Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj kupiti ob opravljenem doktoratu?

kaj kupiti ob opravljenem doktoratu?

Sorodnica je opravila doktorat in nas je povabila na kosilo. Mislim, da bi bilo primerno ji dati kako darilo ob tem, a niti sanja se mi ne, kakšno, v kolikšni vrednosti…Kakšne ideje?

Zlatarna Celje ima zlatnike in srebrnike

KO je v naši družbi kdo doktoriral je dobil/a čestitko – in mogoče steklenico vina / šampanjca / whiskey-a ali kaj podobnega.

Samo flase ne. To so najbolj butasta darila. Po mojih lastnih izkusnjah po zagovoru potrebujes predvsem malo razvajanja, ker si izpit do konca. Kaksen razvajalni bon, karte za kaksno predstavo… flase so sle pri nas v kanto.

Flaše… če je v njih kvalitetna roba, so bile in so pri nas kar cenjena stvar. Dobre zadeve se tudi spravi in se jih lahko porabi čez 10 let, ali pa jih sam uporabiš kot darilo. SO pa neprimerne, kadar je blzu kakšen aktualen ali bivši alkoholik.
Nekako so najbolj univerzalne. Razna razvajanja… mogoče za ženske, pa še tem ne ustreza kar vsem.

Pozdravljen,

Jaz sem svojemu bratrancu naredil unikatni zlatnik ki sem ga oblikoval na strani zlatarna celje. Mislim, da je opcija tudi srebrnik.

https://store.zlatarnacelje.si/pkovanci.asp?con=4-3-11&clip=5&lang=si

lp janez

Meni se zdijo super razna malo bolj trajna darila: jaz sem dobila od najbližjih nekaj zlatnine (nakita). Sicer pa je lepo darilo nalovno pero, če uporabljajo, mogoče ura, ali pa kaj simboličnega, kakšna sovica (kot sinonim za modrost) ali kot nakit ali kot kak pisarniški element ali npr. čokoladna (http://www.mojacokolada.si/cokoladne-figure/1454-rustika-cokoladna-sova.html).

Lahko pa samo rožica in je to to. Flaše ženski ne bi dala (razen flaše parfuma, tu pa je težko izbrati pravega).

enosmerno karto za nemčijo.

Darila so vedno težka tema.
Roku se steklenica zdi ok. Meni osebno je pa to skrajno bedno darilo. Ne pijem alkohola, ne pijem kave. Pa je to kar menda pogosto darilo. POtem se moram pa še zahvaljevat za nekaj, kar ne maram.
Dol mi visi za ves alkohol in za vse kofete.
Tudi zlatnine ne maram.
Kaj bi z nekim srebernikom, zlatnikom? Z nakitom pa sploh ne vem kaj bi, ker ga ne maram. Leži mi v omari.

Sem pa recimo vesela knjige. Ne leposlovja, amapk kaj glede tematik, ki me zanimajo. Pri knjigah je pa spet tako. Tudi, če veš kaj koga zanima, se lahko zgodi, da mu kupiš knjigo, ki jo že ima. Tudi to se mi je že zgodilo. Tako, da če kdo knjige kupuje, nobenih napisov v knjigo, ker je potem ne moreš dat naprej.

Drugače pa jaz bi bila vesela recimo ene čokolade in to je to :). Ampak so spet ljudje, ki določenih čokolad ne marajo ali pa hujšajo in sploh ne jedo.

Drugače pa kak darilni bon za masažo, kak tečaj, vadbo… karkoli ima pač rada (ne bon za manikuro, če si recimo nohtov sploh ne lakira), je po mojem dobrodošel. Samo pazite, da ne bo predrag. Oz. vas več skupaj kupi en bon pa je. Predraga darila znajo tudi prejemnika spravit v zadrego.

Pa izogibaj se lovilcev praha :). Nakit, nalivno pero in taki stvari so zame lovilci praha. Komu drugemu je pa športna oprema lovilec praha.

Lep šopek rož ter bon za kako predstavo npr mama mija, cvetje v jeseni ali Aprila za storžice za unedva modela na kontrabasu al kaj je že tisti inštrument.

Zemljevid Zavodov za zaposlovanje

Tole se mi zdi najboljša ideja, prav za dušo privezat.

Ja, se kar strinjam.
Bi pa nekaj pojasnil – jaz v steklenici vidim predvsem nekaj kar ni lovilec prahu in česar se je lahko znebiti. Popiješ ali pa daš naprej. Vsa darila, ki ostanejo, nekje jemljejo prostor in delajo dodatno delo (prelaganje, pospravljanje, čiščenje).
Seveda pa obstaja še kup drugih sprejemljivih rešitev, ki niso praholovci.

Pri teh darilih se mi zdi, da je tako vedno križ.
Že ko zgoraj berem kaj kdo omenja, je večina takih stvari, ki jih jaz ne bi marala. Ne vstopnic, ne steklenic, ne zlatnikov, ne nakita … 🙂
Človeka moraš poznati. Pa še takrat lahko fajn mimo brcneš.
En bo ves srečen z vstopnico za neko predstavo, ne bo pa ves nesrečen, ko ga bo darovalec še spraševal, če je šel že pogledat ali pa, kje ima pa zlato verižico, ki jo je dobil :).
Je pa fajn, da je darilo, če je že neuporabno, vsaj tako, da ga lahko daš naprej.

Ja, se kar strinjam.
Bi pa nekaj pojasnil – jaz v steklenici vidim predvsem nekaj kar ni lovilec prahu in česar se je lahko znebiti. Popiješ ali pa daš naprej. Vsa darila, ki ostanejo, nekje jemljejo prostor in delajo dodatno delo (prelaganje, pospravljanje, čiščenje).
Seveda pa obstaja še kup drugih sprejemljivih rešitev, ki niso praholovci.[/quote]

Jaz pa v steklenici – sploh žgani pijači – vidim nekaj, česar se samo kroniki razveselijo. Meni je to vedno darilo pod častjo, darilo nekoga, ki ga ne želim videt, ker me podcenjuje, ki ga briga zame, samo, da nekaj odpika, oz. me sploh toliko ne pozna, da bi vedel, kaj bi mi sedlo. Da ne govorim o tem – da jo lahko itak naprej daš. Torej daš darilo z mislijo na to, da ga bo že nekako dal naprej… Pa kakšne odnose imate to s svojimi bližnjimi?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close