Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj kuhate za dva dni?

Kaj kuhate za dva dni?

Kaj skuhate da imate kosilo za dva dni?
Zelja, repe in fižolovih juh smo se prenajedli. Kakšen nov predlog?

rižota,golaž,makaroni in faširano,itd

obara,
golaž,
polivke, ki jih en dan pojemo s testeninami, drugi dan pa z njoki ali rižem

Golaž(enkrat s polento,enkrat z makaroni),džuveč,segedin zelje(enkrat s krompirjem,drug dan s kruhovimi cmoki).

Golaž, polpete, ki jih kombiniraš z različnimi prilogami.

Goveja juha z kakšno močnejšo zakuho npr. sirovi štrukeljci. Te imaš seveda pripravljene v skrinji.

Spečeš palačinke in jih en dan ponudiš kot sladico, naslednji dan z šunko in sirom. Če pa kaj ostane gre kot zakuzha v juho.

Kaj pa ješprenj pa goveji zrezki so lahko tudi za dva dni enkrat z širokimi rezanci nato z polento ali pirejem, pa fižolova juha in zraven palačinke ali puding pa pasulj…

Najlažja varianta:

1.)
Skuhaš fižol in imaš en dan fižolovo juho, drug dan joto in še fižol za v solato.
Zraven spečeš za 2 dni jabolčni ali sirov zavitek in skuhaš kompot.

2.)
Narediš bolognese. En dan imaš špagete bolognese, drug dan mesno lasagno ali krompirjevo musako.

3.)
Svinjino na čebuli prepražiš in razdeliš na dva dela.
Iz enega skuhaš segedin golaž, drugemu delu dodaš grah in korenje in narediš rižoto.

Saj bi še pisala a se mi ne da več:-)

Zloženka iz kislega zelja( kuhan riž+zelje+golaž-ponovimo, na vrhu kisla smetana in v pečico.
Ali pa lazanja.

pa dajte nehajte s tem zeljem in fižolom,saj je že v startu napisala, da so se tega prenajedli 🙂

razen sarme kuham sproti; če pa kaj ostane, dam v skrinjo za drugič (se ve, da le tisto, kar se sme zamrzniti)

In kaj je narobe s fižolo, zeljem, repo itd., saj je vendar zimski čas in temu se tudi prilagaja jedilnik. Jaz komaj čakam, da se odpre sezona za zelje, repo, fižolo pa tako jemo celo leto in ne zamenjamo za nobeden “šnicl”.

Lp

nič ni narobe, samo pri četrtkovih bi radi malo ˇpresekaliˇ

Ideja z golažem ali polivko je fajn – en dan testenine, en dan krompir ali njoki.
Fižol in zelje v raznih kombinacijah imammo radi, a bi tudi radi malo zamenjali.

Evo, tudi lazanjo jaz naredim za dva dni. Drugi dan sicer ni čisto sočna, kakor imamo mi radi, je pa dobra.

Ali ste morda že poskusi z zrezki (piščančji, pranji, goveji..) v čebulni omaki? To se lahko skuha za dva dni. Kot priloga pa se lahko uporabi riž ali pire ali pa kaj podobnega.

Lp

Kaj pa pašta, ješprenj,razne zelenjevno-mesne enolončnice zraven pa palačinke, zavitki, faširano meso en dan v omaki, drug dan musaka, lazanja, fajn je tudi boranja, ali pa stročji fižol, krompir in svinjsko meso, sladko zelje s krompirjem in hrenovko, golaževa juha, krompirjeva juha in puding….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close