pazljiv je treba biti pri naročanju kuhinje (da naredijo omaro za pravi hladilnik – pravzaprav je to njihova skrb, da je prostor za cevi pomivalca, če ta ne stoji pri vodi ipd.) – previdnost je pa itak vedno zaželena.
Ko je bilo treba popraviti vgradni pomivalni stroj, ga je serviser enostavno potegnil ven izpod pulta in ga po popravilu potisnil nazaj noter. Nobenih komplikacij ni bilo zaradi tega, ker je vgradni. Je pa prednost, ker se okrog in zadaj za njim ne nabira prah, kot se za prostostoječim strojem. In seveda, da se lepše ulovi v kuhinjo. Mimogrede, za vgradni pomivalni stroj ne potrebuješ posebnega elementa, ampak samo prednja vrata, se pravi desko v slogu kuhinje, ki se privije na vrata pomivalnega stroja. Ko kupuješ kuhinjske elemente, moraš povedati model pomivalnega stroja, da ti dostavijo prava vrata.
Edina prednost prostostoječih strojev je ta, da jih ni potrebno kupiti še pred montažo kuhinje.
Pa za hladilnik se mi zdi, po mojih dosedanjih izkušnjah, da se bolje obnese prostostoječi. Vsak vgradni, ki sem ga do sedaj imela priložnost videti ‘na delu’, se je v tisti omari precej pregreval.
hladilnik imam prostostoječ (pri toliko lepih modelih mi ga je škoda skrivat za lesene fronte), pomivalec pa vgradni (razloge zanj je zgoraj navedla merenge).
Glede pečice in kuhalne plošče je pa tako, da če bi delala kuhinjo na novo, bi kupila vse vgradno, ker je meni osebno bistveno lepše. Če bi pa samo menjala aparate v stari kuhinji, bi dala pa tako kot je bilo prej (po vsej verjetnosti je bil v stari kuhinji prostostoječ štedilnik), da bi imela čim manj dela s predelavanjem elementov.
Tako na splošno (razen hladilnika) mi je vse boljše vgradno.
Forum je zaprt za komentiranje.