Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj kuhati????

Kaj kuhati????

No kot vemo, je to že ta teden, v petek ob 16h. Torej, Babi s svojo sestro verjetno, bo delal polenovko na tri različne načine (joj, da ne bom pozabil, Bojka mora narediti slovenski suši, nimam recepta niti slike)

Kaj bi bila torej še druga jed?

1. Kot smo rekli, da ponovimo: vsak pripravi eno božično, novoletno dobroto, ki jo bo predstavil, s seboj pa mora prinesti napisan recept. Sladico bomo skupaj z avtorjem slikali in dali na splet s kratko predstavitvijo sladice.

2. Babi in Bojka bosta razlagale o polenovki in kako jo na največ načinov pripraviti.

3. Babi bi z še nekaterimi starši ustvarjala kakšen piškot ali kaj podobnega skupaj z otroci. Imeli bomo babičino otroško kuhinjo 🙂

4. Za predjed bo Primož pripravil biftek po mamino 🙂 Da malo prigriznemo.

5. še kakšno jed???? Kdo???? No tukaj pa morate povedati, kaj bi še dobrega, posebnega za te dni prirpavili, pa naj bo nekaj domačega bolj iz notranjosti slovenije. Koga predlagamo, da se zmisli?

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Če meni pečica zaradi častitljive starosti ne dela in je spredaj še vse surovo, zadaj pa že smrdi po zažganem :((((((

Ali lahko namesto peciva naredim sadno torto, ker lahko oblate kar kupim?

:))))

Ne vem kako je bilo prejšnjič… kaj je potrebno prinesti seboj?

Maslo, moka, rozine, …. ? Kako je s tem? Sokovi za otroke (in odrasle :)….

:))))

Nobenih sestavin, samo svoj izdelek in dobro voljo.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Eko,

delali bomo sarme, mici pa bo meni napisala na mail, kaj rabi za ene sestavine, da bomo lahko to izvedli, pomočnikov bo več kot dovolj.

Primož

Bomo prinesli ceeeeeeel koš dobre volje in nasmeškov :)))))))

Otrokom bo v začetku malo nerodno in se bo kateri za mami skrival… bomo prinesli še kakšne igračke seboj, pa copate, pa torto …… :))

Hej,Primoz! Lepo te je bratii;sem mislila,da si kam mrknil.Danes sem v glavnem v vodoravni liniji.Nic skrbi,se bom pocajtala.

Polenovka bo.Najboljse tri norveske imam ze doma in zame ni treba nicesar kupovati.
Upam le,da imas kaj se od zadnjic,recimo belo vino,olivno olje,sol,poper…, ker brez tega omake ni.

Zase seznama ne bom pisala.

Za otroke,bi prosila mamice,da se zmenijo,kaj bi delale in zraven sestavine,da jih Primoz nabavi.Mlajsi bi lahko delali razne kroglice brez pecenja,vecji pa tudi testo za v pec. Tu se bodo mamice lazje med sabo zmenile. Prav ?! Jaz bom tudi zraven,le recepte za malcke ve bolje poznate.

Sarma -zelo dober predlog.
Se se beremo Babi

Babi, danes sem tudi jaz “vodoravno”, pa čeprav nisem nič bolana. A je tak dan, ali kaj? Če pogledam ven… brrr… najbolje da se obrnem na drugo stran…. ampak čaka me perilo, zvečer obisk in zato od tega ne bo nič.
Gremo torej v akcijo!
Ti se pa le čimprej “pocajti”.

Se dodatek! Nekatere zelijo se enkrat videti pripravo pitulic. Ste za to?
Zdaj bi ze iskusene delele.Potem rabimo se sestavine za to. Lp

Sladice sicer bodo, a ne? Če bi vseeno še kaj pripravljali, še vedno glasujem za pečena jabolka z marcipanom v vanilijevi omaki (še nisem delala, pa ob toliko izkušenih kuharicah ne bo težko 😉 )…

Lp, mishika

Uffff mishika, to pa zagotovo ni slaba izbira – pričara popoln pridih jeseni. Jaz sem to že delala, nekaj časa nazaj sem napisala tudi recept. lp Zala

ce si ga napisala na ta forum-brz sem z njim!!:) vsaj povej cca naslov in datum! tole mene tudi posteno zanima! bos, al da!? lp petra

