Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kaj kupiti v egiptu

kaj kupiti v egiptu

Za nekatere vem, neumno vprašanje, ampak kot je nekdo že nekje napisal, imam pravico vprašati. Zanima me namreč kaj se splača tam kupiti razen spominkov in nakita, imajo tudi moderna oblačila, obutev?
Hvala za odgovor!

Janja

V Kairu (predvsem v okolici Sfinge) je dosti parfumerij kjer izdelujejo parfume najbolj znanih svetovnih znamk (Versace, Boss, Dior…, kaj jest vem še vse. sem pozabu, me tudi ni zlo zanimal). V oazah imajo svoje nasade rož in iz njih nato delajo extrakte, ki jih nato pošiljajo po svetu.
V teh prodajalnah se, da kupiti extrakte po dokaj ugodnih cenah (tudi kolićniski popust). Imena so sicer drugačna (Puščavski cvet, Skrivnost Sahare…) samo ti lepo razložijo kateri znan parfum delajo iz posameznega extrakta.

Prvo pravilo, ko greš v Egipt: ne “trogaj” s seboj veliko prtljage. Še posebno, če greš na počitnice v Hurgado, Sharm,…, ker ti v hotelih oprerejo vse zelo zelo poceni. Obleke dobiš nazaj v zelo hitro /le nekaj ur/ pa še te so zelo mehke, zlikane in noro dišijo.
Drugače pa je v Egiptu možnost nakupovanja zelo velika. Ne pozabi se najesti sadja /JAGODE SO NORE!!!/ in sladic.
Nujno si kupi karkade ali hibiskus, začimbe, galabejo /njihovo oblačilo/, parfumi izgubijo vse opojne vonjave v “našem” svetu, papiruse, šale, kapice, kakšnega skarabeja, pa alabaster /ki se je meni žal zdrobil/, razne kamenčke /ki jih lahko pri beduinih dobiš za mali denar/, pa njihove tradicionalne vodne pipe, majčke…
Svetujem tudi nakup knjig o Egiptu, cene niso primerljive z našimi knjigarnami.

NE POZABI ITI NA ŠNORKLJANJE!!!!!
FOTOGRAFIRAJ, FOTOGRAFIRAJ…. nikoli ti ne bo žal…

Kot vidiš, bi vse te stvari, ki so navdušile mene zelo teško spravila v en kovček, zato smo si mi kupili nove kovčke kar na tržnici na koncu našega popotovanja v Sharmu. Cena je bila več kot ugodna in kovčki so zelo dobre kvalitete.

Cene v Egiptu pa so odvisne od barantanja, zato nikoli ne pokaži prvega navdušenja. Stvari lahko tako kupiš včasih za resnično malo denarja. Besede kot so habibi,jala jala, mashi mashi, pa ti pri vsem tem lahko zelo pomagajo..

Uživajte, Egipt je dežela, ki te napolni s svojim duhom, ki te spremlja in spremlja….

Če potrebujete koga za “nest kufre v Egipt” … veste kje me dobite…

Salam!

p.s.
Ne kupujte stvari tam kamor vas peljejo vodiči, ker v vsaki trgovini poberejo provizijo.

Jaz mislim, da se v Egiptu najbolj splača kupit njihove začimbe pa še te le v Asuanu in pa seveda njihov hibiskusov čaj Karkade. Če pa hočeš kupovat obleko pa si kupi to njihovo galabejo.
Kaj drugega pa ne vem no razen spominkov pa še to je vglavnem sam kič.

lp Lunaa

Menim, da imas mnogo stvari za kupit. Od Shish, tradicionalnih bobnov, papirusov, fotoaparatov, brisač, karkoli …, pa še poceni je…

Če se odpravljaš v Sharm je to turistično letovišče z vsem kar spada zraven. Torej tudi trgovine s priznanimi blagovnimi znamkami, ki se ti jih ne splača kupovati, ker so dražje kot pri nas. Obstaja pa druga kvaliteta oz. modeli popolnoma identični originalom, ki jih ne prodajajo v pooblaščenih trgovinah, ampak v navadnih športnih trgovinah. V čem je razlika ne vem, ker so bojda originali. Te dobiš bistveno cenjeje kot pri nas. Papirus najrazličnejših barv in motivov, kipcov itd…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close