Saj ni nič težkega, ali? Si imela tudi vanilijevo omako? Pa posipano s cimetom… Mmmm… Diši že diši 😉 :))

Lp, mishika

Petra

Tukaj je Zala omenjala pečena jabolka. Čeprav samega recepta ni točno. Mogoče je še kje, ne najdem

Lp, Petra

hvala-za zacetek bo o.k.! mogoce bo zala se dodala pikico na i ! lp petra

Pozdrav vsem skupaj,
Bacek mislim da sem bolj natančno opisala vse skupaj nekje v postu kjer je urša poslala recept za kolač z jabolki in marcipanom….samo malo…..

tukajle je eden:

več pa žal ne najdem….sicer pa veste kaj, napisala ga bom kar pod poseben post, prav?!

LP zala

Punce, jaz se pa sploh ne morem odločiti, kaj naj spečem. Ali je lahko več stvari? LP

Babi, za piškote predlagam take čisto navadne iz krhkega testa, saj veš, moka, maslo, jajce, morda še kakšna aroma. (točen recept sporočim)
Potem pa valjanje in izrezovanje ter krašenje.
Lahko prinesem figurice za izrezovat, jih imamo ta mal milijon.
Pri nas je daleč od vsega najbolj priljubljeno krašenje.
Vzameš sladkor v prahu, ga zmešaš z limoninim sokom in poljubno obarvaš (mi vzamemo kar tiste barve od Etola, ki so v bistvu arome, dobijo pa se tudi take brez okusa v tubi.
Barve daš v lončke ali pa v paleto, pa čopič v roke (sem jih ravno danes kupila v Prometeju) in potem je strašno veselje.
Tudi zabavno je tunkati piškote v stopljeno čokolado, potem jih pa povaljati v sesekljanih lešnikih, mandljih ali orehih.
Če se strinjaš, ti lahko pomagam oz. se zmenim s Primožem kaj sploh potrebujemo.
Mogoče ne bi bilo slabo, če bi nekaj piškotov že napekli vnaprej, da bi jih otroci lahko takoj krasili, predvsem manjši, ki še ne morejo izrezovat. Je pa fino, če je kakšen zamrzovalnik pri roki, ker se testo lepi, ko sam vrag, če se preveč segreje. Po mojem je še najboljše, da ga razvaljamo med dvema plastema prozorne folije.

Silvi,hej! Tudi sama sem mislila preprosto testo,brez masla,ker se ,kot si rekla, hudo lepi.Vedno sem pri receptih dejala,mrzle roke,mrzla kuhinja,po moznosti mrzla marmorna plosca in hladilnik.
V kuhinji je hladilnik,verjetno tudi zamrzovalnik.
Kaj pa z nastvki na mesoreznici?To bi jih tudi veselilo in ti so potem krasni za namakanje v cokolado.
Mogoce bo katera mamica prinesla ze kaj pecenih piskotkov.
Najbolje,da napises seznam,kaj rabimo.Seveda prinesi figurice.Teh novotarij za barvanje pa ne poznam prevec,zato mamice,Poskrbite!!!
Sem malo virozna in zdaj malce tezje razmisljam. Lepo,da si se oglasila.Vazno je,da bomo imele kaj prijeti v roke.Krasenje je super in namakanje v cokolado sploh.
Pa malo se po srajcki in hlackah:))) Lep pozdrav Babi

Bom jaz prinesla tiste pisane mrvice, pa nekaj piškotov …. že pečenih, da bodo takoj za pomakat v čokolado in potem za v usta :))))))))

Pa še mi bomo mal piškotov prinesli za začetek in že narejeno slano testo.

Lp Tadeja

Recept za čokoladne kroglice:

250g naribane čokolade (velja čokolada v prahu)
250g mletih orehov (ali lešnikov)
250g sladkorja (kar kristalnega)
in deci mleka pri otroški varjanti (drugače lahko rum)

Se zmeša, naredi kroglice in povalja v poljubnih posipih: mrvice pisane, čokoladne, kokosova moka, mleti lešniki……

To lahko tudi najmlajši packajo brez pečenja:))))
LP Barb

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close